Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
silvvia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) silvvia » 19.04.2016 20:56

a poza tym.. to myślę,ze w Makarskiej jest pięknie( teraz tylko mysle nad miejscowością) nic nie stoi na przeszkodzie,abym kiedys dotarła na Hvar :) Może wybierzemy się wycieczką, bez auta , zakocham się , i wrócę :mrgreen:
silvvia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) silvvia » 19.04.2016 21:37

chociaz .. co mi tam, macie nagrane jakies momenty z tej drogi ?:)
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 19.04.2016 21:56

wejdź na maps google street view i przejdź się tą drogą, moim zdaniem nic strasznego - a mój mąż ma lęk wysokości przy przepaściach i skałach ale spokojnie ogarnie. bardziej martwię się jak przy jego problemie dotrzemy do plaży Lucise przy szutrówce do Drubovicy, tam może być ostro ale planujemy spróbować :D

na youtube też są jakieś filmy z drogi sucraj-jelsa :) nie mogę wstawić - za młoda stażem jestem ;)
Adek99
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adek99 » 20.04.2016 07:09

wiolek_lp napisał(a):na youtube też są jakieś filmy z drogi sucraj-jelsa :)

Zgadza się, wystarczy wpisać Sucuraj - Jelsa (lub Stari Grad, Vrboska itp.). Dodatkowo za miejscowością Poljica zaczyna się nowa i szersza droga - nie ma jej jeszcze na Googlach.
wiolek_lp napisał(a):bardziej martwię się jak przy jego problemie dotrzemy do plaży Lucise

Największe przepaście zaczynają się dopiero za Lucisce (jadąc od Sv. Nedjelji), także myślę, że mąż da radę ;) Chociaż polecam przejechać cały choć raz cały odcinek do Dubovicy.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 20.04.2016 18:13

Adek99 napisał(a):Największe przepaście zaczynają się dopiero za Lucisce (jadąc od Sv. Nedjelji), także myślę, że mąż da radę ;) Chociaż polecam przejechać cały choć raz cały odcinek do Dubovicy.

Będziemy próbować ale nic na siłę :) Pamiętam jak w Tatrach małż walcząc ze swoim lękiem wszedł na Sarnią Skałę i cały pozieleniał a potem ledwo zszedł 8O więc zobaczymy jakie będzie mieć chęci :P
rosman
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosman » 20.04.2016 19:01

Witam wszystkich.
Jestem tu nowa i potzrebuje porady doświadcznych miłośników wyspy HVAR.
Chemy w tym roku jechać z biurem podróży do miejscowości Stari Grad.
Co myślicie? Czy to jest dobry wybór ?
Jakie tam są plaże?
Czytałam opinie, że nie ma tam sklepów tylko tzreba iść do miasta. Czy to prawda? Dziękuję za pomoc
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 20.04.2016 19:10

rosman napisał(a):Witam wszystkich.
Jestem tu nowa i potzrebuje porady doświadcznych miłośników wyspy HVAR.
Chemy w tym roku jechać z biurem podróży do miejscowości Stari Grad.
Co myślicie? Czy to jest dobry wybór ?
Jakie tam są plaże?
Czytałam opinie, że nie ma tam sklepów tylko tzreba iść do miasta. Czy to prawda? Dziękuję za pomoc

Nie jestem doświadczona bo w tym roku dopiero 1 raz w Cro i na Hvarze ale gdzie czytałaś takie opinie ? Przecież Stari Grad to miasteczko :)
Co do plaży to wszyscy odradzają plaże w miastach- o wiele ciekawsze/ piękniejsze/ mniej oblegane są poza miasteczkami. Najlepiej wynająć auto lub skuter bo jak tu było nie raz wspominane ciężko zwiedzić wyspę lokalnymi środkami komunikacji, jedynie Jelsę i miasto Hvar, wszystkie inne miejsca tylko auto ew. skuter :) Przeczytaj cały ten wątek- warto !! :papa:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 20.04.2016 19:14

rosman napisał(a):Czytałam opinie, że nie ma tam sklepów tylko tzreba iść do miasta. Czy to prawda?

8O
Stari Grad to jest miasto. :roll:
Chyba, że będziesz stacjonować daleko poza nim.
Gdzie masz tę bazę? Mapka, namiar, ulica?

Przeczytaj ten wątek od początku - możesz sobie ułatwić wpisując w wyszukiwarkę po lewej nazwę Stari Grad i czytając tylko wybrane posty.
Poszukaj relacji ze Starego Gradu (lista na 1. stronie wątku).
Przeczytaj posty Kasi Głydziak-Bojić.
plaze-na-hvarze-t31263.html#p681719
hvar-t19490.html#p285462
z-ostrody-na-hvar-przez-plitvice-czy-to-dobry-pomysl-t19526.html#p285804
itp.
rosman
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosman » 20.04.2016 19:16

Na pewno o wiele ciekawsze plaże są poza miastem, tylko, że my nie będziemy jechać autem tylko autokarem także będziemy skazani na plaże w Starym Gradzie, ale dzięki za odpowiedz.
retro520
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) retro520 » 20.04.2016 19:17

Witajcie, czy ktoś z Was w te wakacje rezerwował Arpinę w Ivan Dolac? My jedziemy 21 lipca.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 20.04.2016 19:19

wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 20.04.2016 19:22

Jak zawsze kochana, niezwykle pomocna Mikromir :D

rosman napisał(a):Na pewno o wiele ciekawsze plaże są poza miastem, tylko, że my nie będziemy jechać autem tylko autokarem także będziemy skazani na plaże w Starym Gradzie, ale dzięki za odpowiedz.

Domyśliłam się, że skoro z biurem to pewnie autokarem i dlatego napisałam wynająć auto :wink: nawet jeśli nie na cały pobyt to chociaż kilka dni bo będąc na Hvarze i widzieć tylko Stari Grad to grzech ( chyba mogę tak napisać 8) )
rosman
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosman » 20.04.2016 19:39

Dzięki Wiola i Mikromir :)
BożenaS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BożenaS » 21.04.2016 08:07

retro520 napisał(a):Witajcie, czy ktoś z Was w te wakacje rezerwował Arpinę w Ivan Dolac? My jedziemy 21 lipca.

Witam. Jesteśmy w Arpinie na początku września, ale w lipcu na pewno spotkasz kogoś z Cro.pl
Pozdrav :)
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 21.04.2016 16:40

silvvia napisał(a):chociaz .. co mi tam, macie nagrane jakies momenty z tej drogi ?:)

Myślę, że takie filmiki faktycznie znajdziesz na YouTube. Nie obawiajcie się nie taki diabeł straszny jak go malują. Grunt to rozwaga. Droga z Sucuraja do Jelsy jest w dużej części po remoncie (poszerzona), a stare "wstążeczki" przed Jelsą służą w tej chwili jako drogi dojazdowe do niektórych plaż i kampingów, a do samego miasteczka prowadzi całkiem nowy odcinek drogi oddany do użytku w zeszłym roku. Poza tym z tego co wyczytałam poszerzana jest droga do Zavali. Nawet na starej drodze do Hvaru w zeszłym roku pojawiły się barierki. Także nie ma co się bać. :) Mojemu małżonkowi wystarczyło przejechać po jednym razie te bardziej hardcorowe odcinki, żeby poruszać się po całym Hvarze jak stary chorwat. :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 145
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone