Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 22.06.2016 20:27

Tytusdj napisał(a):"knajpa" - być może nie nazwie się tego normalną konobą jest tutajkupowałem piwo i coś do jedzenia

Jak tak to, spoko :wink:
Nie wpadłem na to , że tam coś jest.
Wygląda na jakiś apartman , no i żadnego szyldu czy banneru też nie ma.
Tytusdj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tytusdj » 22.06.2016 22:37

No wiesz???? nie mów mi, że nie szedłeś między tymi domami w górę by strzelić fotę zatoki, zajrzeć do pieczary i generalnie rozejrzeć się.....

a generalnie to jest apartman, ale mają jadłodajnię i dla swoich i jak widać dla "zainteresowanych"
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 23.06.2016 08:39

???
My tam z żoną weszliśmy sądząc, że to knajpka.
Faktycznie lodówki z napojami były ale coś było nie tak bo to wyglądało jak normalna kuchnia z apartamentu.
Podeszła do nas właścicielka i pyta czego chcemy. i po krótkiej rozmowie dowiedziałem się, że to jest prywatne lokum dla gości.
Może Was obsłużono w wyjątkowych okolicznościach.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 29.06.2016 18:53

heej

Kiedy płaciliście za apartament ? Ja swój rezerwowałam przez maila, wyszukany na visithvar i zastanawiam się czy płaci się całość zaraz po przyjeździe czy może część a potem resztę ?
I jak z upominkiem- pewnie wódką- dla gospodarzy, czy w dobrym geście będąc 1 raz u nich wypada im coś przywieźć czy raczej darować sobie ?
I jeśli tak to kiedy dać, od razu czy po zakończeniu pobytu ? :)

ehhh jeszcze 10 DDW a mnie już tak nosi, że ledwo pracuję :)
:papa:
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 29.06.2016 19:34

Ja i płacę i daję podarki od razu pierwszego dnia. Wódki nigdy nie woziłam. Szybciej własnej roboty nalewki lub regionalne trunki np miód pitny dobrego gatunku. Trochę swojskich wędlin i polskich słodyczy np śliwki w czekoladzie, ptasie mleczko, mieszanki wedlowskie. W tym roku przymierzam się do wyrobów z Jutrzenki typu Malaga. ☺
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 29.06.2016 20:11

Ja płaciłam na najróżniejsze sposoby. Raz chciano ode mnie kasę pierwszego dnia, parę razy płaciłam na sam koniec, zdarzało się też w środku lub parę dni przed końcem pobytu. Generalnie teraz nie lecę z kasą od razu, czekam na ruch gospodarzy, bo mają różne zwyczaje.
A co do prezentów - jeśli gospodarze są bardzo mili i tworzą serdeczną domową atmosferę albo też mnie czymś obdarują, to trzymam dyżurne polskie śliwki w czekoladzie na koniec. A jak mają podejście czysto biznesowe, to śliwki zjadam sama. :mrgreen: Nie jeżdżę dwa razy w to samo miejsce, więc nie wiem jak byłoby wtedy, bo po kilku pobytach u tych samych ludzi relacja jednak się zmienia.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 29.06.2016 20:31

Jak zawsze można na Was liczyć ;)

W takim razie wstrzymam się z płaceniem i zaczekam na sygnał gospodarza :)
Co do śliwek średnio to widzę bo nie posiadamy lodówki turystycznej i pewnie zostały by z nich tylko zlepki, no nic zastanowię się co by tu :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 29.06.2016 20:50

wiolek_lp napisał(a): zastanowię się co by tu :)

My mamy lodówkę, ale oczywiście nie ma przeciwwskazań, żeby wziąć to co najpierw chciałaś, najwyżej sama wypijesz... :oczko_usmiech:
endrius
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) endrius » 29.06.2016 23:54

Wpisujemy się do klubu! Po 15 latach od kampu w Stari Gradzie wróciłem na Hvar już z rodziną. 5ty raz w cro, 2gi na Hvarze, jesteśmy w Zavali, pierwszy dom w linii brzegowej Zavali, z dala od wszystkiego.. Jest pięknie. Jesteśmy do soboty rana, jakby ktoś miał jakieś pytania to spróbuję odpowiedzieć.

Jako wpisowe wrzucam perełkę z Gromin Dolac.. ustrzeliliśmy ją pustą.

gromin_dolac.jpg
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 30.06.2016 06:07

a wybieracie sie na sv.Nikole?... interesuje mnie czy można na szczyt swobodnie dojechać autem bo podobno jest jakiś szlaban?
Fajnie macie... Pozdrawiam :papa:
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 30.06.2016 06:34

endrius napisał(a):Jako wpisowe wrzucam perełkę z Gromin Dolac.. ustrzeliliśmy ją pustą.

Perełka , perełka 8) na takie również polujemy :)
Dostęp z lądu czy z wody :?:
Daleko za Žuticą :?:
Od piątku zaczynamy kajakową eksploracje zatoczek Gromin Dolac :D

Pozdrawiam

zapomniałem napisać , że od przyszłego piątku 8) ( myślami już jestem na Hvarze)
Ostatnio edytowano 30.06.2016 07:41 przez Rafał78, łącznie edytowano 2 razy
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 30.06.2016 06:42

mariusz_77 napisał(a):a wybieracie sie na sv.Nikole?... interesuje mnie czy można na szczyt swobodnie dojechać autem bo podobno jest jakiś szlaban?

Roxi w zeszłorocznej relacji coś opisywała , że jest szlaban i był jakiś problem z zaparkowaniem auta
klik
misia53
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) misia53 » 30.06.2016 07:28

mariusz_77 napisał(a):a wybieracie sie na sv.Nikole?... interesuje mnie czy można na szczyt swobodnie dojechać autem bo podobno jest jakiś szlaban?

Tak faktycnzie jest szlaban, i jeden samochod nie wiem skad miał kluczyk i wiechał. My spokojnie zaparkowaliśmy przy szlabanie i weszliśmy na szczyt (10-15 minut) radze jechać z rana bo strasznie prazy.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 30.06.2016 07:59

misia53 napisał(a):Tak faktycnzie jest szlaban, i jeden samochod nie wiem skad miał kluczyk i wiechał. My spokojnie zaparkowaliśmy przy szlabanie i weszliśmy na szczyt (10-15 minut) radze jechać z rana bo strasznie prazy.

Z tym spokojnym parkowaniem przed szlabanem to różnie bywa. Nas stamtąd pogonili.
misia53
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) misia53 » 30.06.2016 09:30

No to mielismy szczęście na to wygląda

Myślisz,że w upał ktoś będzie stał cały dzień i pilnował szlabanu?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 153
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone