seraf napisał(a):Witam, chciałem zapytać jako że pierwszy raz będę w Hvarze jaki koszt jest za taksówkę wodną z Hvar do Palnizana. Podobno wszyscy polecają tam plaże, a jako że będę w Hvar szukam też innych fajnych atrakcji dla rodzinki i znajomych. Czy często chodzą i ile kosztują od dorosłego i dziecka? i czy rzeczywiście warto tam popłynąć.
wiolek_lp napisał(a):nikaaa_87 napisał(a):Tak, pełni obaw zostajemy w Ivan Dolac. Obawiam się, że nic nie przebije Bosany na Pagu, ale pora poznać nowe rejony Staram się ogarnąć ten wątek, żeby nie zadawać zbędnych pytań, ale jest 260 stron...
Czy z dzieckiem w nosidełku turystycznym damy radę zdobyć Sv. Nikolę , wchodząc ze Sv. Nedjelji ?
Wejście na górę ze zdjęcia było całkiem spoko, gorzej było zejść...kamienie osuwały się, nie bylo ścieżki...Cud, że zeszliśmy niepoobijani.
nikaaa_87 napisał(a):Zdjęcie zrobione w Bosanie Miał być sv Vid,ale weszliśmy na górę ,ktora znajdowała się za domem naszych gospodarzy. Zejście było kiepskie,bo kamienie się sypaly,a na sv Nikolę ponoć można autem się dostać,wiec chyba damy radę wejść z dzieckiem. Młoda jest przyzwyczajona do chodzenia po górach. Zwykle zdobywamy górki ok 800 mnpm.
śmigacz napisał(a):Znacie jakieś miejsce w Stari Grad gdzie można dobrze zjeść? Tak się składa że moja połówka ma imieniny kilka dni po przyjeżdzie do Chorwacji no i właśnie wypada coś zorganizować
Za namową tam podreptaliśmy, uszy Ciebie nie piekły Marta prawie się popłakała i została już przy bazie. Powiedziała, że jesteśmy jakąś sektą wariatówwiolek_lp napisał(a): ... Np. na Hvarze mieliśmy taki pół godzinny spacerek - po 15 minut w 1 stronę ...
Wszyscy tzn kto? bo moim zdaniem zupełnie nie warto zawracać sobie głowy. Plaża nic szczególnego - piękniejsze znajdziesz na Hvarze, mnie urzekły zdecydowanie 3 - Pokrvenik na północnym brzegu z jaskinią w klifie do której można dojść ścieżkąseraf napisał(a):Witam, chciałem zapytać jako że pierwszy raz będę w Hvarze jaki koszt jest za taksówkę wodną z Hvar do Palnizana. Podobno wszyscy polecają tam plaże ...
gusia-s napisał(a):Za namową tam podreptaliśmy, uszy Ciebie nie piekły Marta prawie się popłakała i została już przy bazie. Powiedziała, że jesteśmy jakąś sektą wariatówwiolek_lp napisał(a): ... Np. na Hvarze mieliśmy taki pół godzinny spacerek - po 15 minut w 1 stronę ...
:
nikaaa_87 napisał(a):Czy z dzieckiem w nosidełku turystycznym damy radę zdobyć Sv. Nikolę , wchodząc ze Sv. Nedjelji ?
chief napisał(a):nikaaa_87 napisał(a):Czy z dzieckiem w nosidełku turystycznym damy radę zdobyć Sv. Nikolę , wchodząc ze Sv. Nedjelji ?
Wejście na Nikole to ok. 1,5 godz. z dzieckiem nieco dłużej. Trasa nie jest trudna, a szlak dobrze przygotowany i nie najgorzej oznaczony. Jednak musi być to bardzo wcześnie rano. Za jaskinią już nie ma większego cienia, aby odpocząć. Idąc warto patrzeć pod nogi ze względu na żmije. Są tam.
Na tej też byliśmy ale nas nie urzekła, z góry fajnie wygląda ale juz na dole nie robi wrażenie tym bardziej że było tam z 15 osób. Na tak małej przestrzeni to już za dużo.mervik napisał(a):gusia-s napisał(a): - piękniejsze znajdziesz na Hvarze, mnie urzekły zdecydowanie 3 - :
..a mnie urzekła...TA
chief napisał(a):nikaaa_87 napisał(a):Czy z dzieckiem w nosidełku turystycznym damy radę zdobyć Sv. Nikolę , wchodząc ze Sv. Nedjelji ?
Wejście na Nikole to ok. 1,5 godz. z dzieckiem nieco dłużej. Trasa nie jest trudna, a szlak dobrze przygotowany i nie najgorzej oznaczony. Jednak musi być to bardzo wcześnie rano. Za jaskinią już nie ma większego cienia, aby odpocząć. Idąc warto patrzeć pod nogi ze względu na żmije. Są tam.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne