Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 30.06.2016 09:34

endrius napisał(a):Jako wpisowe wrzucam perełkę z Gromin Dolac.. ustrzeliliśmy ją pustą.

Rzeczywiście perełka , pewnie się gdzieś po drodze rozminiemy ,ja w sobotę przyjadę do ID 8) :papa:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 30.06.2016 09:55

misia53 napisał(a):Myślisz,że w upał ktoś będzie stał cały dzień i pilnował szlabanu?

Ależ tam nikt nie stał i nie pilnował.
Jak tylko zaparkowaliśmy, to z gospodarstwa obok ruszył dżip z panem gospodarzem na pokładzie. Po krótkiej dyskusji, woleliśmy odpuścić niż wrócić do samochodu, który będzie miał np kapcie na dwóch kołach ;)

Cała historia wyprawy tutaj- Klik.

Może trzeba mieć trochę więcej szczęścia, niż my mieliśmy.
Ostatnio edytowano 30.06.2016 09:57 przez Roxi, łącznie edytowano 1 raz
endzi91
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) endzi91 » 30.06.2016 09:56

Hej,
Chciałam rozwiać wątpliwości co do Konoby Pelago- część osób pisała, że w zeszłym roku pogorszyło się jedzenie. Byliśmy tam w ostatnich dniach dwukrotnie i jedzenie było przepyszne, a na koniec zostaliśmy poczęstowani rakiją i proskiem :) Właścicielka przemiła. Za każdym razem dobiegały nas polskie głosy ze stolików obok :D
Na wpisowe parę zdjęć z Jelsy i okolic:
Załączniki:
chorwacja 3.jpg
chorwacja 2.jpg
chorwacja 1.jpg
adkrzywda
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) adkrzywda » 30.06.2016 09:59

My w Zavali meldujemy się dopiero 30 lipca. Również w planach "kajakowanie" wszelkiej maści pięknych hvarskich zatoczek. Prosiłbym również o info jak w tym roku wygląda sprawa z wyjazdem na Sv. Nikolę (w tamtym roku nieciekawie chyba było ze starszym panem). Najwyżej będziemy drałować z buta.

Pozdrav :papa:
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 30.06.2016 17:44

Oj tam kto widział samochodem na górę jechać :wink: Tylko z buta :)
Ja mam w planach Nikole na Hvarze i Vidovą górę na Bracu z buta oczywiście... już za jakieś 12 dni :D
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 30.06.2016 19:16

Witajcie po dłuższej przerwie..... 8)
Na wstępie proszę maslinkę o dopisanie do grona ...
Wróciliśmy w niedzielę po prawie dwutygodniowym pobycie w ID w Villi Conte.
Jesteśmy zachwyceni samym Ivanem jak i wszystkim co nam się udało zobaczyć.

Może skrobnę za jakiś czas jakąś, okraszoną fajnymi fotkami, relację.... (na razie na nowo uczę się pisać :lol: , do wklejania zdjęć droga daleka :( , ale powolutku...)
Chciałbym podziękować wszystkim, którzy bezpośrednio lub pośrednio nas inspirowali i nam pomogli.

Torac, Zosia@Piotrek - dzięki za bezpośrednią pomoc

Jaskuc, maslinka,Rafał78 - za kajakowe inspiracje w Waszych relacjach i mnóstwo cennych rad w nich zawartych.(Jacku nabyłem przed wyjazdem gumotexa Heliosa 2 - sprawdził się rewelacyjnie..)

Kasia Głydziak Bojić, kaers, Basik_63, m@rek - dzięki za sporo rzeczowych i pomocnych informacji...

Nie sposób wszystkich wymienić.... zatem także niewymienionym dziękuję.

Jak wspomniałem - może uda mi się znaleźć czas na jakąś relację, ale na tą chwilę odniosę się do ostatnich Waszych rozważań o wjeździe na Sv. Nikola.
Wjechałem od strony Dubovicy (umownie) pod sam szczyt - szlaban był otwarty.
Zjechałem "drogą" do Svirće.
Ogólnie, z różnych względów, polecam tylko doświadczonym kierowcom.
Autko też w d..pę dostało. :cry:
Ostatnio edytowano 01.07.2016 07:02 przez krispinus, łącznie edytowano 1 raz
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 30.06.2016 19:40

krispinus napisał(a):Może skrobnę za jakiś czas jakąś, okraszoną fajnymi fotkami, relację

Trzymam za słowo :wink: :D
...a nawet mam to na piśmie :oczko_usmiech:

Pozdrav
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 30.06.2016 19:45

krispinus napisał(a):...
Kasia Głydziak Bojić, kaers, Basik_63, m@rek - dzięki za sporo rzeczowych i pomocnych informacji...

dokonaliście dobrego wyboru jeśli chodzi o miejsce i z tego co słyszałem kwaterę
w Ivanie dzisiaj impreza na rondzie przy restauracji :D
endrius
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) endrius » 01.07.2016 10:15

Rafał78 napisał(a):
endrius napisał(a):Jako wpisowe wrzucam perełkę z Gromin Dolac.. ustrzeliliśmy ją pustą.

Perełka , perełka 8) na takie również polujemy :)
Dostęp z lądu czy z wody :?:
Daleko za Žuticą :?:
Od piątku zaczynamy kajakową eksploracje zatoczek Gromin Dolac :D

Ta plaża dostępna jest z lądu, po paru dniach byliśmy tam znowu i już pusta nie była, ale i tak było fajnie :)

To jest spory kawałek za Žuticą, jadąc samochodem zatrzymaliśmy się przy wjeździe do góry na główne zabudowania Gromin Dolac. Jest tam w dół droga, która potem zamienia się w ścieżkę, na rozwidleniu w lewo, przechodzimy obok domku nad samym wybrzeżem i wychodzimy na skałki, ścieżka prowadzi w lewo wzdłuż wybrzeża i po chwili wyłania się cel :)

Powodzenia w eksploracji!
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 01.07.2016 11:11

Dzięki wielkie :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.07.2016 11:24

endrius napisał(a):Wpisujemy się do klubu! Po 15 latach od kampu w Stari Gradzie wróciłem na Hvar już z rodziną. 5ty raz w cro, 2gi na Hvarze, jesteśmy w Zavali, pierwszy dom w linii brzegowej Zavali, z dala od wszystkiego.. Jest pięknie. Jesteśmy do soboty rana, jakby ktoś miał jakieś pytania to spróbuję odpowiedzieć.

Oj, tak - jest pięknie :hearts:
Wspaniałe zdjęcie cudnego miejsca.

Witaj w Klubie :D

endzi91 napisał(a):Hej,
Chciałam rozwiać wątpliwości co do Konoby Pelago- część osób pisała, że w zeszłym roku pogorszyło się jedzenie. Byliśmy tam w ostatnich dniach dwukrotnie i jedzenie było przepyszne, a na koniec zostaliśmy poczęstowani rakiją i proskiem :) Właścicielka przemiła. Za każdym razem dobiegały nas polskie głosy ze stolików obok :D
Na wpisowe parę zdjęć z Jelsy i okolic:

Miło słyszeć, że w Pelago bez zmian, czyli bardzo dobrze :)
Dzięki za wpisowe :)

krispinus napisał(a):Witajcie po dłuższej przerwie..... 8)
Na wstępie proszę maslinkę o dopisanie do grona ...

Witaj w Klubie! :D

krispinus napisał(a):Jaskuc, maslinka,Rafał78 - za kajakowe inspiracje w Waszych relacjach i mnóstwo cennych rad w nich zawartych.

Fajnie, że informacje się przydały i tak Wam się te wakacje w Ivanie udały :D
misiaczek-bartek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiaczek-bartek » 01.07.2016 19:00

gdyby ktoś szukał fajnego kotka to takowy czeka na właściciela (lub choć pełną michę i wodę) miejscowości Drevnik (w miejscu w którym oczekuje się na prom do Sucuraj). Można mu dać trochę jedzonka z zapasów na podróż, lub kupić w sklepie tuż koło wjazdu na prom.
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 01.07.2016 20:58

adkrzywda napisał(a):My w Zavali meldujemy się dopiero 30 lipca. Również w planach "kajakowanie" wszelkiej maści pięknych hvarskich zatoczek. Prosiłbym również o info jak w tym roku wygląda sprawa z wyjazdem na Sv. Nikolę (w tamtym roku nieciekawie chyba było ze starszym panem). Najwyżej będziemy drałować z buta.

Pozdrav :papa:

hej
My wyruszamy do Zavali 22.0 i stacjonować będziemy do 6.08. Może uda nam się wspólne piwko. Wyruszamy w 3 samochody i 3 rożne miejscowniki:u Braco Carata, Meri Caratan i Lilijany Horvat.
Liczymy na niezapomniane wrażenia, bo na Hvarze będziemy po raz pierwszy.
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 02.07.2016 09:42

magdach7 napisał(a):Liczymy na niezapomniane wrażenia, bo na Hvarze będziemy po raz pierwszy.

Na pewno się nie zawiedziecie.
Nas wyspa zachwyciła.

Pozdrawiam :papa:
adkrzywda
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) adkrzywda » 03.07.2016 16:32

magdach7 napisał(a):hej
My wyruszamy do Zavali 22.0 i stacjonować będziemy do 6.08. Może uda nam się wspólne piwko. Wyruszamy w 3 samochody i 3 rożne miejscowniki:u Braco Carata, Meri Caratan i Lilijany Horvat.
Liczymy na niezapomniane wrażenia, bo na Hvarze będziemy po raz pierwszy.

Hej.
My również po raz pierwszy na Hvarze, ale po licznych relacjach, które tu na forum przeczytałem nie mam wątpliwości, że to będą najlepsze wakacje w Cro :D Na wspólne piwko się piszę, a jak :) Będziemy "kajakować" się zielonym Gumotexem Solarem, może nas gdzieś zauważycie :mrgreen: Tak więc do zobaczenia :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 154
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone