Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 06.09.2016 08:55

gusia-s napisał(a):Dziś 18.55 na TVP Rozrywka Makłowicz w podróży - Środkowa Dalmacja - Hvar :)

Mam to nagrane od pół roku już.
Oglądam 1-2x w miesiącu :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 06.09.2016 14:56

kaeres napisał(a):
gusia-s napisał(a):Dziś 18.55 na TVP Rozrywka Makłowicz w podróży - Środkowa Dalmacja - Hvar :)

Mam to nagrane od pół roku już.
Oglądam 1-2x w miesiącu :)

Już? chyba dopiero bo odcinek jest z 2008 r. :P No ale nie każdy ma nagranie ...
Jedzenie pokazywane w tym odcinku takie trochę bezpłciowe ... rozmemłane risotto czarne wyglądało jak yyyy :? , a białe jak eeeee :? ... no wiecie :mrgreen:
Nie lubię też dań w których siedzi głowa ryba fuj.
Ładniejsze od jedzenia w tym odcinku są widoczki :)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 07.09.2016 10:52

Podobno risotto z atramentem kałamarnicy jest na wypasie.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 07.09.2016 21:15

kaeres napisał(a):Podobno risotto z atramentem kałamarnicy jest na wypasie.

:wink: jak dla mnie żadnych gumiastych kałamarnic, uwielbiam kalmary, jednak najlepsze jadłam w Grecji...
Ostatnio edytowano 07.09.2016 21:53 przez majeczka, łącznie edytowano 1 raz
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 07.09.2016 21:53

kaeres napisał(a):Podobno risotto z atramentem kałamarnicy jest na wypasie.

a tak przy okazji muzyki :mrgreen: dla mnie takie risotto=rigoletto :mrgreen:
Adis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adis » 11.09.2016 17:24

Jak najszybciej ze Starego Gradu dostać się do plaży nad zatoką Lucisce? Przejechać przez tunel w kierunku Hvaru i tam zaraz za nim skręcić w lewo na szutrowke i nią kierować się w stronę św Nedjelji? :)
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 11.09.2016 18:32

Adis napisał(a):Jak najszybciej ze Starego Gradu dostać się do plaży nad zatoką Lucisce? Przejechać przez tunel w kierunku Hvaru i tam zaraz za nim skręcić w lewo na szutrowke i nią kierować się w stronę św Nedjelji? :)

Dokladnie
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 11.09.2016 18:54

banankochan napisał(a):
Adis napisał(a):Jak najszybciej ze Starego Gradu dostać się do plaży nad zatoką Lucisce? Przejechać przez tunel w kierunku Hvaru i tam zaraz za nim skręcić w lewo na szutrowke i nią kierować się w stronę św Nedjelji? :)

Dokladnie

Zaraz za tunelem jest szutrówka na Sv. Nikolę.
Drugi zjazd to droga do Sv. Nedjelji.... tak myślę.

Oba zjazdy z tego kierunku raczej są niewskazane :wink: (biorąc pod uwagę przepisy drogowe - linia ciągła).
Chcąc trzymać się przepisów, należałoby podjechać jeszcze "niżej" w kierunku Hvaru, zawrócić gdzie to możliwe i dopiero z tego pasa zjechać w przedostatnią przed tunelem szutrówkę.
Adis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adis » 11.09.2016 19:12

Dziękuję, faktycznie miałem na myśli tą drugą drogę patrząc od strony tunelu. Dzisiaj byliśmy na plaży Dubovice, jutro w planach właśnie Lucisce, szkoda że urlop taki krótki, a miejsc pięknych do odwiedzenia tak wiele... ;)
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 16.09.2016 09:15

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.09.2016 09:18

Boże, bedę musiał tam pojechać piąty raz ? no bo nie widziałem ...... :mrgreen:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 16.09.2016 18:04

bluesman napisał(a):Boże, bedę musiał tam pojechać piąty raz ? no bo nie widziałem ...... :mrgreen:

Piąty i szósty pewnie też :D

My za to jutro już niestety musimy zacząć pakowanie :(
W niedzielę rano wracamy do domu.
Żal opuszczać takie miejsca nurkowe...

Obrazek

... i takie pontonowania...

Obrazek

Ale... ale... aleeeeee przed nami jeszcze dzisiejsze nocne nurkowanie i sobotnie pożegnanie z Jadranem :mrgreen:

I jeszcze raz bardzo duże podziękowania dla ekipy z Bojanić Bad za wczorajszy przemiły i pyszny wieczór! :papa:
nie szkrobala :oczko_usmiech:
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 16.09.2016 18:25

za trzecim razem na Hvarze odkryliśmy wreszcie cast away w Gromin dolac...

DSC02036.jpg

DSC02038.jpg
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 16.09.2016 22:16

mariusz_77 napisał(a):za trzecim razem na Hvarze odkryliśmy wreszcie cast away w Gromin dolac...

DSC02036.jpg

DSC02038.jpg

Mariusz musisz opisać dokładnie jak tam dotrzeć bo mnie się nigdy nie udało. :(
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 17.09.2016 07:19

Plaża jest w samym Gromin Dolac i łatwo do niej trafić i dojść. Wcześniejsze opisy, wycieczki mnie tylko zmylały więc również nie mogłem trafić.
Trzeba dojechać szutrówką do GD. jechać tak daleko jak sie da... tzn ile auto pozwoli :D bo szutrówka staje sie coraz bardziej wymagająca, nierówna, dużo kamieni i można załatwić auto. Domów nie jest dużo ale wioska jest rozciągnięta.
My zostawiliśmy auto na początku Gromin i dalej przeszliśmy się... w pewnej chwili droga skręca zdecydowanie w dół w kierunku morza biegnie ze 100m prosto następnie jest zakręt w lewo i ścieżka dalej prosto w dół w stronę morza... jest tam ogród czy też sad z kilkoma drzewami granatów a na ścieżce rośnie drzewo z owocami Rogač i to już nie daleko do plaży wychodzi sie na jej "dach". Po prawej stronie przy samej plaży jest obozowisko o nazwie cast away... z domkami z trzciny, hamakami czyli Hvar na dziko... mają swoją stronę chyba http://www.castawayhvar.com
Dojście widać też na zdjęciu z góry tutaj: http://www.visit-hvar.com/destinations/ ... romindolac

Pozdrawiam :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 173
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone