osjann napisał(a):Obiecałem to i wrzucam zjazd rowerem z drogi nad tunelem.
Skąd jechałeś ?
yzedef napisał(a):To teraz ja Was zapytam o miejscowość Zavala. Wiem że jest tam piekarnia (jest wybór tylko chleba czy znajdą się jakieś pączki itp. dla dzieci?) i chyba brak sklepu aby kupić mleko, warzywa itp. i tu chyba czekają mnie wycieczki zatunelowe do Jelsy.
Jednak jak wygląda kwestia wyżywienia w tej wiosce?, wiem że jest konoba Davor, w sieci ma opinie bardzo dobre aczkolwiek ludzie piszą że drogo... jest jeszcze coś innego w Zavali ?, głupio tak przez 2 tyg. stołować się tylko w jednym miejscu .
Z góry dzięki za info.
Bratwojciech napisał(a):Sklep jest, ale z tego co pamiętam to płatność tylko gotówką. Piekarnia czynna tak chyba do południa i są paczki,ciastka itp.
Jest konoba w porcie (o ile to tak można nazwać). Jedzenie smaczne, chociaż obsługa z takim trochę parciem na kasę. Za kościołem w stronę tunelu jest jeszcze jedna konoba. Niepamiętanie nazwy,ale jedzonko smaczne, a obsługa bardzo sympatyczna.No i do tego piękny widok w cenie
osjann napisał(a):Na pewno na plażę będzie się szybko schodzić do sklepu troszkę kawałek z tego co widzę to na uboczu od "centrum" Ivan Dolac" Aczkolwiek będą to zapewne rekompensować widoki z apartmani. Jak zobaczysz na google jadąc od Zavali jest taka wybetonowana droga na szerokość jednego auta bardzo stroma. Raz czy dwa podjeżdżałem pod nią na rowerze i ogólnie okolica bardzo sympatyczna i mniej zatłoczona (czyt. zabudowana). Jeżeli nie przeraża Cię strome podejście w powrocie z miejscowej plaży to na bank będziesz zadowolony.
yzedef napisał(a):To teraz ja Was zapytam o miejscowość Zavala.
lotnikwsk napisał(a):yzedef napisał(a):To teraz ja Was zapytam o miejscowość Zavala.
Sklep jest , ja nawet z Ivana jeździłem na zakupy do Zawali bo był bardziej wyposażony
yzedef napisał(a):A co ty tak na ten Hvar ?, wolisz go od Brac ?:D
Ja w tym roku odmiana bo mi się towarzystwo buntuje no i logistycznie Hvar to fajna alternatywa, bo niedaleko i można na jeden raz to łyknąć. My i tak głównie plażing/pontonig i ze 2 dni max na zwiedzanie.
lotnikwsk napisał(a):dla mnie obie piękne ,ale jeśli można jechać w czerwcu tak jak Ty to Hvar zdecydowanie wygrywa Na Brać na pewno kiedyś wrócę , ale teraz dziewczyną się zatęskniło za Hvarem no i coś tam szukam
pozdrawiam Krzysiek
m@rek napisał(a):Cześć, sorki że dopiero teraz
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne