Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 30.05.2018 20:22

Po 8 latach niebytu wracamy na wyspę do miejscowosci Milna :) .....odliczamy dni :)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 30.05.2018 20:35

madziaimaciek napisał(a):Po 8 latach niebytu wracamy na wyspę do miejscowosci Milna :) .....odliczamy dni :)

:D no nie powiem, ale również prawdopodobnie po 8 -9 latach nieobecności zastanawiamy się nad ponownym powrotem na Hvar...
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 30.05.2018 20:41

majeczka napisał(a):
madziaimaciek napisał(a):Po 8 latach niebytu wracamy na wyspę do miejscowosci Milna :) .....odliczamy dni :)

:D no nie powiem, ale również prawdopodobnie po 8 -9 latach nieobecności zastanawiamy się nad ponownym powrotem na Hvar...

Nie ma się nad czym zastanawiać ....:)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 30.05.2018 20:56

madziaimaciek napisał(a):
majeczka napisał(a):

:D no cóż, w naszej opcji na pewno jest i Korcula, na której nie byliśmy np. w ubiegłym roku, a którą do tej pory odwiedzaliśmy od kilku, może nawet od 8 lat.

Nie wspomnę już o innych miejscówkach...

...ale Hvar, ciągle kusi, oj, kusi :smo:
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 30.05.2018 21:03

majeczka napisał(a):
majeczka napisał(a):

:D no cóż, w naszej opcji na pewno jest i Korcula, na której nie byliśmy np. w ubiegłym roku, a którą do tej pory odwiedzaliśmy od kilku, może nawet od 8 lat.

podświadomie ciągnie, pakujcie bambetle i zajmujcie kolejkę na prom :D
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 30.05.2018 22:11

majeczka napisał(a):
majeczka napisał(a):

podświadomie ciągnie, pakujcie bambetle i zajmujcie kolejkę na prom :D

My pierwsi w kolejce, bo już 29 czerwca, ale widzę że w tym roku zacne towarzystwo zawita na Hvar. Szkoda, że w różnych terminach.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 31.05.2018 12:28

Basik_63 napisał(a):My pierwsi w kolejce, bo już 29 czerwca, ale widzę że w tym roku zacne towarzystwo zawita na Hvar. Szkoda, że w różnych terminach.

Basik, a widziałaś to: https://www.cro.pl/spotkanie-cromaniakow-hvar-lipiec-2018-t53799.html
Okazuje się, że będzie nas jednak sporo w tym samym terminie. My 25 czerwca jesteśmy już na miejscu :D
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 31.05.2018 12:40

agata26061 napisał(a):
Basik_63 napisał(a):My pierwsi w kolejce, bo już 29 czerwca, ale widzę że w tym roku zacne towarzystwo zawita na Hvar. Szkoda, że w różnych terminach.

Basik, a widziałaś to: https://www.cro.pl/spotkanie-cromaniakow-hvar-lipiec-2018-t53799.html
Okazuje się, że będzie nas jednak sporo w tym samym terminie. My 25 czerwca jesteśmy już na miejscu :D

Nie widziałam, dlatego dzięki za link. Już się tam zameldowałam. :-)
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 31.05.2018 19:37

nie wiem czy pierwszy ale ja już od 23.06 tam będę 8)
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 01.06.2018 08:50

To będzie nas więcej. W planie 25.06 zameldować się w Starim Gradzie.
luks_us
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks_us » 01.06.2018 13:32

Byłem na wyspie Hvar 2 lata temu. Nocleg w małej miejscowości Zavala - Apartamenty Rakić. Bardzo polecam. Zwiedziliśmy całą zachodnią część wyspy i naszym zdaniem Zavala to był dobry wybór - bardzo duzo małych plaży, kilka większych, przy czym my i tak zawsze wybieramy te mniejsze na uboczu. Ogólnie spokój i cisza. W miastach jak Jelsa czy Stari Grad (nie wspominając o Hvarze) to bardzo tłoczno i głośno. Jest ocywiście jeden minus takich miejscowości jak Zavala - jedna knajpa (zazwyczaj wieczorami zarezerwowana) i daleko do marketu (trzeba jechać zawsze 10-15 km autem po zakupy). Jeden sklepik na miejscu jest drogi i słabo zaopatrzony. Podsumowując tam jest pięknie i to jest najważniejsze, choć bardzo daleko i podróż długa. Teraz na ostatnią chwilę szukam czegoś bliżej np. okolice Trogiru, bo akurat tak wypadło, że znowu mam możliwość pojechania do Chorwacji. Kiedyś byłem na Istrii i tam niestety nie mam dobrych wspomnień, głównie z powodu kiepskiego lokum. Jeżeli możecie polecić miejscowość więsza niż Zavala - a nie tak zatłoczoną jak np. Primosten - proszę o propozycje.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 02.06.2018 20:18

m@rek napisał(a):

Przebijamy!
My od 22 :D
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 02.06.2018 21:54

Cieszę się, że w końcu poznam Was osobiście. :)
artbas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) artbas » 02.06.2018 22:35

m@rek napisał(a):

do Zacnego Grona nie mogę się równać, ale od 24.06 zapraszamy na kawę do Zatoki Pokrivenik 8)
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 02.06.2018 23:08

Basik_63 napisał(a):Cieszę się, że w końcu poznam Was osobiście. :)

a ja jestem ciekaw jak rzeczywistość zweryfikuje nasze wyobrażenia :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 250
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone