napisał(a) piekara114 » 17.11.2017 21:02
Wiola, dla Ciebie...
Opisuję lokalizację i jakieś tam spostrzeżenia. W żadnym z tych app. nie byłam, więc tym samym apartamentów jako miejscówki nie oceniam…
App. 1. Belić - Wjazd jest wygodny, ale na plażę koło hoteli będziesz mieć ok. 1km. (nawet fajnie się tam plażowało, mimo że to płyty, ale pod wodą było sporooooo rybek). Do centrum (portu) ok. 15 min, może nawet 20 (w tym po schodkach…powrót)
App. 2 Barbić - Myśleliśmy nad nim, jednak boazeria nas odstraszyła i zrezygnowaliśmy… położony korzystniej niż 1. Podziękowałabym, zwłaszcza, że masz kilka ciekawych ofert...
App. 3 Beros – prawie w samym centrum. Do plaży czy pod hotelem czy w prawo na półwyspie (tam jest camp) kawałek, ale po prostym. Dopytaj się o parkowanie (gdzie, jak), bo jakoś tam tego nie widzę….
App. 4 Bile Stine – dla mnie duża cena jak za ten standard. Podobnie jak 3 – dopytaj się o miejsce parkingowe, bo chyba nie przy samym app. Będziesz mieć tam łóżka dla obojga dzieciaków osobne??
App.5 Jelsa - uwaga co do plaż jak w 3, ale z parkowaniem chyba nie powinno być problemu, ale się upewnij.
App. 6. Glasinovic - przy samej drugiej części promenady (w kierunku półwyspu i campów). Pod app. masz kilka knajpek. Do 22 na pewno jest tam głośno (ludzie, trochę muzyki z knajp). Jak długo to nie wiem, bo później to tam już nie byliśmy…
App.7 Vitarnja – do centrum spacerkiem 20-25 min, ale po płaskim i nad samym morzem (chwilę po ulicy, ale ruch znikomy). Plaże najbliższe to skalista, płyty i zatoczka z „piaskiem” – obłożona częściowo leżakami. Można się nawet do Vrboskiej pieszo pofatygować choć to godzinny spacer.... Fajna cena, no i basen (choć jak tego nie oczekuję) może być miłym wieczornym dodatkiem. Mimo, że masz najdalej do centrum (z tych linków) to ja bym go nie skreślała od razu....
App. 8 Lazaneo – dojście do centrum wygodne, lekko z górki, ale bez schodów. Do plaż pieszo jednak kawałek. Tu masz wieczorny widok na Pitve (my też taki mieliśmy). Cena fajna no i 2 osobne sypielnie (ciekawe gdzie jest sama klima zainstalowana? Chyba w kuchni nad szafkami….). Łazienka jak u nas…
App.9 Maria – dzieci na jednym łóżku? Klima bezpośrednio nad łóżkiem w salonie. Bliżej do centrum niż app 7.
Ja (jakbym teraz miała wybierać) to wybierała bym między 1,7,8,9 – kolejność za linkami. Może spróbuj ponegocjować ceny? choć za 2+2 są dobre… Daj znać na co się zdecydowałaś....