Ja wyjeżdżam już za parę dni za dni parę:))))… będę w Ivan Dolac, spróbujemy sprawdzić drogę, ale jak będzie zakaz to nie wjadę.
A jeśli nie szutrem to jak dotrzeć do Dubovicy i Lucisce?
Pozdrawiam!
MilaM napisał(a):Albo łódką:) Pokazałam mężowi zdjęcia szutru , mówi,że absolutnie NIE.
Ale już kiedys tam zaglądałam i też bałabym się jechać, po coś te zakazy są.
Pozostaje wynająć żaglówkę...
osjann napisał(a):MilaM napisał(a):Albo łódką:) Pokazałam mężowi zdjęcia szutru , mówi,że absolutnie NIE.
albo rower rok temu przejechałem z ID do zakazu -widoki mega.
MilaM napisał(a):Albo łódką:) Pokazałam mężowi zdjęcia szutru , mówi,że absolutnie NIE.
baunty napisał(a):Tą szutrówka jest bezpieczna, także niepotrzebne obawy.
Duża część jest nawet poszerzona.
Jeździliśmy nią w obydwu kierunkach, warto dla pięknych widoków.
Namów męża na Sv Nikola - wjeżdżasz samochodem prawie na szczyt, a widoki bajeczne.
bluesman napisał(a):baunty napisał(a):Tą szutrówka jest bezpieczna, także niepotrzebne obawy.
Duża część jest nawet poszerzona.
Jeździliśmy nią w obydwu kierunkach, warto dla pięknych widoków.
Namów męża na Sv Nikola - wjeżdżasz samochodem prawie na szczyt, a widoki bajeczne.
Co z tego, że jest przejezdna ? Jest zakaz wjazdu
baunty napisał(a):Prawdopodobnie jest, w zeszłym roku była dyskusja, czy z jednej czy z obydwu stron.
Od strony Milnej w zeszłym roku chyba go nawet widziałem , od strony Sv Nedjelji nie pamiętam bo 3 lata to było jak jechałem a w ubiegłym roku nie zwróciłem uwagi.
Skąd wiesz, że teraz wciąż jest ten zakaz?
emtomek napisał(a):Siedzę na campie w Zavali. Dziś bylem w S.Nedeli. Zakaz ruchu drogą szutrowa do Hvar nadal stoi. Bardzo daleko, gdzieś w połowie drogi ledwo widać maszyny drogowe, więc jakieś roboty wykonują.
kokos0 napisał(a):No to drodzy Cromaniacy będę w ID od drugiego lipca i mam pytanie, gdzie idzie kupić świeże rybki ?
Tomasz61 napisał(a):Na południowej stronie raczej nie kupisz. Najbliżej to ribarnica w Jelsie tak między 7 a 8 rano. W miarę wybór jest w ribarnicy w Hvarze też z rana. Dobry wybór bywa też w Tommym w Starim Gradzie naprzeciw przystani promowej.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne