Za mało czasu, zbyt wiele miejsc... Gdzie na wyspie dostanę dobrą:
- oliwę
- lozę?
Dotychczasowe zakupy (m.in. w ID na górze) głęboko mnie rozczarowały...
tranquilo napisał(a):Marsallah napisał(a):
Co cię tam rozczarowało??
Ceny? Trunki?
Marsallah napisał(a):tranquilo napisał(a):Marsallah napisał(a):
Co cię tam rozczarowało??
Ceny? Trunki?
Ceny są ok, natomiast trunki nam nie smakują, a próbowaliśmy już czterech różnych (białe wino, trawa, oraz, ulje).
Dzięki pozostałym za namiary, póki co nabyłem oliwę na targu w Jelsie i jest dużo lepsza niż ta z ID.
corrina napisał(a):Skoro temat łagodnie skręcił na kwestie zakupowo-spożywcze, to ja się dołączę z pytaniem, gdzie na Hvarze można kupić porządną natkę pietruszki ? Poszukiwania w Jelsie i SG skończyły się ostatecznie na tych kilku stoiskach w Jelsie obok parkingu, gdzie dopiero po kilku dniach kupiłam mikroskopijny wiecheć natki. I to też trzeba przyjść rano typu 7:00 bo potem już nie ma. Chorwacji nie używają natki
Ku mojemu zdziwieniu, też dosłownie kilka razy widziałam blitvę, akurat jak potrzebowałam, to nigdzie nie mieli.
Dla mnie markety w Jelsie i SG to porażka, jeśli chodzi o warzywa i owoce. Największy wybór chyba jest na kilku stoiskach na Rivie koło Tommy'ego w SG, ale tam dość drogo.
Zamierzam się zaopatrzyć , przynajmniej na kilka pierwszych dni w warzywa i owoce w BiH w drodze do Drvenika.
m@rek napisał(a):henius34 napisał(a):m@rek napisał(a):lotnikwsk napisał(a):Nie przesadzajmy z tymi cenami w ID
rakija 1litr 50 kun
rakija 0.5 litra w ozdobnej butelce 40 kun
wino 20 kun
travarlca 0.5 po 40 kun różne smaki
piwko butelkowe w markecie 7,99 kun
oliwa 1 litr 70-80 kun, ja u gospodarza mam za 60
piwo lane w Slawince 18 kun (swoją drogą najtańsze od czterech lat jakie piłem)
PS. proszę nie pytać co i gdzie, każdy ma nogi i oczy
podpisuje się obiema ręcami
Przepraszam wszystkich stałych bywalców ID Palę się ze wstydu . Potwierdzam, ceny trunków są podobnych, a nawet tańszych cenach niż na lądzie... Po prostu trochę "przyciąć" zamierzał na mnie mój (bardzo miły ) gospodarz... Po przedstawieniu mu realiów cen panujących w ID stwierdził, że się nie zrozumieliśmy i ostatecznie zakupiona wcześniej rakija za 15 E, kosztowała 15 KN. Wspominany wcześniej Tommi super gość, gdy kupiłem znaczną ilość rakiji, odwiózł mnie do mojej kwatery, żebym za dużo nie dźwigał . Przy okazji bardzo serdecznie dziękuje m@rek i lotnikwsk za cenne wskazówki, które ułatwiły mi pobyt w tej cudownej miejscówce jaką jest ID. Pozdrawiam
ja tam wiele nie pomogłem, dziękuj Krzyśkowi
tak czy inaczej - hvala lijepa
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne