Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 24.06.2019 17:03

lotnikwsk napisał(a):
slawekr3 napisał(a):
henius34 napisał(a):Czy ktoś z obecnych w tym roku, może potwierdzić, że da się przejechać drogą Dubovica - SN?

Tydzień temu była zamknięta

Nie da się przejechać, znak, znakiem to wiadomo jest jeszcze dodatkowo roboty drogowe na środku drogi i trzeba się tego trzymać :twisted:
Jechałem od Dubovicy dzisiaj i na wysokości Lucisce stoi kopara, zbocze rozkopane a na drodze głazy jak stół,
i trzeba było nawracać :mrgreen:

No to OK. Ale przecież można dojechać do wykopów od strony SN zostawić auto i dojść dalej na pieszo do Lucisce, czy źle kombinuje? A może jest ktoś z forumowiczów w SN, Zawali lub ID z jakimś pływadłem typu rib i wykonał by podwózkę - oczywiście za opłatą :wink: ?
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 24.06.2019 17:29

Witam Klubowiczów, w końcu pisząc z samej wyspy (dziś przyjechaliśmy). Pierwsze wrażenia: dziki wschód, nudna i długa droga na zachód, gdzie są jakieś sklepy?, Pitve na klimat (wioska), tunel też świetny, w ID się podoba. Jutro zobaczymy, jak ten SG wygląda i gdzie tu można lokalne dobre wino skołować :-)
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 24.06.2019 18:35

Marsallah napisał(a):Witam Klubowiczów, w końcu pisząc z samej wyspy (dziś przyjechaliśmy). Pierwsze wrażenia: dziki wschód, nudna i długa droga na zachód, gdzie są jakieś sklepy?, Pitve na klimat (wioska), tunel też świetny, w ID się podoba. Jutro zobaczymy, jak ten SG wygląda i gdzie tu można lokalne dobre wino skołować :-)

Jadąc z Gdinji do Jelsy to tutaj

https://www.google.pl/maps/@43.131713,1 ... 6656?hl=pl

i tutaj :

https://www.google.pl/maps/@43.1441944, ... 6656?hl=pl

Oczywiście czynne tylko w określonych godzinach z przerwą na sjeste :wink:

PS. Ta dzikość Hvary jest najlepsza :mrgreen:
Adis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adis » 24.06.2019 18:40

Marsallah napisał(a):gdzie są jakieś sklepy?

Jak na większe zakupy to najbliżej w Jelsie :P
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 24.06.2019 19:11

wiolek_lp napisał(a):
Marsallah napisał(a):Witam Klubowiczów, w końcu pisząc z samej wyspy (dziś przyjechaliśmy). Pierwsze wrażenia: dziki wschód, nudna i długa droga na zachód, gdzie są jakieś sklepy?, Pitve na klimat (wioska), tunel też świetny, w ID się podoba. Jutro zobaczymy, jak ten SG wygląda i gdzie tu można lokalne dobre wino skołować :-)

Jadąc z Gdinji do Jelsy to tutaj

https://www.google.pl/maps/@43.131713,1 ... 6656?hl=pl

i tutaj :

https://www.google.pl/maps/@43.1441944, ... 6656?hl=pl

Oczywiście czynne tylko w określonych godzinach z przerwą na sjeste :wink:

PS. Ta dzikość Hvary jest najlepsza :mrgreen:

Wiola,a jakiś sklepik z pieczywem w Tvrdni Dolac w lipcu będzie hulać ? :wink:
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 24.06.2019 19:27

Habanero napisał(a):Wiola,a jakiś sklepik z pieczywem w Tvrdni Dolac w lipcu będzie hulać ? :wink:

Pewnie ta budka, gdzie podobno pieczywo zamawia się dzień wcześniej i odbiera na hasło :wink: ale ja nie korzystałam bo albo przywoziłam z większych zakupów, albo kupowałam od gospodyni, która piekła chleb kukurydziany :wink:
Swoją drogą to jedyny chleb w Cro, który mi smakuje :|
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 24.06.2019 19:50

wiolek_lp napisał(a):
Habanero napisał(a):Wiola,a jakiś sklepik z pieczywem w Tvrdni Dolac w lipcu będzie hulać ? :wink:

Pewnie ta budka, gdzie podobno pieczywo zamawia się dzień wcześniej i odbiera na hasło :wink: ale ja nie korzystałam bo albo przywoziłam z większych zakupów, albo kupowałam od gospodyni, która piekła chleb kukurydziany :wink:
Swoją drogą to jedyny chleb w Cro, który mi smakuje :|

Dzięki :D Zobaczymy na miejscu, czy się coś zmieniło.
Extra zamawiać raczej nie będę, bo krótko tam będziemy, ale ichnie pieczywo bardzo lubię.
Kupię na górze :wink:
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 24.06.2019 20:08

Habanero napisał(a):Dzięki :D Zobaczymy na miejscu, czy się coś zmieniło.
Extra zamawiać raczej nie będę, bo krótko tam będziemy, ale ichnie pieczywo bardzo lubię.

A ja będę mieć do Ciebie prośbę :wink: jeśli będziesz w Veprinowej żebyś sprawdził czy w telefonie działa internet i zasięg... Liczę na to, że wciaż nie i będę mieć przymusowy detoks od neta :twisted: :mrgreen:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 24.06.2019 20:13

wiolek_lp napisał(a):
Habanero napisał(a):Dzięki :D Zobaczymy na miejscu, czy się coś zmieniło.

A ja będę mieć do Ciebie prośbę :wink: jeśli będziesz w Veprinowej żebyś sprawdził czy w telefonie działa internet i zasięg... Liczę na to, że wciaż nie i będę mieć przymusowy detoks od neta :twisted: :mrgreen:

Masz to jak w banku. Dam znaka :wink:
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 24.06.2019 21:53

"Sklep" masz w ID, na większe zakupy do Jelsy lub SG koło promu.
Wino kupisz "na samej górze" ID przed zakrętem w dół wioski.
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 24.06.2019 23:54

A rakijkę ?
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 25.06.2019 06:37

henius34 napisał(a):A rakijkę ?

Też tam. Jak wyjdziesz do góry i skręcisz w prawo, to zaraz po lewej stronie na budynku będzie taka mini wystawka z wina. Jak wejdziesz do Tommiego (nie wiem czy poprawnie odmieniam to imię), to kupisz tam wszystko. Rakiję i nie tylko, wino i nie tylko, olivę i pewnie coś jeszcze, wszystkiego nie pamiętam.

Na zewnątrz jest malutka wystawka, a w środku ma pół ściany na ekspozycji:D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 25.06.2019 08:18

Ja polecam wino i rakiję u Shimy na campie Lili. Przy recepcji jest sklepik.
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 25.06.2019 10:49

Roxi napisał(a):Ja polecam wino i rakiję u Shimy na campie Lili. Przy recepcji jest sklepik.

W Jagodnej?
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 25.06.2019 12:57

henius34 napisał(a):
Roxi napisał(a):Ja polecam wino i rakiję u Shimy na campie Lili. Przy recepcji jest sklepik.

W Jagodnej?

Jak Lilli to raczej w Jagodnej :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 309
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone