bluesman napisał(a):kaeres napisał(a):osjann napisał(a):albo rower rok temu przejechałem z ID do zakazu -widoki mega.
To samo co samochód w kwestii łamania przepisów.
ale jak brzmi i widoki z siodełka ładniejsze
no i z rowerem łatwiej się schować
baunty napisał(a):W ID nie ma wypożyczalni, to jest naprawdę mała miejscowość.
W Jelsie też słabo z wypożyczeniem.
Większość wypożycza w Hvar ( miasto) i pływa na Pakleni Otoči.
Większe zakupy też trzeba robić w Jelsie lub SG.
Tak na zachętę aby się wybrać na Sv Nikola - widok ze szczytu w kierunku zachodnim. W oddali Vis.
Nie wiem, czy masz uprawnienia, ale jeśli tak, to polecam wypożyczenie czegoś normalnego (nie łódki z silnikiem 5 koni) i wycieczkę w kierunku Vis i Biševo.
My tam ciągamy swoją łódkę ( rib) z Polski.
kliper napisał(a):Witam serdecznie. Obecnych na wyspie proszę o informację o temp. wody, podobno sporo się ochłodziła.
jacencjusz napisał(a):kliper napisał(a):Witam serdecznie. Obecnych na wyspie proszę o informację o temp. wody, podobno sporo się ochłodziła.
W ID woda idealna. Dziś spore fale
kokos0 napisał(a):jacencjusz napisał(a):kliper napisał(a):Witam serdecznie. Obecnych na wyspie proszę o informację o temp. wody, podobno sporo się ochłodziła.
W ID woda idealna. Dziś spore fale
To super, w poniedziałek będzie moczenie nóg.
Możesz napisać jak dużo jest plażowiczów ? Są jakieś wolne miejsca na plaży ?
joso79 napisał(a):yzedef napisał(a):Basik_63 napisał(a):Z Jelsy można popłynąć tylko taksówką na Brač. Wszystkie fishpicnic wypływają z Hvaru, do którego nie jest aż tak bardzo daleko. Polecam fishpicnic na Vis i Bisevo z zaliczeniem słynnych grot, niebieskiej i zielonej.
Dzięki za cynk, zwłaszcza Vis korci bo tą wyspę trzeba w końcu też zaliczyć, trzeba będzie rozważyć pływanie z Hvar. Może się znajdzie przyjazna dusza która nas tam zawiezie/przywiezie.
Wszak fishpicnic bez winka słabo smakuje
yzedef liczę, że sprawdzisz wszystko i mi podpowiesz przed sierpniem co i jak
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne