Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 24.07.2016 21:59

Witam, jestem mam pytanko do P. Kasi :) czy gdzieś w okolicy Starego Gradu lub Jelsy znajdę wypożyczalnię rowerów??
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 24.07.2016 22:06

banankochan napisał(a):Witam, jestem mam pytanko do P. Kasi :) czy gdzieś w okolicy Starego Gradu lub Jelsy znajdę wypożyczalnię rowerów??

Witam, P. Kasia się chyba od jakiegoś czasu nie udziela na forum, wysłałam jej prywatną wiadomość z miesiąc temu ale do tej pory nie została odebrana.
Co do rowerów niestety nie pomogę, nie zwracałam na to uwagi ale widziałam wiele osób jadących na rowerach starą drogą z Brusje do Stari Gradu więc możliwe, że mieli stamtąd wypożyczone rowery :?:
:papa:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 25.07.2016 22:05

W Jelsie jest oczywiście wypożyczalnia rowerów i skuterów.
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 26.07.2016 09:42

kaeres napisał(a):W Jelsie jest oczywiście wypożyczalnia rowerów i skuterów.

Dzięki życzliwy kolego :) a pamiętasz mniej więcej w którym miejscu??
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 26.07.2016 21:45

Jest to centrum centrum.
Zapytaj byle kogo.
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 26.07.2016 22:13

kaeres napisał(a):Jest to centrum centrum.
Zapytaj byle kogo.

Oki, hvala :nice:
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 26.07.2016 22:58

wiolek_lp napisał(a):
banankochan napisał(a):Witam, jestem mam pytanko do P. Kasi :) czy gdzieś w okolicy Starego Gradu lub Jelsy znajdę wypożyczalnię rowerów??

Witam, P. Kasia się chyba od jakiegoś czasu nie udziela na forum, wysłałam jej prywatną wiadomość z miesiąc temu ale do tej pory nie została odebrana.....

Moja wiadomość do Kasi wisi już 2 miesiące.

Jak byłem w czerwcu w Stari Gradzie, zapytałem dziewczynę w wypożyczalni o Kasię i ... dostałem odpowiedź - "Kasi już tu nie ma trzy lata...".... Dziwne to trochę... :?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.07.2016 23:11

krispinus napisał(a):
wiolek_lp napisał(a):

Witam, P. Kasia się chyba od jakiegoś czasu nie udziela na forum, wysłałam jej prywatną wiadomość z miesiąc temu ale do tej pory nie została odebrana.....

Moja wiadomość do Kasi wisi już 2 miesiące.

Jak byłem w czerwcu w Stari Gradzie, zapytałem dziewczynę w wypożyczalni o Kasię i ... dostałem odpowiedź - "Kasi już tu nie ma trzy lata...".... Dziwne to trochę... :?

Ostatnia wizyta Kasi na forum: niedziela, 29 maja 2016, 23:49

Ostatni wpis: czwartek, 14 maja 2015, 11:45
>>> lawendowe-pola-t32613-15.html#p1581306

:roll: :roll: :roll:
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 27.07.2016 04:50

Barbara na pewno wie co dzieję się z KAsia :)
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 29.07.2016 12:38

To ja napiszę swoją przygodę z tunelem Pitve i przy okazji ostrzeżenie dla potomności.
Wracałem z części zatunelowej (ze Św Niedzieli) i ustawiłem się jako pierwszy (i jedyny) przed tunelem. Podjecha do mnie gościu na rowerze (na oko koło 60+, ubrany na sportowo, rower całkiem niezły) i pyta mnie czy pojadę za nim w tunelu i mu poświecę? 8O Tłumaczę mu, że tu nie można rowerem ale on swoje czy mu poświecę? A, że mam dobre serce to się zgodziłem - i to był mój błąd.
Zielone światło i jedziemy. Włączyłem długie, dziadek nawet jakoś jedzie.Minęliśmy ostatnią mijankę w tunelu, jakieś 300m do końca a tu z przeciwka ładują się do tunelu auta.
Myślę sobie zobaczą światła to poczekają - mhm jasne.
Widzę, że pakują się kolejne auta. Wyłączyłem długie, wsteczny i powolutku do mijanki - na szczęście było ok 30-50m. Schowałem się przy ścianie i musiałem czekać aż wszyscy przejadą. Patrzyli na mnie jak na przestępcę. Nie wiem jak dziadek na rowerze się z nimi minął ale szczerze było mi wszystko jedno. Nie przytoczę tu wiązanek, które szły w jego stronę.
Auta przejechały, to pojechałem dalej. Myślałem, że poczeka za tunelem i przeprosi, podziękuje...
Jasne. Dupek sobie pojechał.
Przez moje cofanie auta z przeciwka też były spóźnione i ciekawe co było na drugim końcu tunelu.
Wniosek.
Jak ktoś wam zaproponuje taki układ to od razu go rozjedźcie żeby nie próbował pertraktować.
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 29.07.2016 19:46

kammaj napisał(a):To ja napiszę swoją przygodę z tunelem Pitve i przy okazji ostrzeżenie dla potomności.
Wracałem z części zatunelowej (ze Św Niedzieli) i ustawiłem się jako pierwszy (i jedyny) przed tunelem. Podjecha do mnie gościu na rowerze (na oko koło 60+, ubrany na sportowo, rower całkiem niezły) i pyta mnie czy pojadę za nim w tunelu i mu poświecę? 8O Tłumaczę mu, że tu nie można rowerem ale on swoje czy mu poświecę? A, że mam dobre serce to się zgodziłem - i to był mój błąd.
Zielone światło i jedziemy. Włączyłem długie, dziadek nawet jakoś jedzie.Minęliśmy ostatnią mijankę w tunelu, jakieś 300m do końca a tu z przeciwka ładują się do tunelu auta.
Widzę, że pakują się kolejne auta. Wyłączyłem długie, wsteczny i powolutku do mijanki - na szczęście było ok 30-50m. Schowałem się przy ścianie i musiałem czekać aż wszyscy przejadą. Patrzyli na mnie jak na przestępcę. Nie wiem jak dziadek na rowerze się z nimi minął ale szczerze było mi wszystko jedno. Nie przytoczę tu wiązanek, które szły w jego stronę.
Auta przejechały, to pojechałem dalej. Myślałem, że poczeka za tunelem i przeprosi, podziękuje...
Przez moje cofanie auta z przeciwka też były spóźnione i ciekawe co było na drugim końcu tunelu.
Wniosek.
Jak ktoś wam zaproponuje taki układ to od razu go rozjedźcie żeby nie próbował pertraktować.

Zabiłabym dziada :evil: Ja w tym tunelu czuję się jak w trumnie, a "mijanka" w nim jest dla mnie czymś mega wielkim.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 29.07.2016 22:05

kammaj napisał(a):To ja napiszę swoją przygodę z tunelem Pitve i przy okazji ostrzeżenie dla potomności.
Wniosek.

...jest takie powiedzenie ...jak masz miękkie serce ...to musisz mieć twardą dopę :mrgreen:
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 30.07.2016 12:56

Na szczęście ja z młodym potraktowaliśmy to jako przygodę ale żona prawie na zawał mi zeszła. Pół dnia dochodziła do siebie.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 30.07.2016 15:48

Cześć wtrącę tylko słowo o wyborze promu.
Split-Stari Grad czy Drvenik-Sucuraj.
Otóż mam doświadczenie to po roku.
W tym roku wybrałem Split.
Ostatni raz zrobiłem ten błąd. W Splicie z drogi byłem godzinę przed i ledwo się dostaliśmy. Nerwowa sytuacja, dziękuję.
Natomiast z powrotem mając już to doświadczenie byłem 1,5h przed. Wiadomo, człowiek planuje podróż do domu, która nie jest ciekawym punktem w obowiązkach wakacyjnych i stara się ułożyć sobie jak najlepiej.
Już minusem jest to, że podróż trwa po prostu ten zaplanowany na kolejkę czas dłużej to UWAGA nie zabrałem się na ten prom.
I kolejne 2,5h w plecy bo tam w top sezonie śmigają co 2,5h w najlepszym wypadku, a częściej co 3,5h.
Z relacji z chłopakami z obsługi dowiedziałem się że DZISIAJ trzeba być 2-2,5h przed planowanym wypływem promu.
What ???
Jeżeli ktoś nie chce trafić na takie DZISIAJ to polecam tańszy i pewny prom przez Sucuraj.
W top sezonie pływają poza planowo co kilkanaście minut więc nie przejmujemy się czy zdążymy czy nie.
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 30.07.2016 18:56

Mieliśmy podobnie. Po jednym razie ze Splitu do Starego Gradu mieliśmy dość i nigdy więcej. Rok wcześniej zrobiliśmy wypad z Igrane na Hvar przez Drvenik w celu obczajenia miejscówki ;) Wiedzieliśmy więc co nam bardziej odpowiada. Odtąd tylko przez Sucuraj. Szczególnie w drugą stronę. W Drveniku ja z dziećmi na plażę obok parkingu, samochód na wyciągnięcie ręki, dzieci taplają się na brzegu, inni kolejkowicze pływają na materacach a mąż przesuwa samochód. Z plaży widać nadpływające promy, które chodzą zdecydowanie częściej niż ten ze Splitu. Dzieciom czas płynie szybciej. Poza tym my się w mieście strasznie męczymy. Mieszkamy co prawda w Wawie ale na peryferiach na mocno samowystarczalnym osiedlu, które kiedyś było miasteczkiem przedwojennym więc tu wszystko co najpotrzebniejsze jest. I w ten sposób Split z promami, dworcem autobusowym , tłumami, gorący i betonowy nas strasznie zmęczył.
Pewnie w tym temacie pisałam to już kilka razy ale nie wszyscy czytają ponad 100 stron :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 160
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone