Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 11.08.2016 22:55

_Piotrek_ napisał(a):
wiolek_lp napisał(a):
_Piotrek_ napisał(a):
wiolek_lp napisał(a):kaeres byłeś w Stinivie w Brusje ? Bo nie kojarzę żeby przewijała się na forum a ciekawa jestem czy ktoś miał podobne odczucia do naszych :)

Chcieliśmy tam plażować w pierwszej połowie lipca, ale na dole był szlaban, łańcuch, kłódka, a na dokładkę znak zakaz ruchu.

ale to już na samym dole ? dziwne my byliśmy tam 11 lipca i nic takiego nie było.
Mówimy o tej samej Lucisce ? Nie tej w po drodze do Dubovicy tylko tej, do której zjeżdża się z Brusje :wink:

pisałem o Stinivie w Brusje

m chodziło mi Lucisce poplątały mi się te nazwy dwie :)
Ostatnio edytowano 12.08.2016 10:10 przez wiolek_lp, łącznie edytowano 1 raz
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 11.08.2016 22:55

RONINEK napisał(a):Czy na prawdę nikt nie napisze, gdzie w okolicach Jelsa Vitarnija znajde samotne odludne zatoczki ??!
Zalezy mi bardzo zeby isć gdzies z psem w miare bezstresowo i nie przeszkadzac innym plazowiczom.
Bedę bardzo zobowiązany za wskazanie takich miejscowek i drogi do nich !
Wlasnie koncowka pakowania, jutro reszta i w drogę ! :))

Jedyne co mi się obiło o uszy to, że w Zarace jest część plaży dla psów.
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 12.08.2016 06:25

RONINEK napisał(a):Czy na prawdę nikt nie napisze, gdzie w okolicach Jelsa Vitarnija znajde samotne odludne zatoczki ??!
Zalezy mi bardzo zeby isć gdzies z psem w miare bezstresowo i nie przeszkadzac innym plazowiczom.

Albo blisko Jelsy albo dalej i odludnie z czworonogiem... zazwyczaj jest tak że plaże w okolicach miast nie są ciche i odludne i próżno tam takich szukać... trzeba sie wybrać dalej...
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 12.08.2016 06:35

mariusz_77, lotnikwsk - Dzięki wielkie za podpowiedzi.
Lista się klaruje: Hvar, Malo Grablje, Stari Grad, Dol, Svirce, Vrboska, Jelsa, Humac i powrót do Sucuraj.
Razem 173 Km ok 4h jazdy zobaczymy co z listy zdążymy zobaczyć, bo mi się jeszcze marzy Sveta Nedjelja napiszcie czy warto, jest jeszcze prom 5:45 z Drvenika może doba się rozciągnie :P.
RONINEK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RONINEK » 12.08.2016 06:57

Czy na prawdę nikt nie napisze, gdzie w okolicach Jelsa Vitarnija znajde samotne odludne zatoczki ??!
Za 3 godzinki już wyjazd !! Yupii !!!!!
Emiliaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emiliaa » 12.08.2016 07:21

Spotkaliśmy parę z psiakiem na plaży Lučišće. Uprzejmie zapytali plażujących, czy nie boimy się psów, a pies był tą "agresywną" rasą :) Wszyscy pochodzili do psiaka z entuzjazmem, a nawet mieli frajdę obserwując jak psiak aportował w kamizelce :D wystarczy spytać ludzi i już plażujesz spokojniej. Do plaży dojedziesz starą szutrową drogą z Sv. Nedjelja do Hvaru. Najlepiej właśnie ten kierunek obrać my jechaliśmy od strony Hvaru, już myśleliśmy, że zatokę minęliśmy, dużo bliżej jest z Sv. Nedjelji. Będzie strzałka, trochę trzeba deptać w dół ale tak już mają odludne plaże :) przyjemności :papa:
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 12.08.2016 08:10

My spotkaliśmy psa w zatoce Rasohotnica w Basinie :D
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 12.08.2016 08:33

Emiliaa napisał(a):..... Lučišće. Do plaży dojedziesz starą szutrową drogą z Sv. Nedjelja do Hvaru....

Wszystko się zgadza, ale czy na temat 8O

RONINEK napisał(a):...... w okolicach Jelsa Vitarnija znajde samotne odludne zatoczki ??!
Zalezy mi bardzo zeby isć gdzies z psem ....

To tak jakby doradzić - jedź na plażę Pokrivenik, są dwie drogi - jedna prowadzi do samej plaży, a druga pod hotel Timun, skąd trzeba dopłynąć wynajętą łódką.
Wybierz opcję drugą - na pewno psu się spodoba :)

Do RONINKA...

Z tymi plażami w okolicach Jelsy i Vrboski, to nie Ty pierwszy masz problem.
Z tego, co tu możesz znaleźć na forum, wynika, że plaż jako takich jest tutaj jak na lekarstwo.

A w okolicach Vitarnji, to już całkiem średnio z zatoczkami.
Wybrzeże jest tutaj skaliste, mniej lub bardziej przyjazne do spacerowania, ale pies sobie poradzi :wink:
Po prostu bierz psa na smycz i idź nad wodę.
Jakiś, odpowiadający Ci, kawałek brzegu znajdziesz.

Tak na marginesie.
O ilości plaż wokół Vitarnji niech świadczy wynik wyszukiwania wujka googla.
Wpisz plaże Vitarnja - grafika (obraz... czy jak tam masz w przeglądarce...).
Pokazuje jedną jedyną, w głęboko wciętej zatoce, na (w okolicy) "granicy" z Jelsą...

Tutaj znalazłem swego czasu info o Maslinicy - możesz sobie sprawdzić.
http://hvarsubiektywnie.blogspot.com/20 ... boska.html
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 12.08.2016 08:51

wiolek_lp napisał(a):kaeres byłeś w Stinivie w Brusje ? Bo nie kojarzę żeby przewijała się na forum a ciekawa jestem czy ktoś miał podobne odczucia do naszych :)

Tak byliśmy tam w sierpniu 2015.
Jedna z najładniejszych plaż na Hvarze.
Przebija ją tylko Pokrivenik w mojej opinii.
Obrazek
Obrazek
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 12.08.2016 09:01

Ja szczerze powiedziawszy nie zapuszczałem się do tej dzielnicy Jelsy.
Za ładne są plaże na Hvarze aby tam tracić czas.
Velo Zarace, Trvnij Dolac, Skozanje, Dubovica - to są plaże które warto raz w życiu zobaczyć.
Mówią, że później plaże na Teneryfie i innych "egzotycznych" miejscach są zwyczajne.
Co do pieska to omijaj plaże miejskie, a na każdej innej z pewnością będziesz mógł psiaka wypuścić....jeżeli nie natrafisz na jakiegoś maksymalnego gnoja, któremu psy przeszkadzają bez przyczyny.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 12.08.2016 10:07

kaeres napisał(a):

Tak byliśmy tam w sierpniu 2015.
Jedna z najładniejszych plaż na Hvarze.
Przebija ją tylko Pokrivenik w mojej opinii.
Obrazek
Obrazek

ehhh ale się zakręciłam całkowicie :)
Zobaczyłam Twoje zdj i zaczełam sprawdzać po mapie i jdnak mi chodziło cały czas o plaże Lucisce, dlatego ciągle skojarzenia z szutrówką do Dubovicy bo tam też jest Luciscce a inne Stinivy przecież są w Zastrazisce :)

Sorki za pomyłkę :wink:
Załączniki:
P1100063.JPG
Emiliaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Emiliaa » 12.08.2016 11:04

krispinus napisał(a):Wszystko się zgadza, ale czy na temat 8O

czy oby na pewno?
RONINEK napisał(a):Interesuje mnie zwlaszcza temat malo uczęszcanych zatoczek, gdzie są i jak dojechac czy dojśc ! Cos gdzie mozna poziedziec z psem.

jeśli RONINEK jednak zdecyduje się zapakować psa w samochód, to tak, jest na temat. Nie jest to 100 km jazdy autem, a paręnaście. Dla takiej plaży pies na pewno wytrzyma parę chwil w aucie.
Miłego weekendu 8)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 12.08.2016 11:35

Emiliaa napisał(a): Nie jest to 100 km jazdy autem, a paręnaście. Dla takiej plaży pies na pewno wytrzyma parę chwil w aucie.
Miłego weekendu 8)

Tym bardziej, że do Chorwacji go nie teleportują.
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 12.08.2016 13:05

Emiliaa napisał(a):
krispinus napisał(a):Wszystko się zgadza, ale czy na temat 8O

czy oby na pewno?
RONINEK napisał(a):Interesuje mnie zwlaszcza temat malo uczęszcanych zatoczek, gdzie są i jak dojechac czy dojśc ! Cos gdzie mozna poziedziec z psem.

jeśli RONINEK jednak zdecyduje się zapakować psa w samochód, to tak, jest na temat. Nie jest to 100 km jazdy autem, a paręnaście. Dla takiej plaży pies na pewno wytrzyma parę chwil w aucie.
Miłego weekendu 8)

W tym konkretnym przypadku porada wydaje się być średnio trafiona.

Nie podlega dyskusji, że plaża Lucisce jest godna odwiedzenia (jak zresztą kilka czy kilkanaście innych na Hvarze), oczywiście, że pies wytrzyma te 40 minut w samochodzie, ale chyba inaczej zrozumieliśmy potrzeby kolegi RONINKA.

AniaJ. napisał(a):
My spotkaliśmy psa w zatoce Rasohotnica w Basinie :D

To Ci się udało...:lol: :lol: :lol: :lol:

Ja widziałem kilka piesków na plażach Ivana... to musi coś znaczyć :oczko_usmiech:

Miłego weekendu :papa:
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 12.08.2016 18:35

Ja też ruszam w piątek do Jelsy. Na miejscu mogę podpowiedzieć gdzie co i jak, bo teraz pakowanie. Ruszamy z Olsztyna.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 165
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone