Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 04.12.2016 10:21

:wink: Kasiu masz całkowitą rację. To tylko takie żartobliwe przekomarzanie.
masiej
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) masiej » 07.12.2016 17:36

Mikromir napisał(a):
masiej napisał(a):Witam wszystkich Hvaromaniaków. :) W 2017 pierwszy raz na wyspie i od razu czysta Robinsonada w zatoce Torac. Mam pytanie czy ktoś z Was tam był i mieszkał ? Dla mnie i moich znajomych to pierwsza robinsonada. Jakieś sugestie i porady? Pozdrawiam

robinsonada-t43412.html
hvar-bez-wody-pradu-propan-butan-jak-zyc-p-t35365.html
itp. + trochę w tym wątku. To dość często opisywana na forum zatoka. Są też relacje z okolicznych robinsonad w innych zatokach, pisała np. Aldonka o życiu Rapaku czy heca7 o Medvidinie. Natko_ mieszkała w Toracu - poszukaj jej.

W zatoce Torac jest dużo cywilizacji. Nie zginiecie. :wink:

Dziękuję za informacje :) zaczynam szukać i już się szykuje
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 07.12.2016 19:10

masiej napisał(a):zaczynam szukać i już się szykuje

Powodzenia. :)
Robinsonady fajne są. :wink: Tu też coś nabazgrałam.
bydz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bydz » 26.12.2016 20:14

Witam,
Przeglądam oferty na apartamenty dla 2 osób na Hvarze i mam wrażenie ze jest to najdroższa wyspa, nawet na Bolu w tym roku było taniej.

Jakieś porady z waszej strony gdzie szukać moze macie coś sprawdzonego?

Karol
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 26.12.2016 21:10

bydz napisał(a):Jakieś porady z waszej strony gdzie szukać moze macie coś sprawdzonego?

Zatunelowy Hvar, czyli Sv. Nedjelja, Ivan Dolac, Zavala i okolice, generalnie jest drogi (chyba, że wybierzesz małe zadoopie jak np. Bojanić Bad). Sam Hvar też raczej się ceni. Może taniej znajdziesz w Jelsie, tam bywają cenowe okazje. Ewentualnie Stari Grad. Ta strona wyspy może być tańsza. Zależy czego szukasz, gdzie, za ile i w jakim terminie, oczywiście.
http://www.visit-hvar.com/
bydz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bydz » 26.12.2016 21:34

Mikromir napisał(a):
bydz napisał(a):Jakieś porady z waszej strony gdzie szukać moze macie coś sprawdzonego?

Zatunelowy Hvar, czyli Sv. Nedjelja, Ivan Dolac, Zavala i okolice, generalnie jest drogi (chyba, że wybierzesz małe zadoopie jak np. Bojanić Bad). Sam Hvar też raczej się ceni. Może taniej znajdziesz w Jelsie, tam bywają cenowe okazje. Ewentualnie Stari Grad. Ta strona wyspy może być tańsza. Zależy czego szukasz, gdzie, za ile i w jakim terminie, oczywiście.
http://www.visit-hvar.com/

Szukałem po tej stronie niemniej jednak ceny naprawdę potrafią mocno zaskoczyć za coś sensownego. Co lepiej wybrać by mieć możliwość wieczornych wyjść głównie na spacery(kluby mnie nie interesują) Stari Grad czy Jelsa?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 26.12.2016 21:50

Hmmm, może po prostu poczytaj relacje, zobacz zdjęcia i powędruj na streetview, wtedy zobaczysz co ci odpowiada.
Wiem, że z Jelsy dojdziesz przez Vitarnję aż do Vrboskiej, jeśli chodzi o nadmorskie spacery. W Starim Gradzie też możesz pospacerować np. wokół zatoki. Obie miejscowości mają dość fajne starówki. Mnie się wydaje, że więcej możliwości daje Jelsa, ale SG też piękny.
bydz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bydz » 26.12.2016 21:53

Przejrzałem wszystko i wszystkie relacje mało przekonujące:) Na Braciu wybrałem BOL wiec myślę ze trzeba przełknąć koszty i wybrać HVAR aczkolwiek w tych samych relacjach widzę ze jest monstrualnie drogo nawet jeżeli chodzi o lody:)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 26.12.2016 21:59

Cóż, jeśli ma się określone wymagania i nie ma miejsca na kompromis, to trzeba też wysupłać odpowiednie środki i płacić tyle, co gwiazdy showbusinessu "zstępujące" tam ze swych jachtów... :oczko_usmiech:
Powodzenia.
bydz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bydz » 26.12.2016 22:19

Mikromir napisał(a):Cóż, jeśli ma się określone wymagania i nie ma miejsca na kompromis, to trzeba też wysupłać odpowiednie środki i płacić tyle, co gwiazdy showbusinessu "zstępujące" tam ze swych jachtów... :oczko_usmiech:
Powodzenia.

Nie chce tyle płacić, przejrzałem masę domów i za przywita 2ke trzeba dać najmniej 50-60E na Hvarze, inne miejscowości wcale nie dużo taniej 45-55E(a ładnego widoku z okna brak), na Bolu który przez wielu był okrzyknięty "drogim" płaciłem 35 o identycznym standardzie. Nie rozumiem fenomenu tej wyspy ale to może dlatego ze mnie tam nie było ;)
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 27.12.2016 08:44

bydz napisał(a):Nie chce tyle płacić, przejrzałem masę domów i za przywita 2ke trzeba dać najmniej 50-60E na Hvarze, inne miejscowości wcale nie dużo taniej 45-55E(a ładnego widoku z okna brak), na Bolu który przez wielu był okrzyknięty "drogim" płaciłem 35 o identycznym standardzie. Nie rozumiem fenomenu tej wyspy ale to może dlatego ze mnie tam nie było ;)

witaj,
może czasem trzeba odpuścić i tyle :)
warto jechać tylko dlatego żeby przekonać się że doopy nie urywa ... skoro przesłanki "przeciw" masz już teraz :twisted:
pozdrawiam
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 27.12.2016 10:31

bydz napisał(a):Przejrzałem wszystko i wszystkie relacje mało przekonujące:) )

Dziwne, chyba czytaliśmy inne relacje bo gdy ja na początku roku je przeglądałam to wszystkie były właśnie baaardzo przekonujące i zachwycające ;)

Ale zobaczymy jakie wrażenie zrobi na mnie w przyszłym roku Brać co prawda nie Bol ale tam pewnie też zaglądniemy ;)
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 27.12.2016 10:58

Więc może Jelsa: Apartament tuż obok nowej plaży miejskiej w Jelsa/25 m/.
Promenada super - Mina, centrum, Vitarnja.
Piekarnia 50 m, sklep 150 m.
Ogrodzony apartman.
Nie byłam w mieszkaniu, ale osobiście sprawdzone miejsce /apartman 2+0 45E/
Widok z plaży i może i z apartmanu: https://www.youtube.com/watch?v=VXBT8LEs8pA

Google: Lučica 850, 21 465 Jelsa, Otok Hvar
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 27.12.2016 11:14

bydz napisał(a):Przejrzałem wszystko i wszystkie relacje mało przekonujące:)

Jeśli relacje są mało przekonujące :roll:
to moim zdaniem szkoda sobie tą wyspa d.... zawracać :?
Musisz szukać czegoś innego :roll:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 27.12.2016 11:20

lotnikwsk napisał(a):
bydz napisał(a):Przejrzałem wszystko i wszystkie relacje mało przekonujące:)

Jeśli relacje są mało przekonujące :roll:
to moim zdaniem szkoda sobie tą wyspa d.... zawracać :?
Musisz szukać czegoś innego :roll:

Też tak mi się wydaje.
Najlepiej wrócić do sprawdzonego Bolu, do tego taniego mieszkania. Zostanie kasa na fishpicnic na Hvar. No i nie będzie ryzyka zepsutego całego urlopu za ciężkie pieniądze... 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 176
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone