Wielkie dzięki za menu, Habanero !
No cóż, może dam szanse Wielkiej Stinivie, jeszcze mam chwilę na przemyślenia
A tymczasem życzę udanego wypoczynku
Tymi przecinkami dotrzecie do wszystkich plaż. Parkingi są przy Maslinicy /zejście 5 min./, przy Palinicy po drugiej stronie ulicy, 200 metrów dalej/dobre miejsca do parkowania, gdy się chce zwiedzić Vrboskę/, potem droga pod górkę 8 min . a następnie zejście drugie 8 min. /piękne widoki na Vrboską/ ,buty sportowe Nieco dalej, jakieś 200 m jest następny parking po lewej stronie w lasku i zejście 5 min. do Uvali Rapa/łatwe zejście i można potem brzegiem iść w stronę Maslinicy i wybierać/. Tam warto jeszcze zostawić samochód chcąc dojść do Pakleny, bo przy Soline parking jest płatny. Wymienione parkingi są bezpłatne.Zonzi napisał(a):Dzięki za namiary Habanero. Za tydzień będziemy w Jelsie i ze względu na takie plaże wybieramy Chorwację.
Jak tam jest z dojazdem, bo widzę na mapie jakąś przecinkę?
Habanero napisał(a):Ale ponoć teraz ostrohenius34 napisał(a):Konrad, za rok jak będzie droga, to Lucisca nie będzie już tą samą "Luśką"
tam działają i mimo wszystko nie chcę ryzykować zawrotki na tamtym odcinku.
Habanero napisał(a):wiolek_lp napisał(a):Konrad myślisz w jakiś sposób dotrzeć do Lucisce ?
Wiolu, może za rok Teraz niech spokojnie drogę budują, a zatunelowo pojeżdżę sobie z początkiem lipca 2020. Coś musi przecież zostać na przyszłe wakacje
Habanero napisał(a):Ale ponoć teraz ostrohenius34 napisał(a):Konrad, za rok jak będzie droga, to Lucisca nie będzie już tą samą "Luśką"
tam działają i mimo wszystko nie chcę ryzykować zawrotki na tamtym odcinku.
wiolek_lp napisał(a):U nas to będzie raczej ostatni raz na Hvarze póki co, bo trzeba zobaczyć też inne miejsca, więc muszę w końcu przy 3 razie dotrzeć na Lucisce Myślę tam dojść na nogach ze SN. Czy się uda to zobaczymy, auto zaparkować trzeba by było pewnie w okolicach kościoła, choć może gdzieś kawałek dalej znajdzie się miejsce...
Habanero napisał(a):No to pierwsza plaża która idzie jutro do powtórki
Rewelacja, wszyscy jesteśmy zachwyceni. Bogdanie, jeżeli szukasz miejsca na Hvarze weź pod uwagę Wielką Stinivę. Jest tam bosko.
wiolek_lp napisał(a):Co do Vela Stiniva, dla mnie była bardzo słaba do plażowania, ciekawe jak jedno miejsce może być różnie odbierane Ale jedzenie w konobie bardzo tanie
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne