Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 30.05.2016 20:09

Ojj a już myślałam :? a może jednak coś się jeszcze zmieni i zrobicie jakiś spontan :P

Dziękuję, myślę a raczej jestem pewna , że będzie cudownie :hearts: nawet pan małż z coraz większym entuzjazmem budzi się codziennie- w końcu "tylko" 40 dni do wyjazdu ;)

Na Sv. Nikolę mam nadzieję wejść na nogach- żeby tylko było chociaż 1 dzień chłodniej ;) na razie dzieciaki się szkolą i od kwietnia były 3 wycieczki w Bieszczady- Połonina Wetlińska, Caryńska i w zeszły piątek Mała i Wielka Rawka, wszystko o własnych siłach :!: W szoku jestem na ich zasoby energii, nas wycieczka wypruła a oni zero spadku energii 8O
Także jeśli tylko pogoda dopisze to bez zastanowienia szczyt zdobywamy pieszo :mrgreen:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 30.05.2016 20:19

wiolek_lp napisał(a):Na Sv. Nikolę mam nadzieję wejść na nogach- żeby tylko było chociaż 1 dzień chłodniej ;) na razie dzieciaki się szkolą i od kwietnia były 3 wycieczki w Bieszczady- Połonina Wetlińska, Caryńska i w zeszły piątek Mała i Wielka Rawka, wszystko o własnych siłach :!: W szoku jestem na ich zasoby energii, nas wycieczka wypruła a oni zero spadku energii 8O

Super. Dobrzy jesteście. :)
To jest właśnie niesamowite u małych dzieci - jakoś zupełnie inaczej się męczą i szybko regenerują. U nas też najmniej marudzi najmłodsze, za to nastolatki - oj, te potrafią narzekać... :roll:
Moja znajoma miała taką metodę na najmłodszego syna: gdy podczas dłuższej wędrówki zaczynał jęczeć, że ma już dość, mówiła: to sobie pobiegaj. No i biegał tak sobie wokół niej bardzo zadowolony, robiąc dwa razy dłuższą trasę z bananem na twarzy. :oczko_usmiech:
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 30.05.2016 20:38

haha nieźle jak tylko będzie potrzeba to wypróbuję :D na razie wystarczająco motywuje perspektywa otrzymania po wędrówce kinder jaja, a starszy w nagrodę pieczętuje sobie całe łapki w kasie do bieszczadzkiego parku i zadowala go to, że jest małym wędrowcem :)

zaraz mnie wywalą za nie trzymanie tematu :oops:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 30.05.2016 21:20

wiolek_lp napisał(a):zaraz mnie wywalą za nie trzymanie tematu :oops:

Eee tam, przecież to wszystko w temacie przygotowań do wspinaczki na Sv. Nikola. :wink:

P.S. Świetny nowy avatarek.
kejcik89
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kejcik89 » 01.06.2016 10:20

Witajcie :)
w tym roku padło na Hvar, stąd też moje pytanie: czy z campu Lili w Jagodnej da radę dojść na własnych nogach do Sv Nedjelji albo Ivan Dolac? Nie potrafię się nigdzie doszukać informacji o jakiejś promenadzie/ścieżce/dróżce prowadzącej do tych miejscowości :)
Tomasz61
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz61 » 01.06.2016 10:40

kejcik89 napisał(a):Witajcie :)
w tym roku padło na Hvar, stąd też moje pytanie: czy z campu Lili w Jagodnej da radę dojść na własnych nogach do Sv Nedjelji albo Ivan Dolac? Nie potrafię się nigdzie doszukać informacji o jakiejś promenadzie/ścieżce/dróżce prowadzącej do tych miejscowości :)

Da się dojść, chociaż nie jest to w żadnym przypadku promenada, a raczej wąska dróżka i trzeba wiedzieć gdzie czasem jej szukać
macias_14
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) macias_14 » 01.06.2016 12:19

Witam!
Od razu uprzedzam, że temat został przekopany, więc proszę o wyrozumiałość ;)
Termin urlopu został w końcu potwierdzony, więc późno, bo poźno ale czas na poszukiwanie kwatery.
Potrzebuję noclegu dla rodziny 2+2 - dzieci 3 i 6 lat w okolicy ładnej, drobnokamienistej plaży. Na te najpiękniejsze plaże oczywiście zamierzamy dojeżdżać autem, ale dobrze by było mieć pod nosem jakąś fajną "swoją". Mnie osobiście marzy się totalne odludzie, ale ze względu na maluchy szukamy kwaterę gdzieś na uboczu większej miejscowości, aby w zasięgu, nawet dłuższego spaceru znajdowały się lody, frytki, straganiki etc., aby przez dwa tygodnie nie powariowały ;)
Koniecznie z tarasem/ balkonem.
Co do miejscowości skłaniam się ku Jelsie, ale wyspa Hvar ma być po raz pierwszy, więc wszelkie sugestie mile widziane.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Pozdrawiam cromaniaków!
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 02.06.2016 15:58

Jelsa jest jak najbardziej ok, a z jej dzielnic polecałabym chyba Vitarnije, blisko do wody niedaleko do centrum na lody i inne atrakcje. :)
Tomasz61
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz61 » 02.06.2016 18:06

Wiadomość z Hvaru - Ten rok będzie ostatnim rokiem szutru z Sv. Nedjelji do Hvaru. W październiku zaczynają się prace. Droga ma być gotowa do końca 2017. Jak dla mnie trochę szkoda, ale cóż widocznie tak musi być...
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 02.06.2016 18:28

Tomasz61 napisał(a):Wiadomość z Hvaru - Ten rok będzie ostatnim rokiem szutru z Sv. Nedjelji do Hvaru.

Szkoda. Piękna droga, a jej dzikość (i zakaz wjazdu ;)) zapewne wielu odstraszała. Strach pomyśleć, co będzie z zatoczką Lucisce, kiedy poprowadzą nad nią asfalt. Zamierzam w tym roku po 5 latach zahaczyć o Hvar i lekko się obawiam, bo charakter wyspy się chyba powoli zmienia.
lillylive
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lillylive » 02.06.2016 19:32

wiolek_lp napisał(a):Ojj a już myślałam :? a może jednak coś się jeszcze zmieni i zrobicie jakiś spontan :P

Dziękuję, myślę a raczej jestem pewna , że będzie cudownie :hearts: nawet pan małż z coraz większym entuzjazmem budzi się codziennie- w końcu "tylko" 40 dni do wyjazdu ;)

Na Sv. Nikolę mam nadzieję wejść na nogach- żeby tylko było chociaż 1 dzień chłodniej ;) na razie dzieciaki się szkolą i od kwietnia były 3 wycieczki w Bieszczady- Połonina Wetlińska, Caryńska i w zeszły piątek Mała i Wielka Rawka, wszystko o własnych siłach :!: W szoku jestem na ich zasoby energii, nas wycieczka wypruła a oni zero spadku energii 8O
Także jeśli tylko pogoda dopisze to bez zastanowienia szczyt zdobywamy pieszo :mrgreen:

Wejdziecie spokojnie,my 3lata temu z naszą 7latką spokojnie weszlismy na sv.nikola trzeba tylko miec odpowiedni zapas picia!!!!nakrycie głowy,faktor my szlismy jak było gorąco,widoki i przezycia cudne na całym szlaku nikogo:-)
lillylive
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lillylive » 02.06.2016 19:34

Jeszcze 20dni i witaj boska Vrboska po raz 3:-)))
lillylive
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lillylive » 02.06.2016 19:37

Gdyby ktoś z forumowiczow szukał noclegu w terminie 12-25.06 to moge polecic sprawdzoną super:-)
lillylive
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lillylive » 02.06.2016 20:18

Drodzy hvaromaniacy a gdzie na pyszną peke na Hvar?
lillylive
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lillylive » 02.06.2016 20:37

Konoba Dvor Dubkovic w Pitvie kto był?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 149
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone