Bratwojciech napisał(a):m@rek napisał(a):tłumy ludzi w ID to mocne nadużycie w porównaniu np. z miastem Hvar
Janusz, a mnie zainteresowała restauracja Davor w Zavali
możesz się wypowiedzieć, w sieci juz znalazłem jakieś info
m@rek
Papu bardzo smaczne,a ceny przystępne.Jedyne do czego mogę się przyczepić,to obsługa z takim dość widocznym parciem na kasę.No ale może to syndrom takich czasów
Marcin-1 napisał(a):Bratwojciech napisał(a):m@rek napisał(a):tłumy ludzi w ID to mocne nadużycie w porównaniu np. z miastem Hvar
m@rek
Papu bardzo smaczne,a ceny przystępne.Jedyne do czego mogę się przyczepić,to obsługa z takim dość widocznym parciem na kasę.No ale może to syndrom takich czasów
Byliśmy (17.07.2018), zaparkowaliśmy pod restauracją Davor w Zavali, weszliśmy do środka i jakoś klimat do nas nie trafił. Obróciliśmy się na pięcie i idziemy do auta. Przy wsiadaniu do auta ktoś do nas podbiega i coś tam krzyczy, otwieramy szyby a facet w kitlu kucharskim krzyczy że tu nie można parkować że to tylko dla klientów. Nie zdążyliśmy nawet się wytłumaczyć że zrezygnowaliśmy. Wykrzyczał tylko jeszcze że nie chce nas tu więcej widzieć i że zadzwoni na policję. Dlatego nie polecam, coś w temacie tej niemiłej obsługi musi być, jak pisali inni na forum. Coś mi się wydaje że tam akurat to Polaków nie lubią
śmigacz napisał(a):To gdzie jeszcze polecacie jedzonko bo w poniedziałek będę na miejscu.
yzedef napisał(a):Marcin-1 napisał(a):Bratwojciech napisał(a):m@rek napisał(a):tłumy ludzi w ID to mocne nadużycie w porównaniu np. z miastem Hvar
m@rek
Byliśmy (17.07.2018), zaparkowaliśmy pod restauracją Davor w Zavali, weszliśmy do środka i jakoś klimat do nas nie trafił. Obróciliśmy się na pięcie i idziemy do auta. Przy wsiadaniu do auta ktoś do nas podbiega i coś tam krzyczy, otwieramy szyby a facet w kitlu kucharskim krzyczy że tu nie można parkować że to tylko dla klientów. Nie zdążyliśmy nawet się wytłumaczyć że zrezygnowaliśmy. Wykrzyczał tylko jeszcze że nie chce nas tu więcej widzieć i że zadzwoni na policję. Dlatego nie polecam, coś w temacie tej niemiłej obsługi musi być, jak pisali inni na forum. Coś mi się wydaje że tam akurat to Polaków nie lubią
Byłem w tym roku w Zavala na początku lipca, w restauracji ogólnie zawsze był komplet, taki więc na brak pracy nie mogli narzekać, wręcz mogą przebierać w klientach. Jadłem tam dwa razy ale też mi do gustu (klimat/jedzenie) w połączeniu z wysokimi cenami nie przypadła. Uwaga do wszystkich nie patrzcie na ceny na ich stronie www bo w stosunku do realiów są bardzo mocno zaniżone. Pizza do zjedzenia ale bez rewelacji. Ogólnie straszna drożyzna a jakość normalna. Nie pamiętam cen ale potrawy mięsne zaczynały się od 130 kun za porcję ?. Pizza jakoś od 60/70 do 90 (normalna 32cm). Porcja spaghetti bolognese niby dla dziecka ale chyba 4 letniego taka mała porcja - 50 kun. Nie zauważyłem aby mieli jakieś uprzedzenia do Polaków, raczej jesteś przewrażliwiony . Zdecydowanie lepsze jedzenie i więcej jest w Zavala w barze przy plaży (polecam burgera z własnej roboty pysznymi frytkami - 60kun zestaw). Jednak tam można płacić tylko gotówką.
Bratwojciech napisał(a):śmigacz napisał(a):To gdzie jeszcze polecacie jedzonko bo w poniedziałek będę na miejscu.
Powyżej kościoła jest konoba. Jedzonko dobre plus fajny widok.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne