Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.07.2010 18:19

Wróciliśmy z Hvaru i było pysznie ;) Kasiu G-B pozdrawiamy Cię bardzo i zastanawiamy się gdzie umieścić info o naszych rowerowych wyprawach :) też zaliczamy się do miłośników Hvaru :)

forum/viewtopic.php?t=37128&sid=22
Ostatnio edytowano 22.06.2012 11:09 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 16.07.2010 06:18

Niniejszym wnioskuję o przyjęcie mnie do KMWH.

Wyspa zaliczona, pokochana, fotorelacja zamieszczona...

Jako, że zdaniem Szefowej Klubu Miłośników Wyspy Hvar "w pełni zasłużyłem na miano Miłośnika Lawendowej Wyspy", mniemam że moja kandydatura zostanie przyjęta?? ;)
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 16.07.2010 17:41

Choć nasz pobyt na Hvarze jeszcze przed nami. Mamy zamiar być na nim po 10 sierpnia to już teraz jestem więcej niż pewna że wrócimy zakochani i prosić będziemy o przyjęcie w grono miłosników Hvaru :D

Mam tylko małe zapytanie do Kasi (jeśli mogę oczywiście się tak zwracać?) czy na wyspie psiak nie małych rozmiarów jest mile widziany? Czy spacerowanie po miasteczkach nie stwarza problemów? I jak to jest z przeprawą promową z Sucuraja z psem bo na stronie Jadroliniji nie znalazłam żadnych opłat odnośnie zwierząt? No chyba że coś przegapiłam :roll:
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 16.07.2010 19:12

Ja nie Kasia, ale na Jadrolinija pisze:

TRANSPORT OF DOGS AND OTHER PETS
Owners of dogs and other pets are obliged to have veterinary certificate. Dogs must be provided with muzzle, except guide dogs of a sightless person. Their nourishment is at the charge of the owners.

o cenie nic nie napisane

w Ivan Dolac na przykład zakaz przebywania psów na plaży

Ale Wam zazdroszczę tego Hvaru. Buuuu...
ANITA:)
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANITA:) » 16.07.2010 19:45

dziękuję za info. Jeśli chodzi o plaże to sie aż tak nie martwię bo raczej preferujemy odludne miejsca do plażowania :)
RODZYN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RODZYN » 17.07.2010 07:27

Witam,
czy mógłbym być przyjęty do KLUBU MIŁOŚNIKÓW WYSPY HVAR.
Na Hvarze spędziliśmy piękne wakacje w 2006 roku, a w sierpniu tego roku ponawiamy zwiedzanie tej wyspy.
Czy jako wpisowe może zostać potraktowana moja relacja z 2006 roku pt. "Hvar z 1,5 rocznym dzieckiem" - pisana jest dopiero teraz w dziale Nasze relacje z podróży.
forum/viewtopic.php?t=28729&highlight=hvar+rocznym+dzieckiem

Obiecuję, że relację z tegorocznego pobytu na Hvarze zamieszczę zaraz po powrocie do Poznania, a jeżeli będą możliwości internetowe to postaram się pisać i zamieszczać zdjęcia na bieżąco.

Pozdrav
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 18.07.2010 18:07

Pytanie kieruję do miłośników wyspy :lol: Która z miejscowości ZA Sveta Nedjelja jest godna polecenia? Wiem, pytanie rzeka ale chodzi mi głownie o osoby które mają swoje miejsce nie ze względu że 'byłem raz i dlatego mi się podoba' ale dlatego że zwiedziły trochę i tam podoba im się najbardziej :) To moje trzecie wakacje w Chorwacji i drugie na Hvarze, rok temu SN ujęła mnie swoim klimatem, tym razem zabieram znajomych i nie chciałabym ich zawieść :wink: Zastanawiam się pomiędzy SN, Milną, Jagodną :D [/b]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.07.2010 21:57

Ostatnio edytowano 22.06.2012 11:10 przez bluesman, łącznie edytowano 3 razy
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.07.2010 22:02

Ostatnio edytowano 22.06.2012 11:10 przez bluesman, łącznie edytowano 6 razy
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.07.2010 15:46

Ale się tu dzieje! Wybaczcie, że nie byłam na bieżąco, z wiadomych przyczyn :)

Ale teraz już po wakacjach i zabieram się za dodawanie Waszych wspaniałych relacji na pierwszą stronę.

Smer, jasne, że jesteś przyjęty :D ANITA, Ty też, awansem :wink:

Alita, nie jestem ekspertem od południowego Hvaru (moje serce skradła Jelsa :D), ale byliśmy dwa razy po tamtej stronie. Nie wiem, czego oczekujesz po miejscowości wypoczynku. Największa jest Zavala, jest gdzie pospacerować. Urokliwy wydaje mi się Ivan Dolac. No i Sv. Nedjelja też, ale tam już byliście... Musiałabyś chyba sprecyzować, co jest dla Ciebie ważne podczas urlopu.

Poza tym Milna nie jest w "części zatunelowej", chyba że nie to miałaś na myśli, pisząc o miejscowościach ZA Sv. Nedjelją. Ale w takim razie Jagodna jest przed, a Milna za (ale nie jest zatunelowa).

Bluesman, fajna rowerowa relacja. Szacun! My wjeżdżaliśmy po amatorsku, samochodem.

Pozdrav :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.07.2010 20:30

:) jak znajdę chwile czasu będzie o Hvarze na rowerze więcej :) mamy ochotę jeszcze raz tam wrócić ale z innymi rowerami :)
Akasza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Akasza » 01.08.2010 16:02

Witam wszystkich :)
Mam nadzieje, że i ja zostanę przyjęta do grona miłośników Hvaru :)
Nie mam niestety się czym wkupić, ale jeszcze tylko 30 dni i będę mogła podziwiać wspaniałe krajobrazy wyspy... no i oczywiście obiecuję zdać pełną relację :D
Mam jednak prośbę - mimo iż cel podróży wybrany - Hvar i jeszcze raz Hvar - to nie możemy się zdecydować co do konkretnego miejsca, pomimo przeczytania wszystkich waszych wspaniałych relacji...
Jedziemy niestety tylko we dwójkę i zależy nam na tym żeby trafić do jakiegoś urokliwego i klimatycznego miejsca, gdzie będziemy mogli i poplażować i zjeść jakieś miejscowe specjały w konobie...
Myślimy nad miastem Hvar, ale z tego co wyczytałam nie ma tam specjalnie gdzie plażować, z kolei w miasteczkach typu Zavala, Ivan Dolac czy Milna jest raczej mało sklepików i knajpek...
Czy ktoś ma jakieś rady dla biednych i zbłąkanych miłośników Cro? :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 01.08.2010 16:13

Alita napisał(a):Która z miejscowości ZA Sveta Nedjelja jest godna polecenia?

Za :lol: Za, jak mawiał Kononowicz nie ma niczego, chyba że inaczej na mapę patrzymy :wink:

W tym miejscu kończy się droga w Sv. Nedjelji :)
whitewolf
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) whitewolf » 01.08.2010 19:23

Akasza napisał(a):Czy ktoś ma jakieś rady dla biednych i zbłąkanych miłośników Cro? :)

Okolice Jelsy + korzystanie ze skuterów wypożyczonych na miejscu
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 01.08.2010 19:38

Rysio napisał(a):
Alita napisał(a):Która z miejscowości ZA Sveta Nedjelja jest godna polecenia?

Za :lol: Za, jak mawiał Kononowicz nie ma niczego, chyba że inaczej na mapę patrzymy :wink:

W tym miejscu kończy się droga w Sv. Nedjelji :)

Tak gwoli ścisłości, jest jeszcze droga szutrowa poniżej kościoła, prowadząca na zachód prawie pod sam Hvar, ale tam to żadnej miejscowości nie uświadczysz ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone