Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.11.2009 14:39

Czesiek63, Tadzikmal - linki do Waszych relacji umieściłam w naszej "hvarskiej bibliotece".

Kwapior, witaj w gronie klubowiczów :D

Dagiesza, o campingach w Jelsie już sobie porozmawialiśmy, więc się tutaj nie powtarzam :D

Pozdrav :papa:
kwapior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kwapior » 18.11.2009 15:44

[/b]Zawodowiec to miejsce to w Sveta Nedilja na samym końcu tej uroczej miejscowości.
Trochę tam poskakalismy ,strach był ale jak to mówia nie ma strachu nie ma przyjemności :D
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 18.11.2009 15:56 przez kwapior, łącznie edytowano 1 raz
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 18.11.2009 15:51

Dzięki za szybka odp. :) Tak myślałem ale nie byłem pewny, w Sv. Nedelji byłem 8 lat temu to zapomniałem niektóre detale...

Brawo za skoki! :D
Ostatnio edytowano 18.11.2009 19:06 przez zawodowiec, łącznie edytowano 1 raz
kwapior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kwapior » 18.11.2009 16:07

Zapomniałem jeszcze o naszej "dziurze w skale" przez którą trzeba przejechać autem 8O

Obrazek
dagiesza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagiesza » 19.11.2009 09:20

maslinka napisał(a):Dagiesza, o campingach w Jelsie już sobie porozmawialiśmy, więc się tutaj nie powtarzam :D

Pozdrav :papa:

:idea: Jasne :lol: Obcykane mam już wszystkie na Hvarze i chyba ze trzy zaliczę :wink:
miłego :D
pozdrav :P :)
Czesiek63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czesiek63 » 20.11.2009 20:00

:) Tak sobie myślę może jakieś spotkanie forumowe dla klubowiczów zorganizować :?:
marcek_pl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcek_pl » 12.01.2010 19:10

I ja w tym roku na Hvar :) pierwszy raz, ale już widzę, że do klubu się zapiszę jeśli można :-)

Jeszcze tylko wytrzymać do sierpnia ....
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 12.01.2010 19:35

marcek_pl napisał(a):I ja w tym roku na Hvar :) pierwszy raz, ale już widzę, że do klubu się zapiszę jeśli można :-) Jeszcze tylko wytrzymać do sierpnia ....

Co prawda nie jestem założycielką tego tematu, ale serdecznie Was witamy i w Klubie i na samym Hvarze. Byliśmy tam kilkakrotnie, możemy polecić Wam wiele miejsc i zdradzić co nieco szczegółów... :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 12.01.2010 20:01

marcek_pl napisał(a):I ja w tym roku na Hvar :) pierwszy raz, ale już widzę, że do klubu się zapiszę jeśli można :-)

Jeszcze tylko wytrzymać do sierpnia ....

Marcek, witaj w Klubie :D
A gdzie konkretnie jedziecie :?:
marcek_pl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcek_pl » 12.01.2010 20:03

Ivan Dolac, Arpina, 2-20.08.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 12.01.2010 20:20

marcek_pl napisał(a):

Ivan Dolac, Arpina, 2-20.08.

A to ładnie, południowy Hvar :D Niestety tę część wyspy znam słabo, tylko z dwóch jednodniowych wycieczek. Ale na pierwszy rzut oka Ivan Dolac wyglądał na miłą miejscowość :D

Pozdrawiam :papa:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 12.01.2010 20:28

Cóż trzy lata pod rząd mieszkałam w pobliżu, w Bojanic Bad. Do Ivan Dolac jeździliśmy, lub pieszo spacerowaliśmy do restauracji i kafejki, /ewentualnie korzystaliśmy z pontonu, to tylko 2 km/. Co mianowicie interesuje Cię w Ivan Dolac?
marcek_pl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcek_pl » 13.01.2010 08:22

majeczka napisał(a):Cóż trzy lata pod rząd mieszkałam w pobliżu, w Bojanic Bad. Do Ivan Dolac jeździliśmy, lub pieszo spacerowaliśmy do restauracji i kafejki, /ewentualnie korzystaliśmy z pontonu, to tylko 2 km/. Co mianowicie interesuje Cię w Ivan Dolac?

Jeździmy do Cro już od 5 lat, ale ciągle w to samo miejsce do Vinisce (z wyjątkiem jednego wypadu na Istrię). W tym roku postanowiliśmy coś zmienić i obrać kierunek wyspy. Padło na Hvar ze względu na Arpinę - ze zdjęć wygląda jak marzenie a i na forum ma dobre opinie. Sam Hvar ze zdjęć jest urzekający i bardzo bym chciała sporo zwiedzić. Głownie to pewnie jednak będziemy siedzieć w morzu ;), ale ponieważ będziemy tak prawie 3 tygodnie :!: to jakoś zmuszę małżonka do ruszenia się trochę po okolicy :) ( Może podpowiesz coś szczególnego, czego nie wolno ominąć?

I czy warto się nastawiać na jakieś wycieczki na okoliczne wyspy, czy raczej zostawić je na ewentualne pobyty na nich na przyszłe lata? Z góry dziękuję za podpowiedzi :-)

Anita :papa:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 13.01.2010 10:08

Na pierwszych stronach tego tematu znajdziesz dużo info o tym, co koniecznie trzeba zobaczyć. Co do "zwiedzania" okolicznych wysp, to daj spokój. Znając życie nire zobaczysz nawet połowy tego, co na Hvarze..
Ruszyć się z wyspy warto na sąsiednie Šćedro, archipelag Pakleni otoci i na całodniową wycieczkę do "Błękitnej jaskini (Modra Špilja)

Sv.nikola i klasztor w jaskini (Gospa Snježna XV w.)
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=173 ... =sv+nikola

Stari Grad i nie tylko
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=141 ... =sv+nikola

co zwiedzić i inne
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=183 ... sc&start=0
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=189 ... =sv+nikola

plus wzgórze Hum i sv. Vid

porady wszelakie
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=149 ... =sv+nikola

Tyle na jednym wdechu wymienić można..
Pozdrawiam
marcek_pl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcek_pl » 13.01.2010 10:17

Bardzo dziękuję - zaraz zabieram się za lekturę!

Pozdrowienia
Anita
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone