napisał(a) empire13 » 13.09.2019 13:52
mentos napisał(a):A tak odnośnie atrakcji Hvaru. W Jelsie widziałem jakies reklamy/ulotki o błękitnej jaskini. Warto tam uderzyć czy przereklamowane?
Wg mnie warto.
Tylko że w sezonie na wyspie Bisevo czekasz najpierw w kolejce do kasy na łódź a potem w kolejce do łodzi. Na szczęście do łodzi są numerki i wyświetlacz więc możesz sobie w tym czasie pójść coś zjeść, napić się, pozwiedzać okolicę. Czas oczekiwania pewnie zależy od godziny przybycia na wyspę. Ja czekałem ponad godzinę. Kolejny minus to czas spędzony w jaskini. Nie wiem czy po sezonie też tak krótko to trwa.
Na plus to same wrażenia z pobytu w blue cave.
Poza tym zależy co jeszcze oferuje firma organizująca wypad (a bardziej chyba od skippera).
Ja miałem jeszcze blue lagune (nic specjalnego, nawet skipper mówił że przereklamowana atrakcją), zatokę Stinica (super sprawa, warto tam popływać i posnurkować), dwie mini jaskinie na południowym wybrzeżu wyspy Vis (warto) i na powrocie kąpiele w jednej z zatoczek (na południe od Palmizana) /edit: zatoczka Uvala Vinogradisce/ wysp piekielnych. Niestety zatoczki te są oblegane przez łódki, jachty itp i przez to jest tłok. No i sam rejs motorówką jest atrakcyjny.
Ostatnio edytowano 15.09.2019 19:50 przez
empire13, łącznie edytowano 1 raz