Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.08.2016 17:38

toyotarav4 napisał(a):robinsonada zabukowana przez biuro. nazywa sie robinsonada ane. nie moge wstawic linku forum mi zabrania.

brrrrrrr oznacza ze nie moge sie doczekac. pytam na forum bo moze ktos z forumowiczow byl doladnie tam.

Nie byłem i nigdy nie będę, bo taki znalazłem opis robinsonady Ana.

Robinsonada Ane
Zatoka Pakomina - Gdinj / Wyspa Hvar / Chorwacja

Zalety:

Dom zaledwie 10 m od morza
Internet gratis
Grill do dyspozycji
Widok na morze z tarasu apartamentu
Możliwość kotwiczenia własnej łodzi gratis
Odległość od morza: 10 m
Odległość od plaży: 10 m

Nie przeoczcie!
Ograniczenia energii elektrycznej w budynku:

w obiekcie jest energia sloneczna 220V

Pojemność zbiornika:

1000 l

Ograniczenia wodne:

należy oszczędzać wodę
Podczas złej pogody nie ma ciepłej wody
Ciepła woda jest ogrzewana w bojlerze na slońcu

Ograniczenia przyjazdu:

ostatni odcinek drogi nie jest utwardzany

Dojazd po drodze nieutwardzonej:

5000 m
toyotarav4
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyotarav4 » 07.08.2016 17:40

Panie Januszku dlaczego aż tak żle że Pan nie bedzie ?? czy o co chodzi prosze o odpowiedz? czy powinnismy zrezygnowac?
toyotarav4
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyotarav4 » 07.08.2016 17:41

my wyruszamy 20 od 22 mamy byc na wyspie
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 07.08.2016 18:46

Basik_63 napisał(a):
toyotarav4 napisał(a):Basik 63 witaj ja jestem z Ostródy.

A ja z Olsztyna. Ruszamy na Hvar 12.08.16 w nocy. :D Stacjonujemy jak co roku w Jelsie.

z Olsztyna????? :):):)
i ja z Olsztyna; poproszę przy okazji o spotkanie w sprawie moich planów za rok na Hvar:)
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 07.08.2016 19:52

Janusz Bajcer napisał(a):
toyotarav4 napisał(a):robinsonada zabukowana przez biuro. nazywa sie robinsonada ane. nie moge wstawic linku forum mi zabrania.

brrrrrrr oznacza ze nie moge sie doczekac. pytam na forum bo moze ktos z forumowiczow byl doladnie tam.

Nie byłem i nigdy nie będę, bo taki znalazłem opis robinsonady Ana........

Właśnie takiego stanu rzeczy się spodziewałem :?

Też nigdy nie byłem i nie będę... uprzedzając ewentualne pytanie - dlaczego :?: Ano choćby przez często używane w opisie słowo ograniczenia, którego na urlopie nie znoszę :oczko_usmiech:

Jeszcze takie jedno lekkie zdziwienie...
Bukujecie potem pytacie... trudno, ale dziwi mnie, że zarezerwowane przez biuro... czy nie otrzymaliście w owym biurze żadnej odpowiedzi na nurtujące Was pytania, czy po prostu ich nie zadaliście :?:
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 07.08.2016 19:54

borsalino4 napisał(a):
Basik_63 napisał(a):

A ja z Olsztyna. Ruszamy na Hvar 12.08.16 w nocy. :D Stacjonujemy jak co roku w Jelsie.

i ja z Olsztyna; poproszę przy okazji o spotkanie w sprawie moich planów za rok na Hvar:)

Nie ma sprawy. :)
Basik_63
Cromaniak
Re: Zatoka Pakomina

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 07.08.2016 20:27

toyotarav4 napisał(a):Witajcie czy był moze ktos tam w tej zatoce. jedziemy tam do robinsonady i chcialam sie dowiedziec gdzie bedzie najblizszy sklep i co wogole mozna kupic w tym sklepie? co powinnam zabrac na taka wyspe ??

Najbliższy sklepik będzie pewnie w Gdinj. Na większe zakupy będziecie musieli wybierać się do Jelsy lub do Starego Gradu. Miejsce urokliwe ale ja osobiście nie preferuję robinsonad tyle nie ze względu na ograniczenia o jakich wspomina Janusz. Jako starej woodstokowiczce żadne takie ograniczenia mi nie straszne. Nie wybrałabym ze względu na to, że oprócz plażowania lubię gdzieś wyjść wieczorkiem, a tego robinsonada mi nie zapewni. Ale co kto lubi. Jedni lubią ciszę i spokój inni trochę hałasu. :wink:
Jakby co to my jesteśmy na Hvarze do 27 lub nawet do 28 sierpnia więc jakbyś potrzebowała jakiegoś info to pytaj śmiało nawet na pryv.
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 07.08.2016 21:19

Basik_63 napisał(a):Jakby co to my jesteśmy na Hvarze do 27 lub nawet do 28 sierpnia więc jakbyś potrzebowała jakiegoś info to pytaj śmiało nawet na pryv.

To może się miniemy po drodze:)
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 07.08.2016 22:08

banankochan napisał(a):
Basik_63 napisał(a):Jakby co to my jesteśmy na Hvarze do 27 lub nawet do 28 sierpnia więc jakbyś potrzebowała jakiegoś info to pytaj śmiało nawet na pryv.

Może. Łatwo nas poznać bo nasza szara "Zosia" będzie oklejkowana naklejką z nickiem.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 08.08.2016 16:51

toyotarav4 napisał(a):Panie Januszku dlaczego aż tak żle że Pan nie bedzie ?? czy o co chodzi prosze o odpowiedz? czy powinnismy zrezygnowac?

strasznie dziwi mnie pytanie kogokolwiek parę dni przed urlopem o rezygnację z wakacji :?:

Co do robinsonady- my byliśmy w podobnej w lipcu ale po drugiej stronie Gdinji. I "ograniczenia" faktycznie są :D
Po 1 woda. Nigdy tak naprawdę była bardzo ciepła czy gorąca- raczej przyjemnie letnia. Ale zdarzyły się 2 dni bez pogody i woda była lodowata :D
Ehhh myć moje długie, gęęęste włosy taką lodówą było niezłym przeżyciem :D ( dzieci po prostu 1 dzień się nie umyły, i nie umarły :lol: - 2 dzień załapały się na letnią wodę w prysznicu zewnętrznym )

2 sprawa to dojazd, zależy jak bardzo dbacie o swoje auto i czy wam nie szkoda ;)
Dojazd 5 km nie utwardzona drogą to dość duży kawałek, my mieliśmy ok 2 km i w sumie nie było to problemem ale dla nas auto było do jeżdżenia więc nawet nie przejęło nas to, że z Cro wróciło całe porysowane jakimiś chaszczami :)

Aaa i dojazd do Jelsy ( najbliższe "normalne sklepy" a nie małe wiejskie sklepiki, życie nocne, restauracje ) zajmie ok godzinki czasu :)
:papa:
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 08.08.2016 17:16

Basik_63 napisał(a):
banankochan napisał(a):

Może. Łatwo nas poznać bo nasza szara "Zosia" będzie oklejkowana naklejką z nickiem.

Okkk bede wypatrywal;-)
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 09.08.2016 06:22

borsalino4 napisał(a):
Basik_63 napisał(a):

Ale byłby numer gdyby się okazało, że się znamy w realu. :wink:
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 10.08.2016 12:24

Basik_63 napisał(a):
borsalino4 napisał(a):
Basik_63 napisał(a):

Ale byłby numer gdyby się okazało, że się znamy w realu. :wink:

mieszkanie Jaroty. praca Kortowo:)
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 11.08.2016 07:01

Niestety nie te rejony. Zatorze, praca Centrum. Ale kto wie może mamy jakiś wspólnych znajomych nasze miasto to w sumie taki mały grajdoł.
RONINEK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RONINEK » 11.08.2016 08:03

Witam.
Przepraszam, pewnie już było, ale:
Wczoraj wieczór zapadła mega-niespodziewana decyzja: w piatek rano ruszamy na Hvar !
Docelowo Jelsa Vitarnija. 2 dorosłe + 7 letni brzdąc + większy psiak !
Bardzo prsze o odpowiedz na kilka pytan ! Już nie ma czasu na wertowanie forum..!
1. Jakie plaże w okolicach Jelsy polecacie ? Gdzie szukać samotnych zatoczek ?
2. Gdzie dobry obiad ? dobre lody ?
3 Co warto zobaczyć, gdzie pojechać, w bliższej lub dalszej okolicy od Jelsy ?
Jakieś jaskinie, szczyty zamki ? :D

Z góry dziękuję za wszystkie krótkie, rzeczowe odpowiedzi !
Przeczytam pewnie już na miejscu, b :D o teraz mega dużo spraw na głowie.

Pozdraiewam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 163
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone