JJJustynAAA napisał(a):Witajcie
obserwuje klub już od jakiegoś czasu i podczytuje.
We wrześniu planujemy wakacje - 1,5 tyg na Hvarze. Jedziemy 4 dorosle osoby i 1 dziecko 4 latek.
Szukam ciekawej miejscowosci na Hvarze. Raczej nie bierzemy pod uwag malych wiosek w ktorych jest daleko do sklepu czy knajp.
szukamy czegoś podobnego do miejscowości w jakich byliśmy w ubiegłych latach Brela, Orebic x2.
było blisko do plaży, deptaki, port (idealne dla dziecka) były sklepy, piekarnie, restauracje. A jednocześnie nie było gwaru, hałasu z dyskotek.
Szukam podobnego miejsca na Hvarze... Ciekawa miejscowość z którego autem bądź pieszo można bedzie podjechac/podejśc coś zobaczyć, zwiedzić czy poszukać cichych zatoczek czy plaż.
Możecie mi coś polecić?
Z góry dziekuje.
Jelsa - mój osobisty faworyt. Lecz ja i tak jeżdżę z rodziną po dzikich plażach. Jest jedna w Jelsie ale nie jest godna polecenia. Ew. na kampie Grebišče ale tam też trzeba autem dojechać jeżeli byście przebywali w centrum Jelsy. Samo miasto jest bajeczne, a życie towarzyskie wspaniałe. Jest co robić ale nie jest nachalnie jak np. w Hvarze.
Vrboska - urokliwe miasteczko. Jedna atrakcja do zwiedzenia ale za to ciekawy układ miasta bo jest przedzielony wyrwą wodną na pół. Do rodzinnej plaży Soline niedaleko.
Stari Grad już mniej plażowo ale za to jest co wieczorami robić. Tam kręci się życie towarzyskie, są koncerty, milion knajpek, wspaniałe uliczki, przystań. Nie ma osoby, która by narzekała na przebywanie tam.
Hvar - cudowny, wspaniały, piękny. Z drugiej strony to po prostu kurort i pełno głośnej młodzieży, która nawet w południe łazi po ulicach nawalona. Nie od parady Hvar wprowadził oznakowanie na ulicach, że nie wolno chodzić odkrytym i pijanym bądź spożywającym alkoholu. To była norma - narąbany Anglik do połowy goły (kobiety zresztą też).
Lecz można znaleźć w tym mieście spokojną dzielnicę i nocować spokojnie. A w samym mieście jest co robić.
Za tunelem jest totalnie odwrotnie. Cisza i spokój, kameralnie, piekarnia, plaża i widoki na morze.