Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 11.08.2016 14:42

1. Plaża Vitarnjia + nowa plaża w Jelsie. Obie nic nie urywają ale to jak nie chcecie się poruszać samochodem. Jeżeli samochodem to musiałbym tutaj stronę A4 pisać. Obie wymienione wyżej przy Pokriveniku, Stinivie (Brusje), Papratnej oraz kilku zatunelowych plażach nie powinny się nazywać plażami.
2. Dobry obiad w Jelsie to Pelago, Turan i we Vrsisniku konoba Vrisnik.
3. Miasto Hvar (widok z twierdzy), Humac (+ jaskinia), klasztor nad Sv. Nedelija, stara droga do Hvar przez Selca, Grablje i Brusje, szczyt Sv. Nikolia

Zależy na ile jedziecie i czy lubicie używać samochodu.
RONINEK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RONINEK » 11.08.2016 15:10

Pisz prosze pisz !! Lubimy jezdzic! Pakuje sie i zerkam tutaj :())
Interesuje mnie zwlaszcza temat malo uczęszcanych zatoczek, gdzie są i jak dojechac czy dojśc ! Cos gdzie mozna poziedziec z psem.
Z góry dziekuje !
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 11.08.2016 18:15

kaeres byłeś w Stinivie w Brusje ? Bo nie kojarzę żeby przewijała się na forum :)
Ostatnio edytowano 12.08.2016 10:08 przez wiolek_lp, łącznie edytowano 1 raz
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 11.08.2016 18:21

Witajcie miłośnicy wyspy Hvar
To ja też proszę o receptę na Hvar ale taką w pigułce. Do tej pory byłem tylko w Jelsie przez kilka godzin.
Będziemy na wyspie pewnie ok 8:00 w Sucuraj i pojedziemy do Hvaru, wracamy promem o 19:45 lub 22:00 do Drvenika.
Napiszcie proszę co trzeba zobaczyć waszym zdaniem.
RONINEK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RONINEK » 11.08.2016 18:41

RONINEK napisał(a):Pisz prosze pisz !! Lubimy jezdzic! Pakuje sie i zerkam tutaj :())
Interesuje mnie zwlaszcza temat malo uczęszcanych zatoczek, gdzie są i jak dojechac czy dojśc ! Cos gdzie mozna poziedziec z psem.
Z góry dziekuje !
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 11.08.2016 19:02

wiolek_lp napisał(a):kaeres byłeś w Stinivie w Brusje ? Bo nie kojarzę żeby przewijała się na forum a ciekawa jestem czy ktoś miał podobne odczucia do naszych :)

Tak za brudne jest zjazd w prawo w pewnym momencie :D :)
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 11.08.2016 19:39

Kobal66 napisał(a):Witajcie miłośnicy wyspy Hvar
To ja też proszę o receptę na Hvar ale taką w pigułce. Do tej pory byłem tylko w Jelsie przez kilka godzin.
Będziemy na wyspie pewnie ok 8:00 w Sucuraj i pojedziemy do Hvaru, wracamy promem o 19:45 lub 22:00 do Drvenika.

Tego co TRZEBA zobaczyć nie da się objechać w 1 dzień... można podpowiedzieć co z tego co trzeba zobaczyć można zobaczyć w tak krótkim czasie :D ale to zależy od Waszych preferencji czy wolicie zwiedzać miasteczka, konoby czy też odludne miejsca, plaże, jaskinie... zabytki czy szczyty... ja bym przejechał starą drogą przez Brusje do Hvaru, wrócił szutrówką do Sv Njedjeli z przystankiem nad piękną zatoką Lucisce lub Dubovicy a w Njedjeli poszedł do laguny... następnie przez tunel wrócił do Starego Gradu lub Jelsy na posiłek i finito... można wjechać też na szczyt Sv Nikola albo zwiedzić Twierdzę Spaniola i miasto Hvar... ale ile ludzi tyle pomysłów.
My byliśmy na Hvarze już łącznie miesiąc i jeszcze nie zobaczyliśmy wszystkiego co TRZEBA więc jedziemy trzeci raz :D ... już za 15 dni Pozdrawiamy :papa: :hut:
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 11.08.2016 20:39

mariusz_77 napisał(a):
Kobal66 napisał(a):Witajcie miłośnicy wyspy Hvar

Tego co TRZEBA zobaczyć nie da się objechać w 1 dzień... można podpowiedzieć co z tego co trzeba zobaczyć można zobaczyć w tak krótkim czasie :D ale to zależy od Waszych preferencji czy wolicie zwiedzać miasteczka, konoby czy też odludne miejsca, plaże, jaskinie... zabytki czy szczyty... ja bym przejechał starą drogą przez Brusje do Hvaru, wrócił szutrówką do Sv Njedjeli z przystankiem nad piękną zatoką Lucisce lub Dubovicy a w Njedjeli poszedł do laguny... następnie przez tunel wrócił do Starego Gradu lub Jelsy na posiłek i finito... można wjechać też na szczyt Sv Nikola albo zwiedzić Twierdzę Spaniola i miasto Hvar... ale ile ludzi tyle pomysłów.
My byliśmy na Hvarze już łącznie miesiąc i jeszcze nie zobaczyliśmy wszystkiego co TRZEBA więc jedziemy trzeci raz :D ... już za 15 dni Pozdrawiamy :papa: :hut:

No spodziewałem się takiej odpowiedzi, więc precyzuję najbardziej interesuje nas architektura i miasteczka, miejsca super odludne, plaże, urokliwe zatoczki niestety tym razem odpuścimy, Sv Nikola też odpada bo po górach wolimy chodzić takie smaczki zostawiamy na pełnowymiarowe wakacje na wyspie tym razem to rekonesans :).
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 11.08.2016 21:23

No to przejedźcie starą drogą do Hvaru po drodze można wstąpić do Dolu zwiedzić Svirce lub cihe velo i Malo Grablje a w Hvarze Twierdza Spaniola i sam Hvar wracając Vrboska i koniecznie Stari Grad z muzeum Hektorovica :papa:
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 11.08.2016 21:27

Kobal66 napisał(a):najbardziej interesuje nas architektura i miasteczka

Jeszcze do Humac na parę minut można wdepnąć bo jet blisko głównej drogi.
RONINEK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RONINEK » 11.08.2016 22:08

Czy na prawdę nikt nie napisze, gdzie w okolicach Jelsa Vitarnija znajde samotne odludne zatoczki ??!
Zalezy mi bardzo zeby isć gdzies z psem w miare bezstresowo i nie przeszkadzac innym plazowiczom.
Bedę bardzo zobowiązany za wskazanie takich miejscowek i drogi do nich !
Wlasnie koncowka pakowania, jutro reszta i w drogę ! :))
_Piotrek_
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Piotrek_ » 11.08.2016 22:14

wiolek_lp napisał(a):kaeres byłeś w Stinivie w Brusje ? Bo nie kojarzę żeby przewijała się na forum a ciekawa jestem czy ktoś miał podobne odczucia do naszych :)

Chcieliśmy tam plażować w pierwszej połowie lipca, ale na dole był szlaban, łańcuch, kłódka, a na dokładkę znak zakaz ruchu.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 11.08.2016 22:15

banankochan napisał(a):

Tak za brudne jest zjazd w prawo w pewnym momencie :D :)

wiem bo zjeżdżałam tam, ciekawi mnie po prostu czy dla innych droga do niej była tak samo przerażająca jak dla nas, o wiele gorsza niż szutrówka do Dubovicy, pewnie z tego powodu, że dużo węższa i praktycznie bez mijanek, nie mówiąc o przepaści w jednym momencie :D

edit poplątałam Stinive z Lucisce i ja byłam w Lucisce
Ostatnio edytowano 12.08.2016 10:09 przez wiolek_lp, łącznie edytowano 1 raz
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 11.08.2016 22:16

_Piotrek_ napisał(a):

Chcieliśmy tam plażować w pierwszej połowie lipca, ale na dole był szlaban, łańcuch, kłódka, a na dokładkę znak zakaz ruchu.

ale to już na samym dole ? dziwne my byliśmy tam 11 lipca i nic takiego nie było.
Mówimy o tej samej Stinivie ? Nie tej w po drodze do Dubovicy tylko tej, do której zjeżdża się z Brusje :wink:
Ostatnio edytowano 11.08.2016 22:56 przez wiolek_lp, łącznie edytowano 1 raz
_Piotrek_
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Piotrek_ » 11.08.2016 22:30

wiolek_lp napisał(a):
_Piotrek_ napisał(a):

ale to już na samym dole ? dziwne my byliśmy tam 11 lipca i nic takiego nie było.
Mówimy o tej samej Lucisce ? Nie tej w po drodze do Dubovicy tylko tej, do której zjeżdża się z Brusje :wink:

pisałem o Stinivie w Brusje
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 164
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone