corrina napisał(a):
O plażach było m.in. jeszcze na tej samej stronie i ewentualnie stronę wcześniej (aczkolwiek nie w ID, ale po sąsiedzku prawie).
Na pierwszej stronie Klubu masz spis większości relacji, tam chyba znajdziesz najpraktyczniejsze wiadomości i odpowiedzi na większość pytań.
M4rc0 napisał(a):Witam wszystkich miłośników tej pięknej wyspy.
Do tej pory sporo czytałem na tym forum na jej temat i w tym roku będę z rodziną przez tydzień od 8 lipca w ID, kwaterka niedaleko tego sklepiku z alkoholami.
Moje pytanko - jakie plaże polecacie w okolicy bo moje dzieci uwielbiają wodę i liczą na piękne widoki tak nad wodą jak i pod nią.
Pierwszy raz w będę w tym kraju jak i wyspie, jadę samochodem, może ktoś ma jakieś ważne rady odnośnie pobytu dla początkującego na wyspie ?
Pozdrawiam
corrina napisał(a):Skoro temat łagodnie skręcił na kwestie zakupowo-spożywcze, to ja się dołączę z pytaniem, gdzie na Hvarze można kupić porządną natkę pietruszki ? Poszukiwania w Jelsie i SG skończyły się ostatecznie na tych kilku stoiskach w Jelsie obok parkingu, gdzie dopiero po kilku dniach kupiłam mikroskopijny wiecheć natki. I to też trzeba przyjść rano typu 7:00 bo potem już nie ma. Chorwacji nie używają natki a.
Roxi napisał(a):henius34 napisał(a):utro chyba odwiedzę miejsce wskazane przez Roxi.
Daj znać czy Wam zasmakowała.
My ją uwielbiamy. Chleb plus ta oliwa i już mi nic więcej nie potrzeba.
Podobno zbiera jakieś nagrody, ale to już nie wiem co i jak. Poza tym, to o niczym może nie świadczyć , musi po prostu smakować i tyle.
joso79 napisał(a):Cześć ja byłam z trójką dzieci w roku ubiegłym w ID, plażowaliśmy najczęściej na trzeciej plaży licząc od tej głównej, idąc w lewo.
Tam było mniej ludzi, fajny prawie piasek w końcu plaży i ciekawe życie podwodne. Ta plaża chyba się nazywa Paklina, nad nią jest kemping.
Z ważnych rad to pamiętaj aby zabrać wyposażoną apteczkę, do lekarza masz daleko. Ja oczywiście miałam wykupione dodatkowe ubezpieczenie (jak co roku zresztą), z opcją domowej wizyty lekarskiej, niestety na miejscu okazało się, że lekarz do ID nie dojedzie trzeba samemu do Jelsy lub Hvaru.
Oczywiście maski itp sprzęt zakupiłeś? Zazdraszczam urlopu w razie pytań pisz PW
Pozdrawiam Jola
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne