Mikromir napisał(a):masiej napisał(a):Witam wszystkich Hvaromaniaków. W 2017 pierwszy raz na wyspie i od razu czysta Robinsonada w zatoce Torac. Mam pytanie czy ktoś z Was tam był i mieszkał ? Dla mnie i moich znajomych to pierwsza robinsonada. Jakieś sugestie i porady? Pozdrawiam
robinsonada-t43412.html
hvar-bez-wody-pradu-propan-butan-jak-zyc-p-t35365.html
itp. + trochę w tym wątku. To dość często opisywana na forum zatoka. Są też relacje z okolicznych robinsonad w innych zatokach, pisała np. Aldonka o życiu Rapaku czy heca7 o Medvidinie. Natko_ mieszkała w Toracu - poszukaj jej.
W zatoce Torac jest dużo cywilizacji. Nie zginiecie.
bydz napisał(a):Jakieś porady z waszej strony gdzie szukać moze macie coś sprawdzonego?
Mikromir napisał(a):bydz napisał(a):Jakieś porady z waszej strony gdzie szukać moze macie coś sprawdzonego?
Zatunelowy Hvar, czyli Sv. Nedjelja, Ivan Dolac, Zavala i okolice, generalnie jest drogi (chyba, że wybierzesz małe zadoopie jak np. Bojanić Bad). Sam Hvar też raczej się ceni. Może taniej znajdziesz w Jelsie, tam bywają cenowe okazje. Ewentualnie Stari Grad. Ta strona wyspy może być tańsza. Zależy czego szukasz, gdzie, za ile i w jakim terminie, oczywiście.
http://www.visit-hvar.com/
Mikromir napisał(a):Cóż, jeśli ma się określone wymagania i nie ma miejsca na kompromis, to trzeba też wysupłać odpowiednie środki i płacić tyle, co gwiazdy showbusinessu "zstępujące" tam ze swych jachtów...
Powodzenia.
bydz napisał(a):Nie chce tyle płacić, przejrzałem masę domów i za przywita 2ke trzeba dać najmniej 50-60E na Hvarze, inne miejscowości wcale nie dużo taniej 45-55E(a ładnego widoku z okna brak), na Bolu który przez wielu był okrzyknięty "drogim" płaciłem 35 o identycznym standardzie. Nie rozumiem fenomenu tej wyspy ale to może dlatego ze mnie tam nie było
bydz napisał(a):Przejrzałem wszystko i wszystkie relacje mało przekonujące:) )
lotnikwsk napisał(a):bydz napisał(a):Przejrzałem wszystko i wszystkie relacje mało przekonujące:)
Jeśli relacje są mało przekonujące
to moim zdaniem szkoda sobie tą wyspa d.... zawracać
Musisz szukać czegoś innego
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne