napisał(a) Hercklekot » 12.04.2017 00:59
Fanka napisał(a):Ja znalazłam 2 miesiące temu b. fajną kwaterę na lipiec i to był fuks. Teraz to już tylko zostały bardzo drogie, albo beznadziejne.
Ejże, bez takiego pesymizmu, proszę! Sam rezerwowałem na booking.com kwatery tydzień temu (zmieniałem Ivan Dolac na Sv. Nedjelja i czerwiec na sierpień) i kłopotu nie było żadnego. W samej Sw. Nedjelji w tym terminie znalazłem kilka wolnych kwater mi pasujących i na spokojnie wybrałem. Cena 660 eurasów za 12 nocy, w tym 160 euro zaliczki płatne do początku lipca. 250 m. do morza, 45 m2 (a więc nie dziupla), klima, parking, ładnie w środku, taras, palmy i co tam jeszcze... Dodatkowo sprawdzałem dla znajomych zarówno miejscowości "zatunelowe" jak i Jelsę, Hvar i Stari Grad i wszędzie bez problemu znajdowałem co chciałem, wybierając wśród kilkudziesięciu ofert. Ceny różne, ale da się załapać na 50-60 euro/dzień za kwaterę 2+1 lub 2+2.
Mailując na adresy ze stron lokalnych TZ, oraz innych lokalnych portali da się zebrać sporo ofert - od luksusów po kwaterki za 40 euro i robinsonady. Można równie dobrze "palcem po mapie" pojeździć w google maps (duże zbliżenie, żeby zobaczyć wszystkie zaznaczone miejscówki) i też natrafisz na sporo apartmanów z namiarami, linkami do stron - wystarczy trochę poklikać i pomejlować. Poza wszystkim w wielu relacjach tutaj odnajdziecie ludzi, którzy jadą "w ciemno" w sezonie i też lokum znajdują, nie przepłacając ponad miarę. Jedyne z czym się zgodzę, to fakt, że tak od lutego/marca wybór robi się mniejszy, ale znowu bez przesady, że teraz to tylko drogie lub beznadziejne... Pozdrawiam!