Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.11.2010 21:01

Piękna ta lawenda i Ty :)))))))))))
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.11.2010 21:03

mkm napisał(a):Poznaję , to dokładnie to miejsce w którym i ja kosiłem pachnące zioło , z tym , że dwa miesiace póżniej :D

No to nie dziwmy się, że
było jej niewiele.

:roll:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.11.2010 21:04

Mdziumka miała fajny biust...

:mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.11.2010 21:06

Ma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kto przeciw wyzywam na udeptane !!!!!!!!!!!!!!
Mdziumka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mdziumka » 06.11.2010 21:12

mkm napisał(a):Poznaję , to dokładnie to miejsce w którym i ja kosiłem pachnące zioło , z tym , że dwa miesiace póżniej :D

Jak widać "tego kwiatu jest pół światu"- do lawendy też pasuje...To miło, że zostało i dla Ciebie :lol:

bluesman napisał(a):Piękna ta lawenda i Ty :)))))))))))

Obrazek
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.11.2010 21:14

:)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.11.2010 21:24

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.11.2010 21:27

mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 06.11.2010 22:02

Mdziumka napisał(a):

Jak widać "tego kwiatu jest pół światu"- do lawendy też pasuje...To miło, że zostało i dla Ciebie :lol:

Niech Cię Anioł zawsze strzeże :D ...
Joan65
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 12.11.2010 20:32

mkm napisał(a):
Joan65 napisał(a):
Oczywiście ,że wiem Ewik ale o tym powiem Ci na osobności i ani mru mru. Krótko mówiąc jest pomysł na następną Chorwację ale może Bóg do i pojadymy do tyj piknyj Andaluzyji. Najważniejsze, że są marzenia....

Może jednak ktoś was powstrzyma przed tą pikną Andaluzyją :wink:

Joan ! Kiedy ktoś Ci będzie wmawiał, że cudownie jest na Lazurowym Wybrzeżu, a jeszcze ładniej na Costa Brava lub Andaluzji, wzrusz pogardliwie ramionami i skieruj go do Dalmacji.

Te słowa ślę do Ciebie z najpiękniejszego środziemnomorskiego wybrzeża, jakie widziałem, wybrzeża nie skażonego betonowymi cielskami wielkich hoteli, naturalnego w swym boskim, południowym majestacie. Żywności nie kupuje się tu w supermarketach, a na targach, oliwę i wino bezpośrednio u producentów, a rakiję prawie u wszystkich, bo niemal wszyscy pędzą ten szlachetny trunek. Odżywiamy się zdrowo i przeważnie morsko. W niezbyt odległej od naszej siedziby miejscowości, co zowie się Ston (niech jej nazwa zostanie wpisana złotymi zgłoskami w historię ludzkości), hodują ostrygi. W restauracjach podają je po 2,5 zł za sztukę, sam więc rozumiesz, że na jedno posiedzenie zamawiam minimum dwa tuzinki.

Drogi mkm-ie jeśli chodzi o smaki Jadranu to jestem skromnie mówiąc koneserem. Między Ston a Drace jest pewna farma ostrygowa, wygląda niepozornie tuż przy drodze, drewniany stół ale żarełko palce lizać....mule w sosie pomidorowym poezja, kamenice jak marzenie z limonką, do tego domace vino - żyć nie umierać. Prowadzi to starszy Chorwat z kobitą chudą jak szczapa. Często tam zajeżdżają Włosi, można też kupić mule i ostrygi na wynos. No i RYBY. POLECAM!!! A za tunelem oczywiście hobotnica w Dalmatinskiej Kuci i wspaniałe lignije na żaru.....
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 12.11.2010 22:38

Doskonale wiem o czym mówisz :D
Doswiadczałem tych przysmaków w Borku ... Gospoda Ana mi przyrządzała ... zresztą sam Makłowicz też tam próbował :wink:
Ostatnio edytowano 13.11.2010 16:41 przez mkm, łącznie edytowano 1 raz
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 12.11.2010 23:17

mkm napisał(a):Doskonale wiem o czym mówisz :D
Doswiadczałem tych przysmaków w Borku ... Gospoda Ana mi przyżądzała ... zresztą sam Makłowicz też tam próbował :wink:

Mkm... :? Co Gospoda Ana Ci robiła?Nie wierzę.... :wink: ....oczom swoim.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 13.11.2010 16:42

Jacynty napisał(a):
mkm napisał(a):Doskonale wiem o czym mówisz :D
Doswiadczałem tych przysmaków w Borku ... Gospoda Ana mi przyżądzała ... zresztą sam Makłowicz też tam próbował :wink:

Mkm... :? Co Gospoda Ana Ci robiła?Nie wierzę.... :wink: ....oczom swoim.

Jacynty :? K.... , chyba wiesz kto się nigdy nie myli :wink:
aga_m
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_m » 13.11.2010 20:54

Witam wszystkich :)
Dopiero co dolaczylam do strony, ejdnak nie mozna tu wysylac prywatnych wiadomosci, dlatego tez (moze to nie ten watek), ale chcialabym sie zwrocic z prosba o jakis link dotyczacy pracy na Hvarze :)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 13.11.2010 21:08

aga_m napisał(a):Witam wszystkich :)
Dopiero co dolaczylam do strony, ejdnak nie mozna tu wysylac prywatnych wiadomosci, dlatego tez (moze to nie ten watek), ale chcialabym sie zwrocic z prosba o jakis link dotyczacy pracy na Hvarze :)

Praca
pozwolenie na pracę w Chorwacji
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 36
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone