Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 01.08.2016 20:09

bluesman napisał(a):Cóz :( i po pobycie na Hvarze :(

a ja jeszcze 25 dni do wyjazdu :x ale to zawsze najlepsze przede mną :D :papa:
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 01.08.2016 20:37

heca7 napisał(a):... musiał latać za dzieciakami na zewnątrz i wysłuchiwać - dłuuugo jeszcze???? ..... spokoje dzieci a ...istnieją .... Niestety nie nasze, moje są ruchliwe, ciągle gdzieś gmerają, ciągle coś chcą i pytają. Będą wchodzić i wychodzić w kółko. Nie posiedzą nigdzie. Pierwsze co syn zrobił na molo w Splicie to wywinął orła bo chciał gdzieś biec. Rozwalił o beton łokieć, biodro i kolano....

Ło matko 8O

Toć to .... :evil: :evil: :twisted: :twisted: wcielone :lol:

Gdzieś czytałem, że 12.08 na Korćulę pędzicie i planujecie (rozpatrujecie) powrót być może promem do Splitu...
Się chłop przekręci na tym promie - to pewne :D
A młodego, w feralnym Splicie, broń Boże na powietrze nie wypuszczać :wink:

A tak poważniej... trochę.
Z opisu zachowania "pociech" :roll: (sorry miało być poważniej) wnioskuję szacunkowo wiek na przedszkole i takie kreatywne oraz poznawcze zachowanie będzie procentowało w przyszłości :D
Wiem to po swoich, już dorosłych dzieciach .... bywało podobnie jak u Was :D

Sił i wytrwałości na tej Korculi życzę.
I odpoczynku...po wczasach :oczko_usmiech:
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 01.08.2016 21:34

banankochan napisał(a):
Rafał78 napisał(a):
wiolek_lp napisał(a):Dokładnie 13 lipca

...cóś jest z tym trzynastym :evil:
...trzynastego auto przytarłem w Zavali :wink:
...ale jak już gdzieś pisałem to tylko blacha i lakier :)

Meganke?

...Mondeo
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 02.08.2016 12:53

krispinus napisał(a):
heca7 napisał(a):... musiał latać za dzieciakami na zewnątrz i wysłuchiwać - dłuuugo jeszcze???? ..... spokoje dzieci a ...istnieją .... Niestety nie nasze, moje są ruchliwe, ciągle gdzieś gmerają, ciągle coś chcą i pytają. Będą wchodzić i wychodzić w kółko. Nie posiedzą nigdzie. Pierwsze co syn zrobił na molo w Splicie to wywinął orła bo chciał gdzieś biec. Rozwalił o beton łokieć, biodro i kolano....

Ło matko 8O

Toć to .... :evil: :evil: :twisted: :twisted: wcielone :lol:

Gdzieś czytałem, że 12.08 na Korćulę pędzicie i planujecie (rozpatrujecie) powrót być może promem do Splitu...
Się chłop przekręci na tym promie - to pewne :D
A młodego, w feralnym Splicie, broń Boże na powietrze nie wypuszczać :wink:

A tak poważniej... trochę.
Z opisu zachowania "pociech" :roll: (sorry miało być poważniej) wnioskuję szacunkowo wiek na przedszkole i takie kreatywne oraz poznawcze zachowanie będzie procentowało w przyszłości :D
Wiem to po swoich, już dorosłych dzieciach .... bywało podobnie jak u Was :D

Sił i wytrwałości na tej Korculi życzę.
I odpoczynku...po wczasach :oczko_usmiech:

Na szczęście teraz są starsze ;) Wtedy jeden miał 4,5 a drugi 6. Córka 9,5 i ona tylko marudziła ;) Obecnie to najmłodszy ma 9,5. I być może popłynęlibyśmy teraz ze Splitu na Korculę. Tylko nijak nam godziny nie pasują. Pozostaje jechać dalej ale jak się tam ostatecznie dostaniemy (1 promem czy dwoma) jeszcze nie wiem. W sumie lubimy jeździć więc nie będzie źle.
Co do procentowania to masz całkowitą rację. Mam taki egzemplarz w domu za męża (po nim dzieci takie ruchliwe i pomysłowe :evil: ) i rzeczywiście jest tak jak piszesz. Tylko teściowej współczuję czasem, ona mówiła, że powinna mieć u dyrektora w szkole własne krzesło :D
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 03.08.2016 07:33

Rafał78 napisał(a):...dla wszystkich Miłośników Wyspy Hvar ,taki widoczek zaostrzający apetyt :)
jeszcze 55 dni do wyjazdu

Obrazek

Pozdrawiam

Co to za zatoka?
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 03.08.2016 08:42

borsalino4 napisał(a):Co to za zatoka?

Wyręczę kolegę , Uvala Żutica 8)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.08.2016 08:48

Rafał78 napisał(a):
bluesman napisał(a):Cóz :( i po pobycie na Hvarze :(

...już wróciłeś , czy nie jedziesz :?: :roll:

Wróciłem niestety :(
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 03.08.2016 08:51

mksz73 napisał(a):Witam :D ,

Jest to mój pierwszy post. W Chorwacji byliśmy 4 razy. 2 razy na wyspie Pag(Novalja i Pag), w Makarskiej i na wyspie Krk w Basce. W kazdej z tych miejscowości sytuacja była komfortowa, ponieważ w miejscu zamieszkania mieliśmy plaże, a wieczorkiem można było wyskoczyć na miasto pozwiedzać. W tym roku postanowiliśmy spróbować, po przeczytaniu Waszych opinii :D, Hvaru. Początkowo padło na miasto Hvar, ale zobaczyłem, że dużo osób odradza to miasto ze względu na jakość wody i plaż. Chcielibyśmy mieć tak jak w poprzednich latach taką samą sytuację, zeby nie jezdzic na plaże codziennie albo do miasto tez codziennie zwiedzać. Tak jak ktoś wyżej napisał, ze sa takie 2 opcje. Tu pojawia się moje pytanie, jaką miejscowość byscie polecili dla nas :D ? Dodam, że chcielibysmy aby miejsce zakwaterowania nie było jaką "pipidówą" z 500 mieszkańcami, ale żeby naprawdę można było pospacerować, a jednocześnie była spoko plaża. Z góry dzięki. :D

Pozdrawiam wszystkich :D

Dzieki lotnikwsk
Pytanie do mksz73
Widze ze mamy podobny gust albo zbieg okolicznosci poniewaz takze bylem w okolicach Makarskiej, na Krk i w Pagu na Pagu
Ciekawy jestem co ostatecznie wybrales na Hvarze? Jakie miasto? Pytam pod katem przyszlego roku
toyotarav4
Plażowicz
Zatoka Pakomina

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyotarav4 » 06.08.2016 18:26

Witajcie czy był moze ktos tam w tej zatoce. jedziemy tam do robinsonady i chcialam sie dowiedziec gdzie bedzie najblizszy sklep i co wogole mozna kupic w tym sklepie? co powinnam zabrac na taka wyspe ??
toyotarav4
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyotarav4 » 07.08.2016 08:28

Był ktos zatoka pakomina ?? juz za pare dni pierwszy wyjazd brrrr
krispinus
Cromaniak
Re: Zatoka Pakomina

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 07.08.2016 09:16

toyotarav4 napisał(a):Witajcie czy był moze ktos tam w tej zatoce. jedziemy tam do robinsonady i chcialam sie dowiedziec gdzie bedzie najblizszy sklep i co wogole mozna kupic w tym sklepie? co powinnam zabrac na taka wyspe ??

toyotarav4 napisał(a):Był ktos zatoka pakomina ?? juz za pare dni pierwszy wyjazd brrrr

Bez urazy, ale dziwne trochę :?
Co znaczy to brrrr :?:
Jedziesz za karę ?

Za parę dni pierwszy wyjazd... robinsonada, a Ty pytasz o takie ważne sprawy 8O.
Pytasz gdzie jest sklep, co w nim kupisz, co zabrać ... już po rezerwacji kwatery :roll:
Odważni jesteście.

Sprawdziłaś jaka to kwatera ?
Czy to jest taka robinsonada totalna, czy może w wersji light ?
Jak z wodą , prądem (lodówka, światło.. itd).
Od takich podstawowych szczegółów zależy jak się przygotować...

Podaj trochę szczegółów, to może tu na forum, ktoś będzie w stanie Was uratować :oczko_usmiech:
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 07.08.2016 10:39

Zatokę Palomino znam. Kiedyś tam plażowałam. Jest tam nawet jakaś knajpka. Sklepu żadnego nie widziałam. Trafiliśmy tam przypadkiem. Droga do niej jest szutrowa (jakieś 5 km). Ogólnie urokliwe miejsce jak ktoś szuka ciszy i odludzia.
Ostatnio edytowano 07.08.2016 20:05 przez Basik_63, łącznie edytowano 1 raz
toyotarav4
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyotarav4 » 07.08.2016 10:51

robinsonada zabukowana przez biuro. nazywa sie robinsonada ane. nie moge wstawic linku forum mi zabrania.

brrrrrrr oznacza ze nie moge sie doczekac. pytam na forum bo moze ktos z forumowiczow byl doladnie tam.
toyotarav4
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyotarav4 » 07.08.2016 10:53

Basik 63 witaj ja jestem z Ostródy.
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 07.08.2016 11:42

toyotarav4 napisał(a):Basik 63 witaj ja jestem z Ostródy.

A ja z Olsztyna. Ruszamy na Hvar 12.08.16 w nocy. :D Stacjonujemy jak co roku w Jelsie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 162
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone