Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.08.2017 19:54

Tytusdj napisał(a):Hej mam pytanie do amatorów promu ze Splitu.
Nie byłem w stanie odpowiedzieć kumplowi na to pytanie ponieważ nigdy tak nie płynąłem na Hvar.
Jaka jest szansa aby nie dostać się na prom jak będzie się półtorej godziny przed odpłynięciem? czy ktoś ma w tym zakresie jakieś doświadczenie?

Moim zdaniem jest taka szansa, mam doświadczenie :)

Tytusdj napisał(a):I ile takich samochodow jezdzi np od Humaca do zatunelowej czesci wyspy? Sa szutrowki malo uczeszczane gdzie nie zapuscilbym sie samochodem i zaluje ze nigdy nie wybralem sie tam motorem bo prowadza w wiele atrakcyjnych czesci wyspy.

te pytania sam wymyślasz czy ktoś Ci podpowiada ? Całe szczęście, że nie wybrałeś się tam motorem :twisted: jeszcze tam smrodu i hałasu brakowało !

PJazz napisał(a):Cześć. Mam pytanie dot. przewozu rowerów. Jak wygląda płatność na promie z Drvenika za rowery na dachu osobówki. Czy jest to powiększona opłata za wysokość auta powyżej 2 m. Pozdrawiam wszystkich Hvarowców. Piotr

Nie jest powiększona.
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 09.08.2017 20:03

PJazz napisał(a):Cześć. Mam pytanie dot. przewozu rowerów. Jak wygląda płatność na promie z Drvenika za rowery na dachu osobówki. Czy jest to powiększona opłata za wysokość auta powyżej 2 m. Pozdrawiam wszystkich Hvarowców. Piotr

Witaj

Myślę, że opłata nie będzie wyższa ja jeżdżę sharanem z boxem na dachu czyli powyżej dwóch metrów i nigdy nie policzyli mi więcej.

Pozdrawiam.
Tytusdj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tytusdj » 09.08.2017 20:33

bluesman napisał(a):te pytania sam wymyślasz czy ktoś Ci podpowiada ? Całe szczęście, że nie wybrałeś się tam motorem :twisted: jeszcze tam smrodu i hałasu brakowało !

Pierwsze pytanie trochę bez sensu chyba...
A co do dalszego stwierdzenia, cóż, taki life, nie każdy lubi rower :mrgreen: :mrgreen: :oczko_usmiech:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 09.08.2017 21:22

Tytusdj napisał(a):Pierwsze pytanie trochę bez sensu chyba...
A co do dalszego stwierdzenia, cóż, taki life, nie każdy lubi rower :mrgreen: :mrgreen: :oczko_usmiech:

Nie każdy , w każdym razie nie widziałem tam motorów tylko ew. samochody terenowe (dojazd do pól z oliwkami) i to baardzo rzadko :) Poza nimi sporo rowerzystów :papa:
saint79
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) saint79 » 09.08.2017 21:57

Co do opłat, to w moim przypadku zarówno podczas wjazdu na prom w Drvenik, jak I Stari Grad, gościu nawet nie spojrzał na bilet, tylko odtargał co trzeba I ...następny... I następny, żeby załadować prom na czas. Chodzi mi o to, że nasz bus przekraczał o 10cm dopuszczalne 5m długości (inny przedział cenowy), było 8 pasażerów za których też się płaci, a nawet nie spojrzał do środka, lub choćby na bilet żeby to sprawdzić.
Ps. Z tego co pamiętam powyżej wysokości pojazdu 2m pobierają większą opłatę, ale kasują w zależności od tego ile wskarzesz przy okienku, a nie tak, że widzą pojazd I sami wiedzą, jaką naliczyć opłatę.
Ostatnio edytowano 09.08.2017 22:04 przez saint79, łącznie edytowano 2 razy
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 09.08.2017 22:01

2 kliknięcia i wszystko jest rozklad, ceny ;)

http://www.croatiaferries.com/drvenik-sucuraj-ferry.htm
PJazz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PJazz » 10.08.2017 08:07

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam.
stpman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stpman » 10.08.2017 10:51

Może ktoś podesłać na PW namiary na jakieś fajne kwatery w miescie Hvar? (dla dwoch osob)
Madzik2410
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik2410 » 10.08.2017 11:08

hej,
Był ktoś na Hvarze w październiku? jak to wygląda z pogodą i ruchem turystycznym? Zakładam ze promy kursują bez problemów :)

2 tygodnie temu wróciliśmy z Rabu i już Nas tyłki swędzą... :) Ciągnie Nas do HR :P
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 11.08.2017 17:58

Madzik2410 napisał(a):hej,
Był ktoś na Hvarze w październiku? jak to wygląda z pogodą i ruchem turystycznym? Zakładam ze promy kursują bez problemów :)

2 tygodnie temu wróciliśmy z Rabu i już Nas tyłki swędzą... :) Ciągnie Nas do HR :P

Jeszcze nie byłam, ale w tym roku będę. Jak poczekacie do następnego roku :wink: , to się wypowiem jaka pogoda. Promy sobie można sprawdzić na stronie jadrolinii- one muszą kursować-miejscowi przecież nie mogą być po za sezonem odcięci od świata :roll: Co do ruchu turystycznego to ja się spodziewam, że będzie znikomy...
baatt
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) baatt » 11.08.2017 18:04

Witajcie Cromaniacy ;)

Byłem wielokrotnie w Chorwacji i znów chcę się wybrać, wstępnie wybór padł na Hvar.
Problem polega na tym, że praktycznie zawsze jechałem w ciemno.

Widząc jak duża jest popularność Hvaru, jak sądzicie, czy jest szansa znaleźć tam jakieś lokum?
Wyjazd wychodzi z poniedziałku na wtorek (15.08), czyli wtorek jestem na miejscu.
Głównie interesuje mnie Jelsa i te okolice, sądzę, że to dobra baza wypadowa do Stari Gradu oraz również na południową plażę raz czy dwa.

Pytania poboczne :
Czy opłata za prom jest jednorazowa (za przypłynięcie) i powrót jest już wliczony w cenę, nieważne czy po 1 dniu czy po tygodniu?

Czy na te ciekawe plaże południowe można dojechać powolutku tymi drogami szutrowymi (chociaż w okolicę, poźniej z nóżki :) )?

Z góry dziękuję na odpowiedź na powyższe pytania.
Pozdrawiam
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.08.2017 18:12

baatt napisał(a):Czy opłata za prom jest jednorazowa (za przypłynięcie) i powrót jest już wliczony w cenę, nieważne czy po 1 dniu czy po tygodniu?

Czy na te ciekawe plaże południowe można dojechać powolutku tymi drogami szutrowymi (chociaż w okolicę, poźniej z nóżki :) )?

Za prom płacisz osobno tam i osobno z powrotem.

Które plaże południowe?!!
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 11.08.2017 18:15

baatt napisał(a):Witajcie Cromaniacy ;)

Byłem wielokrotnie w Chorwacji i znów chcę się wybrać, wstępnie wybór padł na Hvar.
Problem polega na tym, że praktycznie zawsze jechałem w ciemno.

Widząc jak duża jest popularność Hvaru, jak sądzicie, czy jest szansa znaleźć tam jakieś lokum?
Wyjazd wychodzi z poniedziałku na wtorek (15.08), czyli wtorek jestem na miejscu.
Głównie interesuje mnie Jelsa i te okolice, sądzę, że to dobra baza wypadowa do Stari Gradu oraz również na południową plażę raz czy dwa.

Pytania poboczne :
Czy opłata za prom jest jednorazowa (za przypłynięcie) i powrót jest już wliczony w cenę, nieważne czy po 1 dniu czy po tygodniu?

Z góry dziękuję na odpowiedź na powyższe pytania.
Pozdrawiam

bilet kupujesz na jeden kurs a powrotny kupisz na powrocie :) dojechać z grubsza dojedziesz wszędzie najwyżej w niektóre zakątki musisz dojść :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.08.2017 18:23

Byłam w Jelsie w lipcu. Widać było, że niektóre kwatery maja wolne miejsca, ale tabliczek free app. to sporadycznie były widoczne. Osób stojących to wcale nie widziałam.
baatt
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) baatt » 11.08.2017 18:56

A cena 300 kun za auto i 50 od osoby to cena w jedna strone?

Plaze poludniowe takie jak cliffbase i w okolicach Zavali.

Nie chcialbym jechac i placic sporo za wjazd jak Nie znajde noclegu ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 218
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone