piekara114 napisał(a): Tam nie bardzo jest gdzie się zatrzymywać na fotki, bo nie ma pobocza...
No ale na tym fragmencie nowej drogi są porobione zatoczki, spokojnie kilka aut zaparkować może. W niektórych miejscach może być warto zdjęcie zrobić.
piekara114 napisał(a):Byłam 3 lata temu i zatoczkę kojarzę tylko przed Jelsą, ale jakoś widoków tam nie było... Ale może nie zwróciłam uwagi, droga dla mnie super i dla mojego kierowcy też
m@rek napisał(a):Marsallah napisał(a):...A Wy jak? Którego dnia jedziecie?
Apartman mamy od 22.06. Rok temu ruszyłbym 21.06 ok 17:00 i w sobotę rano czekam w Splicie na prom.
W tym roku zakiełkował pomysł zmiany trasy i przelot przez Węgry. Ponieważ nie jestem przekonany co do bezpieczeństwa jazdy nocą przez ten kraj (dziczyzna) pojawił się plan jazdy w ciągu dnia. Wyjazd 21.06 ok 4:00 z BB i przy braku niespodzianek 20:30 płyniemy promem ze Splitu (jest jeszcze prom o 17:00 ale takim optymistą i szaleńcem nie jestem).
Klamka jeszcze nie zapadła ale stara trasa mnie zniechęca z uwagi na coraz bardziej skomplikowany objazd Słowenii (i nie chodzi o 30 EUR).
m@rek
henius34 napisał(a):m@rek napisał(a):Marsallah napisał(a):...A Wy jak? Którego dnia jedziecie?
Apartman mamy od 22.06. Rok temu ruszyłbym 21.06 ok 17:00 i w sobotę rano czekam w Splicie na prom.
W tym roku zakiełkował pomysł zmiany trasy i przelot przez Węgry. Ponieważ nie jestem przekonany co do bezpieczeństwa jazdy nocą przez ten kraj (dziczyzna) pojawił się plan jazdy w ciągu dnia. Wyjazd 21.06 ok 4:00 z BB i przy braku niespodzianek 20:30 płyniemy promem ze Splitu (jest jeszcze prom o 17:00 ale takim optymistą i szaleńcem nie jestem).
Klamka jeszcze nie zapadła ale stara trasa mnie zniechęca z uwagi na coraz bardziej skomplikowany objazd Słowenii (i nie chodzi o 30 EUR).
m@rek
Maro a nie lepiej w SLO autostradą? Ja jadę 8 raz do Cro, 6 razy leciałem objazdem, ale raz spróbowałem autostradą i do objazdu raczej nie wrócę
henius34 napisał(a):Dokładnie tak samo myślę, jeśli chodzi o 30 euro w stosunku do całego urlopu, to kropla w morzu, a komfort naprawdę dużo większy. Mam jakieś dziwne wrażenie, że to z upływem lat staje się coraz bardziej wygodniejszy
W drodze do Jelsy to fakt, też tylko to miejsce, które corrina pokazała. Po południowej stronie też nie ma wiele takich miejsc.piekara114 napisał(a):Byłam 3 lata temu i zatoczkę kojarzę tylko przed Jelsą, ale jakoś widoków tam nie było... Ale może nie zwróciłam uwagi, droga dla mnie super i dla mojego kierowcy też
m@rek napisał(a):Natko_ napisał(a):@slawekr3 - możesz na PW podać szczegóły twojej trasy? Skąd ruszasz - w sensie granicy PL-SK?
forumowicz jest z Żor, skoro jedzie przez Słowację to pewnie poleci na Cieszyn lub Zwardoń
innej opcji nie widzę
m@rek
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne