Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.09.2010 22:06

majeczka napisał(a):Dlaczego, czyżbyś skakał bezpośrednio ze skałek do wody?

za duża fala :D

Obrazek
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 18.09.2010 22:18

zebik napisał(a):
majeczka napisał(a):Dlaczego, czyżbyś skakał bezpośrednio ze skałek do wody?

za duża fala :D

Obrazek

Zebik, myślałam zupełnie o czymś innym. Przed samą Śv. Nedeliją są skałki od strony Ivan Dolac. Mnóstwo turystów je penetruje. Kilkakrotnie przejeżdżaliśmy tam swoim pontonem penetrując wizualnie okolicę. Są niesamowite; ale wierz mi pomimo, że potrafimy dobrze pływać, żadn emu z nas nie chciało się po nich wspinać :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.09.2010 22:24

hehe
Jak byś zgadła - "penetrowałem" te skałki ze sprzętem podwodnym, widoki podwodne bajeczne z resztą przy tym dużym klifie od strony Ivan Dolac pełno jest na dnie dużych muszli ale nie da rady dopłynąć bez butli z tlenem. :D

a to z innej beczki
Obrazek
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 18.09.2010 22:30

zebik napisał(a):hehe
Jak byś zgadła - "penetrowałem" te skałki ze sprzętem podwodnym, widoki podwodne bajeczne z resztą przy tym dużym klifie od strony Ivan Dolac pełno jest na dnie dużych muszli ale nie da rady dopłynąć bez butli z tlenem. :D

Cóż w takim razie jesteśmy z Maslinką w pełni uznania wobec Twoich sukcesów na Hvarze :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.09.2010 22:37

majeczka napisał(a):Cóż w takim razie jesteśmy z Maslinką w pełni uznania wobec Twoich sukcesów na Hvarze :papa:

Być na Hvarze i nie zobaczyć najładniejszych Jej zakątków to grzech nie do rozgrzeszenia. :D

Chyba o tych pozostałościach po pożarze wspominał Mkm.

Obrazek
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 18.09.2010 23:01

... smutne :cry:
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 20.09.2010 15:33

Zebiku słusznie prawisz, że zatoczka na Twoim drugim zdjęciu to Dubovica.
Dla innych zainteresowanych znajduje się ona 8 km od Hvaru tuż przed zjazdem na Sv. Nicolę, o którym wielokrotnie pisała na forum Kasia ze Starego Gradu.
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 20.09.2010 17:24

Obrazek

Wspomnienie z Lawendowej Wyspy. Gdzieś między Svirce a Virsnikiem.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.09.2010 18:25

Basik_63 napisał(a):Zebiku słusznie prawisz, że zatoczka na Twoim drugim zdjęciu to Dubovica.
Dla innych zainteresowanych znajduje się ona 8 km od Hvaru tuż przed zjazdem na Sv. Nicolę, o którym wielokrotnie pisała na forum Kasia ze Starego Gradu.

Zatoczka to Uvala Dubovi Dol . Dubovica leży nad w|w zatoczką :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.09.2010 18:30

Na mapce jaką znalazłem Dubovi Dol jest w tym samym miejscu co Dubovica - chyba, że mapa niedokładna. :D W każdym razie to jest na pewno ta ze zdjęcia- bo to pierwsza zatoczka po wyjeździe z tunelu za Starim Gradem.

Ps Mkm, a do tego Gromin Dolac to ledwo można dojechać, jeszcze za kościołem w Zavali kawałek asfaltu jest, a potem po tym szutrze ciężko dojechać do tej wioseczki. Tam szukałem plaży bo mi polecali, ale jakoś nie znalazłem :D

Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.09.2010 18:47

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.09.2010 18:58

Janusz Bajcer napisał(a):Karta otok Hvar

No właśnie na niej te dwie zatoki są jakby razem. :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.09.2010 20:20

zebik napisał(a):Na mapce jaką znalazłem Dubovi Dol jest w tym samym miejscu co Dubovica - chyba, że mapa niedokładna. :D W każdym razie to jest na pewno ta ze zdjęcia- bo to pierwsza zatoczka po wyjeździe z tunelu za Starim Gradem.

Ps Mkm, a do tego Gromin Dolac to ledwo można dojechać, jeszcze za kościołem w Zavali kawałek asfaltu jest, a potem po tym szutrze ciężko dojechać do tej wioseczki. Tam szukałem plaży bo mi polecali, ale jakoś nie znalazłem :D

Obrazek

Myślałeś sobie , że będzie kawałek szutru i od razu wyłoni się ''Murvica'' :wink: W Gromin Dolcu trzeba się trochę napracować , żeby osiągnąć cel :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.09.2010 20:23

zebik napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Karta otok Hvar

No właśnie na niej te dwie zatoki są jakby razem. :D

Ostatni raz tłumaczę ... Dubovica to miejscowość nad zatoką Dubovi Dol :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.09.2010 20:24

Ok Dubovica i jej zatoka rozszyfrowana.:D
W samym Gromin Dolac jest już ciężko przejechać samochodem - dziury straszne i pełno kamieni strach było auto zepsuć. Ale kiedyś tam dotrę do tej plaży. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone