napisał(a) mentos » 24.07.2020 13:18
Byłem 3 razy w Dubrovniku bo wracałem kolejnymi razami zobaczyć czego nie zdążyłem wcześniej a miasto jest bajeczne. Trzeba tylko przeboleć tłumy ale to normalne, no i może w tym roku będzie luźniej. Wg mnie jeden dzień to mało i bezsensowne gonienie. A ja i tak mniej czasu traciłem na dojazdy bo nie z wyspy a z Igrane. Mury warto zobaczyć, super z nich widać na około jak i samo miasto wewnątrz, naprawdę warto. Za 3cim razem skusiłem się zostawić auto na górze i zjechać do miasta kolejką linową. To chyba najlepsza opcja bo i tak parkować płatnie gdzieś trzeba a to nie łatwe no i widoki z góry super. Kolejnym razem bierzemy kajaki i płyniemy z przewodnikiem do grot. Uwaga na zieloną kartę, miałem i nie zabrałem i co ciekawe BIH/Neum przejechałem na PD a wpuścić mnie nie chcieli nocą spowrotem na Pn. W końcu ubłagałem bo dzieci i przejechaliśmy, a chieli nas cofać. No i trzeba sprawdzić jak z przejazdem przez BIH w dobie kolano świrusa - mogą akurat Polaków nie wpuszczać. Moja córa to chorwatka
więc pozdrowienia wszystkim co na Chorwację tego roku. Ja coś w listopadzie przeczuwałem chyba w kościach i dom wynajęliśmy nad Bałtykiem na ten sezon, ehhh te klify i plaże w Rowach, ale za Chorwacją się tęskni
.