gusia-s napisał(a):Mnie Humac jakoś nie chwycił ... już nie jest opuszczony, kolejne chaty są zajmowane, remontowane.
Dobre śliwki tam rosną dziko
Racja, nie jest już tak jak było 2 lata temu. Ale jesli ktoś nie ma czasu na zaglądnięcie do Pitve, Vrisnik czy któregoś z Grablja ( jak ja w tym roku
) to po drodze do Pokrivenik fajnie wstąpić i pospacerować wśród tych kamiennych domków.
Basik_63 napisał(a): Ja bym radziła odwrotną kolejność. Najpierw Pokrivenik i plażowanie, a w drodze powrotnej Humac z wejściem oczywiście do teleskopu.
A ja znowu nie, po "plażowaniu" chcę tylko wskoczyć pod prysznic i zmyć z siebie sól
Basik_63 napisał(a):To ja dorzucę jeszcze Vela Stiniva, która choć plaża nie duża to jednak bardzo zyskuje przy bliższym poznaniu.
Ile osób to opini
Dla mnie V. Stiniva to wieelka porażka, nie podobało mi się tam wogóle i żałowałam, że straciłam na nią czas, jak na razie najgorsza plaża na Hvarze
darkeldo napisał(a):Chwilę posiedziałem nad tematem zwiedzania i wyszlo mi takie cos, jesli ktos ma jakas lepsza modyfikacje to smialo pisac!
Pon - pokrivenik, humac i jaskinia
Wt - lusisce, sv nedjela zwiedzenie plus kapliczka i pod koniec wjazd na sv nikole?(co myslicie?)
Sr - jelsa-vrboska
Czw -ze starego gradu do hvaru przez brusje, na.powrocie plaza w zarace
A gdzie miejsce na M. Hvar ? Przez wiele osób tak nie lubiane
Ja go kocham, widok z/okolic twierdzy obowiązkowo
I uliczki, które dla iększości są zapełnione, a dla mnie puste, nie wiem czy mam takiego farta, czy chodzimy innymi uliczkami
I gdzie Stari Grad ? Moim zdaniem o wiele lepiej tam zaglądnąć niż do Jelsy czy zwłaszcza Vroski.
Macie pełne 4 dni ? Bo jeśli tak to ja bym tak zrobiła:
Pn- tak jak piszesz przed i koło południa. Potem wieczorem wybrać się do S.G - może nawet wejść na Glavicę, to dosłownie 15 min. drogi. A jak nie to spacer po mieście. Mi pałac Hektorovica nic nie urwał, szkoda czasu.
Wt - w Sv. Njedjeli oprócz "drzewka" nie ma co zwiedzać, jaskinia to pewnie z 3 godzinki trzeba zarezerwować, nie pamiętam dokładnie. Ale najpierw rano grota, potem Uvala Lucicse i wjazd na Nikolę. Chodź jeśli macie dobrą kondycję i pogoda będzie sprzyjać, to warto pokusić się o wejście na Nikolę, o ile się nie mylę to z groty tylko ok. godzinki.
Śr. - dorzuciłabym plażowanie, np. M.Stiniva
cały dzień na te 2 miasteczka to za dużo czasu
Czw- ok tu doczytałam, że jednak jest M. Hvar, jak najbardziej ZA