napisał(a) Marsallah » 18.07.2019 07:40
corrina napisał(a):Może kogoś zainteresuje, w weekend wpadła mi w rękę butelka wina ze Św. Niedzieli. Przetwórnia znajduje się koło kościoła, parkowałam tam, kiedy wybraliśmy się do jaskini. Zapaszek zacny
Wino, szczerze mówiąc, dla mnie sikacz
Kolor blady, bardzo cierpkie i młode, ale może jedzenie miałam do niego nie takie
wino 01.JPG
wino 02.JPG
Winko po 17 zł.
Zdecydowanie bardziej smakowała mi Istarska Malvazija z Biedry, cena coś koło 19 zł.
Już napisy po polsku na etykiecie nie wróżą dobrze. Inna sprawa, że trudniej o dobre czerwone, z białymi jest łatwiej - ja czerwonego wina nie pijam prawie w ogóle
corrina napisał(a):Co do prysznicy , ja nie widziałam takiej plaży, ale też oczywiście na wszystkich nie byłam - nowe odkrycia czekają na sierpień
Prysznice są przy głównej plaży w ID (płatne), ale za to pozostałe kryteria (dobra restauracja...) nie będą tam spełnione.
marze_na napisał(a):Zrobilam sobie dzisiaj wstępny przegląd apartamentów na Hvarze. W zasadzie byłam na 100% zdecydowana na Stari Grad, ale większy wybór ładnych apartamentów w akceptowalnej cenie oferuje Jelsa.
Jakieś argumenty, że w Jelsie jest jednak fajniej niż w SG?
IMO nie ma takich. Jelsa jest ładna, ale do SG z jego dużo większym...starym miastem
się nie umywa. Moim zdaniem Jelsa może być jednak dobrą bazą pobytową, ponieważ ma lepsze zaopatrzenie: tańsze warzywniaki, świetnie zaopatrzoną i niedrogą ribarnicę.