napisał(a) Natko_ » 27.06.2019 18:51
Bo "na co dzień" to używa się oliwy z Biedry, ale "od święta" i na specjalne okazje, to właśnie ta chorwacka musi być
Wiecie, jak bardzo bolało, jak w zeszłym roku, o 23, na parkingu pod McD w Karlovacu córa potłukła mi jedyną flaszkę oliwy? Myślałam, że najbardziej boli poród - myliłam się
No pora była taka, że już nic nie udało się odkupić/dokupić.
Na szczęście znajoma mi przywiozła w styczniu litr z Korculi
więc jakoś przeżyję do sierpnia
Napiszcie, gdzie dobre białe wino kupować, takie lane, "z beczki", w cenie normalnej, nie że jakieś znane i "markowe"
Na Peljesacu najlepsze jest w Janijnie, na wlocie od Orebica, a na Hvarze pamiętam, że na środku wyspy, przy samej drodze, była taka zapuszczona chatka między winoroślami i tam był pysznie - tylko babinka wtedy pewnie miała z 90 lat, więc teraz może już jej wcale na tym świecie nie być.....