napisał(a) tranquilo » 31.10.2017 12:27
Witam wszystkich miłośników Hvaru. Tak się zastanawiałem jakimi słowami wprowadzić się do miłośników tej wyspy. Więc może powiem po prostu tak jak było.
Przed tegorocznym urlopem w Chorwacji, w ogóle nie myślałem o Hvarze jako o ciekawym kierunku na wakacje.
Tak się złożyło że w tym roku wypoczywaliśmy w Zivogosce więc Hvar miałem leżąc na plaży tuż przed sobą.
Pierwszy raz nogę na Hvarze postawiłem podczas rejsu fishpicnik do Jelsy i Bol.
Już wtedy mi się podobało. Ale to było krótka niespełna godzina. Następnego dnia wypożyczyliśmy motorówkę, i cały dzień spędziliśmy właśnie na Hvarze. Byliśmy w Sucuraju który mnie zauroczył od razu. Zabudowa zabudową ale tam była taka specyficzna cisza.
Potem płynęliśmy wzdłuż wschodniego brzegu trochę za plażę Mlaska, co chwilę gdzieś się zatrzymując.
Jak sami widzicie zobaczyłem jedynie ułamek tego co można zobaczyć na tej pięknej wyspie. Ale ten ułamek wystarczył żebym obok słowa Hvar nie mógł przejść obojętnie.
W czasie tegorocznego urlopu już prawie mieliśmy postanowione że za rok będą wczasy all inclusive gdzieś w Grecji bądź Turcji.
Jednak wracając wspomnieniami do Chorwacji coraz bardziej sobie uświadamiam że chyba nie mogę jechać gdzie indziej. Zwłaszcza że wszystko wskazuje na to że za rok będzie to tylko tygodniowy urlop.
Stąd tez zamierzam skierować swoją prośbę do doświadczonych miłośników wyspy. Czy macie jakieś godne polecenia apartamenty najlepiej w Jelsie, ale nie zamykam się na to miejsce. Nie wymagam wychodzenia z balkonu do morze, jakąś rozsądną odległość mogę pokonywać. Zależy mi na apartamencie dla 4 osób. Jeżeli ktoś byłby chętny pomóc to bardzo proszę o info na priv.
Dzięki