gusia-s napisał(a):henius34 napisał(a):I kolejne pytanie (nie to, żebym nie czytał Klubu - jestem na 190 stronie czytając od końca ) czy przez tunel Pitve śmigają busy 9-cio osobowe typu Renualt Traffic, Opel vivaro?
Jednego takiego widziałam, wyjechał bez lusterek
Pewnie, że można ale trzeba pomyśleć o tym przed wjazdemyzedef napisał(a):gusia-s napisał(a):henius34 napisał(a):I kolejne pytanie (nie to, żebym nie czytał Klubu - jestem na 190 stronie czytając od końca ) czy przez tunel Pitve śmigają busy 9-cio osobowe typu Renualt Traffic, Opel vivaro?
Jednego takiego widziałam, wyjechał bez lusterek
Ale przecież można je złożyć, ja podczas pierwszych przejazdów ze stresu tak robiłem ...
m@rek napisał(a):... może to i dobrze
Każdy ma inny próg poczucia bezpieczeństwa, komfortu itd ...m@rek napisał(a):... nie rozumiem tylko dlaczego wszyscy tak demonizują te zakręty, Pitve itd....
Myślę, że dla nich nie jest to uciążliwe. Są przyzwyczajeni, że zakupy robi się z rozmysłem żeby nie biegać co chwilę po jedną rzecz. Większości z nas pewnie wydaje się, że to okropne. Sama miałam kiedyś sklep pod nosem, po sąsiedzku, otwarty świątek, piątek i niedziela, przyzwyczaiłam się do komfortu, że w każdej chwili w tzw. kapciach mogę wyskoczyć i dokupić co trzeba. Kiedy sklep się zlikwidował odbierałam to jako uciążliwość, która jak się okazało szybko minęłaśmigacz napisał(a): ... Zastanawia mnie jedna rzecz jak żyją tam miejscowi poza sezonem. Zresztą w trakcie też codziennie czy co dwa dni jeżdżą na zakupy? Czy przyjeżdża do nich jakiś obwoźny sklep?
Zapewne ciut mają, trzeba pamiętać że ściany tunelu wewnątrz nie mają gładkiej struktury, tu i ówdzie coś wystajebaunty napisał(a):Nie wiem, czy te znaki ograniczenia wysokości i szerokości nie dają dużego marginesu...
śmigacz napisał(a):...Zastanawia mnie jedna rzecz jak żyją tam miejscowi poza sezonem...
baunty napisał(a):Nie wiem, czy te znaki ograniczenia wysokości i szerokości nie dają dużego marginesu....
gusia-s napisał(a):...Droga od SN do Hvaru też straszna nie była, auto wysokie, napęd na 4x więc nie obawialiśmy się niczego złego. Osobówką nisko zawieszoną pewnie bym się bała żeby nie rozwalić niczego od spodu.
m@rek napisał(a):tym bardziej że w tym roku w tunelu zrobili nowy asfalt, nie sądzę ze stary ktoś frezował