Akasza napisał(a):Jedziemy niestety tylko we dwójkę i zależy nam na tym żeby trafić do jakiegoś urokliwego i klimatycznego miejsca, gdzie będziemy mogli i poplażować i zjeść jakieś miejscowe specjały w konobie...
Myślimy nad miastem Hvar, ale z tego co wyczytałam nie ma tam specjalnie gdzie plażować, z kolei w miasteczkach typu Zavala, Ivan Dolac czy Milna jest raczej mało sklepików i knajpek...
Czy ktoś ma jakieś rady dla biednych i zbłąkanych miłośników Cro?
Akasza napisał(a):Dzięki KAALA Zdecydowanie należymy do typu zwiedzających!! Nie dla nas leżenie plackiem na plaży... Wybieramy się autkiem więc myślę, że pozostaje nam opcja samego miasta Hvar i ew. dojeżdżanie do zatoczek... Wszystko ma swoje plusy i minusy. Wiem, że jeżeli pojedziemy np. do Jelsy to będzie nam brakowało atrakcji, sklepików i konob... Lepiej chyba dojechać na plażę, niż wybierać się samochodem do konoby... W końcu każdy posiłek w konobie to kosztowanie miejscowych przysmaków od wina poczynając
A Wy gdzie będziecie stacjonować na Hvarze? Może się spotkamy na lawendowej wyspie
Zanim zdecydujecie się na m. Hvar, zastanówcie się, czy oby na pewno chcecie płacić jakieś 25-30 % więcej za kwatery, podobnie za żywność w sklepach i jedzenie w restauracjach, napoje w kafejkach itp.
Pozdrawiam
Akasza napisał(a):Zanim zdecydujecie się na m. Hvar, zastanówcie się, czy oby na pewno chcecie płacić jakieś 25-30 % więcej za kwatery, podobnie za żywność w sklepach i jedzenie w restauracjach, napoje w kafejkach itp.
Pozdrawiam
Czy ceny w samym mieście we wrześniu są aż takie wysokie? Powiem szczerze, że liczymy na to, że uda nam się znaleźć jakiś fajny apartament za max 25 Euro (za dwie osoby)... Myślisz Kasiu, że to wykonalne? Bo jeśli nie to chyba faktycznie musimy ponownie rozważyć opcję mniejszych miasteczek...
Akasza napisał(a):A Wy gdzie będziecie stacjonować na Hvarze? Może się spotkamy na lawendowej wyspie
KAALA napisał(a):Akasza napisał(a):A Wy gdzie będziecie stacjonować na Hvarze? Może się spotkamy na lawendowej wyspie
Jeśli chodzi o ceny w sklepach, to w Konzumie czy w innym supermarkecie będzie chyba podobnie, czy to w Hvarze czy w Stari Gradzie. Ceny drinków wg mnie są podobne w Stari Gradzie i Hvarze (przynjmniej były 2 lata temu, napewno nie było różnicy w tej materii 30% Knajpki wszędzie są tanie i drogie).
Akasza napisał(a):A jak duży (a może mały ) jest Stari Grad?
I jak przedstawia się tam sprawa z knajpkami?? Są jakieś grzechu warte?
Dla nas równie ważne jak przeżycia estetyczne są te kulinarne - w końcu nigdzie nie ma tak pysznych owoców morza jak w Cro
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne