mkm napisał(a):Poznaję , to dokładnie to miejsce w którym i ja kosiłem pachnące zioło , z tym , że dwa miesiace póżniej
bluesman napisał(a):Piękna ta lawenda i Ty ))))))))))
Mdziumka napisał(a):mkm napisał(a):Poznaję , to dokładnie to miejsce w którym i ja kosiłem pachnące zioło , z tym , że dwa miesiace póżniej
Jak widać "tego kwiatu jest pół światu"- do lawendy też pasuje...To miło, że zostało i dla Ciebie
mkm napisał(a):Joan65 napisał(a):
Oczywiście ,że wiem Ewik ale o tym powiem Ci na osobności i ani mru mru. Krótko mówiąc jest pomysł na następną Chorwację ale może Bóg do i pojadymy do tyj piknyj Andaluzyji. Najważniejsze, że są marzenia....
Może jednak ktoś was powstrzyma przed tą pikną Andaluzyją
Joan ! Kiedy ktoś Ci będzie wmawiał, że cudownie jest na Lazurowym Wybrzeżu, a jeszcze ładniej na Costa Brava lub Andaluzji, wzrusz pogardliwie ramionami i skieruj go do Dalmacji.
Te słowa ślę do Ciebie z najpiękniejszego środziemnomorskiego wybrzeża, jakie widziałem, wybrzeża nie skażonego betonowymi cielskami wielkich hoteli, naturalnego w swym boskim, południowym majestacie. Żywności nie kupuje się tu w supermarketach, a na targach, oliwę i wino bezpośrednio u producentów, a rakiję prawie u wszystkich, bo niemal wszyscy pędzą ten szlachetny trunek. Odżywiamy się zdrowo i przeważnie morsko. W niezbyt odległej od naszej siedziby miejscowości, co zowie się Ston (niech jej nazwa zostanie wpisana złotymi zgłoskami w historię ludzkości), hodują ostrygi. W restauracjach podają je po 2,5 zł za sztukę, sam więc rozumiesz, że na jedno posiedzenie zamawiam minimum dwa tuzinki.
Jacynty napisał(a):mkm napisał(a):Doskonale wiem o czym mówisz
Doswiadczałem tych przysmaków w Borku ... Gospoda Ana mi przyżądzała ... zresztą sam Makłowicz też tam próbował
Mkm... Co Gospoda Ana Ci robiła?Nie wierzę.... ....oczom swoim.
aga_m napisał(a):Witam wszystkich
Dopiero co dolaczylam do strony, ejdnak nie mozna tu wysylac prywatnych wiadomosci, dlatego tez (moze to nie ten watek), ale chcialabym sie zwrocic z prosba o jakis link dotyczacy pracy na Hvarze
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne