Czy ktoś z Was zwiedzał Starogradsko Polje na otoku Hvar, wpisane na Listę światowego dziedzictwa UNESCO?
Jakieś opinie, wskazówki, gdzie zaparkować, itp?
Ja nie zwiedzałam bo po wirtualnym prześledzeniu stwierdziłam, że mało ciekawa atrakcja mimo, iż jest na liście UNESCO. Ot pola uprawne i trochę kamieni dookoła. Jakieś to może jeszcze wrażenie robi z lotu ptaka ale z poziomu ziemi to nie bardzo, przynajmniej na mnie. Są tam też plantacje lawendy i winogron to chyba, że dla nich się wybrać ale najlepiej już jeśli chodzi o lawendę a najpóźniej w pierwszych dniach lipca.walp napisał(a):Czy ktoś z Was zwiedzał Starogradsko Polje na otoku Hvar, wpisane na Listę światowego dziedzictwa UNESCO?
gusia-s napisał(a):Ja nie zwiedzałam bo po wirtualnym prześledzeniu stwierdziłam, że mało ciekawa atrakcja mimo, iż jest na liście UNESCO. Ot pola uprawne i trochę kamieni dookoła. Jakieś to może jeszcze wrażenie robi z lotu ptaka ale z poziomu ziemi to nie bardzo, przynajmniej na mnie. Są tam też plantacje lawendy i winogron to chyba, że dla nich się wybrać ale najlepiej już jeśli chodzi o lawendę a najpóźniej w pierwszych dniach lipca.walp napisał(a):Czy ktoś z Was zwiedzał Starogradsko Polje na otoku Hvar, wpisane na Listę światowego dziedzictwa UNESCO?
Wjeżdżasz w szuter i parkujesz ... ruchu to tam specjalnego nie ma.
MaKaaY19 napisał(a):Witam,
Mam pytanie odnośnie promu Split - Stari Grad. Czy istnieją jakieś ograniczenia w liczbie osób wpuszczanych na pokład? Podróżuję bez samochodu, ale nie bardzo orientuję się jak to wygląda. Czy są po prostu 2 kolejki, jedna dla samochodów, druga dla podróżujących na walizkach?
Pozdrawiam.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne