Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 14.05.2010 17:20

Mam nadzieję że w tym roku dołączę do klubu , zmodyfikowałam plany wakacyjne i kilka dni chcę spędzić na Hvarze :) szczególnie mnie 'wzięło' na tą wyspę po relacji maslinki :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.05.2010 17:31

CinnamonGirl napisał(a):szczególnie mnie 'wzięło' na tą wyspę po relacji maslinki :)

Cieszę się, że to trochę moja "wina" :P
mimik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mimik » 23.05.2010 22:02

maslinka napisał(a):
CinnamonGirl napisał(a):szczególnie mnie 'wzięło' na tą wyspę po relacji maslinki :)

Cieszę się, że to trochę moja "wina" :P

Cześć.
Pewnie, że Twoja ale nie tylko. Ja też w tym roku pierwszy raz na Hvar. Tyle się naczytałem relacji Twoich i innych cro-hvaro-maniaków, że o innym miejscu nawet nie chce słyszeć pomimo niespecjalnego entuzjazmu mojej "lepszej połówki". Mam nadzieję, że po powrocie również przyłączę się do zacnego "Klubu miłośników Hvaru".

Pozdrawiam
bencar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bencar » 21.06.2010 09:40

Witam. Jadę w tym roku dziesiąty raz do Chorwacji po raz drugi na Hvar potwierdzam jest to przepiękna wyspa, dlatego jadę tam po raz drugi do Sveta Nedjelja(18.07-3107) :D
Raschey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raschey » 21.06.2010 10:09

Ja co prawda pierwszy raz i z jednej strony kuszące opisy i jako że chcę ponurkować podobno też nie jest źle, z drugiej jako baza wypadowa to chyba Hvar się średnio nadaje. Jaka jest aktualnie cena za przewiezienie auta osobowego i ile to trwa ? Trochę jeszcze muszę doczytać w którą część Hvaru chciałbym pojechać jak już.
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 21.06.2010 11:35

bencar napisał(a):Witam. Jadę w tym roku dziesiąty raz do Chorwacji po raz drugi na Hvar potwierdzam jest to przepiękna wyspa, dlatego jadę tam po raz drugi do Sveta Nedjelja(18.07-3107) :D

No to będziemy w tym samym terminie :lol: . tylko my w ciemno i jeszcze nie wiemy dokładnie gdzie znajdziemy, plan jest - za tunelem Pitve :lol:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 21.06.2010 11:43

Raschey napisał(a):Ja co prawda pierwszy raz i z jednej strony kuszące opisy i jako że chcę ponurkować podobno też nie jest źle, z drugiej jako baza wypadowa to chyba Hvar się średnio nadaje. Jaka jest aktualnie cena za przewiezienie auta osobowego i ile to trwa ? Trochę jeszcze muszę doczytać w którą część Hvaru chciałbym pojechać jak już.

Strona przewoźnika wszystko Ci powie... (najciemniej pod latarnią...)
Split- St.Grad, Drvenik - Sućuraj; cennik

Pozdrawiam
bencar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bencar » 21.06.2010 21:13

renatalato napisał(a):
bencar napisał(a):Witam. Jadę w tym roku dziesiąty raz do Chorwacji po raz drugi na Hvar potwierdzam jest to przepiękna wyspa, dlatego jadę tam po raz drugi do Sveta Nedjelja(18.07-3107) :D

No to będziemy w tym samym terminie :lol: . tylko my w ciemno i jeszcze nie wiemy dokładnie gdzie znajdziemy, plan jest - za tunelem Pitve :lol:
Ja bedę na samym końcu tej drogi za tunelem w willi IRMING :D
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 26.06.2010 17:44

Też mam nadzieję, że wreszcie dotrę na Hvar (wybierałam się w zeszłym roku, ale ostatecznie byłam na Istrii). Teraz planuję Hvar - Jelsa od 11.07 i ponieważ tylko tydzień, chciałabym jak najwięcej zobaczyć i wejść najwyższy szczyt. Byłabym też szczęśliwa, gdybym mogła się spotkać z Tobą Kasiu, na kawie. Czy byłoby to możliwe?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.06.2010 20:31

Jo_Anna napisał(a):Też mam nadzieję, że wreszcie dotrę na Hvar (wybierałam się w zeszłym roku, ale ostatecznie byłam na Istrii). Teraz planuję Hvar - Jelsa od 11.07 i ponieważ tylko tydzień, chciałabym jak najwięcej zobaczyć i wejść najwyższy szczyt. Byłabym też szczęśliwa, gdybym mogła się spotkać z Tobą Kasiu, na kawie. Czy byłoby to możliwe?

Jasne, będzie mi miło. Znajdziecie mnie w centrum St.Gradu w "bordowej budce" przy sklepie Kerum; codziennie od 9.00 do 12.00 i po południu od 17.00 do 20.00 (w lipcu najprawdopodobniej nawet do 21.00). Jeśli akurat zdarzy Wam się zajrzeć do miasteczka w czasie, kiedy mam przerwę, na budce znajdziecie mój służbowy nr telefonu komórkowego....
Pozdrówki i do zobaczyska!

P.S. Dla aktualnie przebywających na wyspie: jeszcze jutro ostatni dzień Festiwalu Lawendy w Velom Grablju; a 2 i 3 lipca w St.Gradzie mały festiwal jazzu i bluesa (koncerty na otwartym powietrzu) - póki co nie ma jeszcze programu w necie, ale jak tylko się pojawi, podrzucę.
Pozdrawiam
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 27.06.2010 06:21

Dzięki, Kasiu! Mam więc nadzieję, że do zobaczenie na Hvarze :)
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 28.06.2010 20:31

Ech, chyba zacznę być przesądna - stało się tak samo jak w zeszłym roku: gdy tylko napisałam na CRO, że wybieram się na Hvar, Tan Od Planów zaśmiał się szyderczo i wszystko stanęło na głowie. Tak więc nie jadę na Hvar w tym roku :( Ale do trzech razy sztuka. Nie 2009, nie 2010, więc... Ale o tym już się nawet nie zająknę na Forum, żeby znów nie zapeszyć ;) Pozdrawiam szczęśliwych bywalców Hvaru, może kiedyś do Was dołączę :)
Lavander
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lavander » 01.07.2010 20:45

Nowy narybek pragnie dołączyć do starych forumowych Hvarowych wyjadaczy :D Oto moje wpisowe:
Obrazek
Piękna, jedyna, ukochana Jagodna

Obrazek
Widok ze ścieżki, którą schodzi się na plażę. Ciekawe, czy nadal jest tam zamontowana taka prowizoryczna "balustrada" z drutu
:)

Obrazek
Widok z naszego tarasu na camp Lili

I żeby nie było monotematycznie:
Obrazek
Czy zostanę przyjęta? :D
ps. w tym roku prawdopodobnie też będzie Hvar i też Jagodna. Czy ktoś z Forumowiczów był w tym roku w Lili i orientuje się jakie są ceny za apartmani? Wysłałam email do właścicieli, czekam na odpowiedź, jeśli nie to będę dzwonić. W każdym razie- jak się czegoś dowiem to dam na forum znać 8) edit: pisałam na adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl, adres okazał się niepoprawny :cry: czyli jutro dzwonimy...
I po drugie, czy wiecie, jak się nazywają te różowe kwiatki ze zdjęcia? Kupiliśmy od Właścicielki 2 sadzonki, jedna się przyjęła, rośnie teraz taki badyl w doniczce, ma już ze 30 liści :D Najcenniejszy kwiat w całym domu!
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.07.2010 20:54

Lavander (Lawendo :D), oczywiście jesteś przyjęta! Piękne wpisowe :D
Te fioletowe (różowe) kwiatki należą do rośliny o wdzięcznej nazwie bugenwilla.

Pozdrav :papa:
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 15.07.2010 17:06

W tym roku z żoną jedziemy na Hvar do Milnej, już nie mogę się doczekać !! :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone