misia53 napisał(a):Starczy o 10tej z Jelsy to blisko 8km chyba. W zavali można pójść na spacer wzdłuż brzegu asfaltową ścieżka. Ale plaży to musisz szukać sobie gdzieś za zavala. Obiadek zjeccie w zavali maja bardzo dobre owoce morza przy samym porcie. I lody i kawkę też wyoijecue nad samym brzegiem. Polecam pojechać do św. Niedzieli i obejrzeć słynne drzewko na cyplu, charakterystyczne dla tego miejsca na wszystkich pocztówkach jest
RONINEK napisał(a):misia53 napisał(a):Starczy o 10tej z Jelsy to blisko 8km chyba. W zavali można pójść na spacer wzdłuż brzegu asfaltową ścieżka. Ale plaży to musisz szukać sobie gdzieś za zavala. Obiadek zjeccie w zavali maja bardzo dobre owoce morza przy samym porcie. I lody i kawkę też wyoijecue nad samym brzegiem. Polecam pojechać do św. Niedzieli i obejrzeć słynne drzewko na cyplu, charakterystyczne dla tego miejsca na wszystkich pocztówkach jest
No dziękuję ślicznie za info! Zwłaszcza za to "drzewko na cyplu' Ono jest gdzieś w centrum sw Niedzieli ? Pewnie podjedziemy pstryknąć kilka fotek
I troszkę z innej beczki pytanie : Wie ktoś gdzie kupić w okolicach Jelsy dobrą, oryginalną oliwę ??
Dostawce wina juz mam, ale oliwy jeszcze nie, a myślę zabrać do domu kilka butelek (przepadam i dodaję do wszystkiego )
Pozdr. z gorącej Vitarniji
mariusz_77 napisał(a):Basik_63 napisał(a):Jestem w szoku jak widzę tylu turystów w tym roku na Hvarze. W porównaniu z zeszłym rokiem jest nas tutaj zdecydowanie więcej. Po raz pierwszy od 6 lat musieliśmy zarezerwować sobie na dzisiaj stolik w Obali.
ciekawy jestem czy we wrześniu też będą takie tłumy... ... może Basik też nam zarezerwujecie na 2 wrzesnia??
Pozdrawiam i miłego wypoczynku
RONINEK napisał(a):misia53 napisał(a):Starczy o 10tej z Jelsy to blisko 8km chyba. W zavali można pójść na spacer wzdłuż brzegu asfaltową ścieżka. Ale plaży to musisz szukać sobie gdzieś za zavala. Obiadek zjeccie w zavali maja bardzo dobre owoce morza przy samym porcie. I lody i kawkę też wyoijecue nad samym brzegiem. Polecam pojechać do św. Niedzieli i obejrzeć słynne drzewko na cyplu, charakterystyczne dla tego miejsca na wszystkich pocztówkach jest
No dziękuję ślicznie za info! Zwłaszcza za to "drzewko na cyplu' Ono jest gdzieś w centrum sw Niedzieli ? Pewnie podjedziemy pstryknąć kilka fotek
I troszkę z innej beczki pytanie : Wie ktoś gdzie kupić w okolicach Jelsy dobrą, oryginalną oliwę ??
Dostawce wina juz mam, ale oliwy jeszcze nie, a myślę zabrać do domu kilka butelek (przepadam i dodaję do wszystkiego )
adelajda123 napisał(a):Chodzi mi po głowie Hvar,oj chodzi Nastawiam się na kolejny rok ze znajomymi,którzy pierwszy raz Powiedzcie mi prawde o tych drogach okrutnych Czy to prawda jest prawdziwa,że takie przepaści i wąskie drogi Mam lęk wysokości Znajomi w życiu po górach nie jeżdzili Byłam na Peljasaću,tam ok,bez strachu.Czy na Hvarze jest podobnie czy jednak góry wieksze i drogi niebezpieczniejsze niż na półwyspie?
banankochan napisał(a):RONINEK napisał(a):misia53 napisał(a):Starczy o 10tej z Jelsy to blisko 8km chyba. W zavali można pójść na spacer wzdłuż brzegu asfaltową ścieżka. Ale plaży to musisz szukać sobie gdzieś za zavala. Obiadek zjeccie w zavali maja bardzo dobre owoce morza przy samym porcie. I lody i kawkę też wyoijecue nad samym brzegiem. Polecam pojechać do św. Niedzieli i obejrzeć słynne drzewko na cyplu, charakterystyczne dla tego miejsca na wszystkich pocztówkach jest
Daj namiar na dostawcę wina????? PLISSSS
RONINEK napisał(a):banankochan napisał(a):RONINEK napisał(a):misia53 napisał(a):Starczy o 10tej z Jelsy to blisko 8km chyba. W zavali można pójść na spacer wzdłuż brzegu asfaltową ścieżka. Ale plaży to musisz szukać sobie gdzieś za zavala. Obiadek zjeccie w zavali maja bardzo dobre owoce morza przy samym porcie. I lody i kawkę też wyoijecue nad samym brzegiem. Polecam pojechać do św. Niedzieli i obejrzeć słynne drzewko na cyplu, charakterystyczne dla tego miejsca na wszystkich pocztówkach jest
Daj namiar na dostawcę wina????? PLISSSS
Pytajniki ? Czy miały być wykrzykniki ?
Mój gospodarz małą winnicę razem z synem i ma pięknie zaopatrzoną piwnicę
W pierwszy dzień już uraczył mnie butelką (na butelce on z synem na tle winnicy) i tak sobie rozpracowuje co wieczór..
Nie jestem znawcą ani smakoszem, za winem ogólnie średnio przepadam, ale to mi akurat podeszło..
Jak chcesz i jesteś w Jelsie to podam Ci namiary na priv.
Pozdrawiam
RONINEK napisał(a):Masz wiadomośc na PW.
Pozdrawiam
mariusz_77 napisał(a):A w którym miejscu w Jelsie ta konoba Nono sie znajduje...?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne