m@rek napisał(a):Tak naprawdę to o nic, droga jak każda inna
No tak też mi się wydawało, ale wolałem dopytać.
m@rek napisał(a):walp napisał(a):...W rzeczywistości, drugą opcję wybiorę wyłącznie dlatego, żeby przejechać drogą Sućuraj - Jelsa w te i na zad.
Później nie będzie już okazji.
Tą trasę powinien zaliczyć każdy kto przyjeżdża na Hvar, inna kwestia to czy powinien robić to za każdym razem kiedy tam jedzie.
W mojej subiektywnej opinii raz wystarczy, wolę wygodniejszy wariant.
anakin napisał(a):m@rek napisał(a):Tak naprawdę to o nic, droga jak każda inna
anakin napisał(a):m@rek napisał(a):Tak naprawdę to o nic, droga jak każda inna
walp napisał(a):Opcja Drvenik:
Od węzła Dugopolje do Drvenik ok. 1,5 godz. Prom płynie 35 min. Potem droga do ID ok. 2 godz. Razem ok. 4 godz.
tranquilo napisał(a):A mnie się ta droga najzwyczajniej w świecie podoba. Lubię takie klimaty, a bardzo nie lubię nudzić się na promie. Zdecydowanie bardziej wolę jechać, a jak jechać to trasą Drvenik - Sucuraj, bo jest naprawdę malowniczo, i jeśli ktoś lubi takie klimaty to mu się spodoba.
Janusz Bajcer napisał(a):kaeres napisał(a):Drvenik przed sezonem, a w trakcie to całkiem różne kursy.
Nie wiem od kiedy zaczynają sezon ale tam kursują co 30-40 minut w sezonie więc jak się spóźnimy bądź nie dostaniemy to idziemy na lody i nawet nie zdążymy ich zjeść, a już trzeba wjeżdżać.
Poza sezonem kursuje 1 trajekt i można poczekać dłużej jak się nagle zbierze więcej samochodów.
https://www.jadrolinija.hr/docs/default ... f?sfvrsn=2
anakin napisał(a):Nie no widziałem filmiki z YT, ale myslałem, że jest jeszcze cos czego tam nie widać.
Marsallah napisał(a):
Nie żebym się wymądrzał, bo jeszcze nią nie jechałem, ale 2h z Sučuraja do ID Mapy pokazują 1h 16min, a przecież mapy zwykle pokazują czas z zapasem.
Marsallah napisał(a):walp napisał(a):Opcja Drvenik:
Od węzła Dugopolje do Drvenik ok. 1,5 godz. Prom płynie 35 min. Potem droga do ID ok. 2 godz. Razem ok. 4 godz.
Nie żebym się wymądrzał, bo jeszcze nią nie jechałem, ale 2h z Sučuraja do ID Mapy pokazują 1h 16min, a przecież mapy zwykle pokazują czas z zapasem.
walp napisał(a):Marsallah napisał(a):walp napisał(a):Opcja Drvenik:
Też nie jechałem, ale z doświadczenia wiem, że do czasów podanych przez Google muszę w praktyce trochę doliczyć.
W tym przypadku doliczyłem trochę więcej, bo droga podobno trudna, a przede wszystkim wziąłem pod uwagę częstsze postoje do ewentualnego zebrania materiału do relacji.
Może przesadziłem. 1,5 godz. wystarczy?
Marsallah napisał(a):walp napisał(a):Opcja Drvenik:
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne