Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.04.2016 22:08

silvvia napisał(a):Mikromir .. im więcej czytam tym mniej wiem, każdy ma inny gust i każdy pisze co innego :roll:

Normalne - inne gusta - inne wpisy :idea:
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 15.04.2016 20:15

silvvia napisał(a):dziękuję bardzo,ale teraz mi pohahmenciliście :oczko_usmiech: , juz nic nie wiem :) nie chcemy jechać do malenskiej wsi, ale chciałabym sę wykąpać w jakimś przystępnym miejscu a nie na publicznej plaży, czyli które wybrac ? I jednocześnie zeby psy nie szczekaly .. :oczko_usmiech:

Ja bym na miejscówkę wybrała coś większego. A plażowałabym co dzień na innej plaży. ;) Wierz mi jest ich na Hvarze całkiem sporo. Ja przez sześć lat nie dałam rady dotrzeć na wszystkie. :) O psy się nie martw, przez te wszystkie lata moich wojaży po wyspie mogłabym na palcach jednej ręki policzyć ile razy spotkaliśmy turystów z pieskami, a bezpańskich tam nie uświadczysz. Więcej tam spotkasz kotów jak psów. :)
bursztyn
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bursztyn » 15.04.2016 20:36

Witam serdecznie,
czy ktoś wie, kiedy na wyspie Hvar, w tym roku odbędzie się festival lawendy?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
silvvia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) silvvia » 15.04.2016 20:39

Basil z tymi psami do końca nie o to chodzi hehe :oczko_usmiech: czyli jakie miejsce konkretnie wybrac ,aby było blisko w miarę do miasta i fajne plażowanie ?? :?:
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 16.04.2016 20:05

Jelsa, Vrboska lub Stari Grad.
silvvia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) silvvia » 16.04.2016 21:39

Po przemyśleniu kwestii pieniężnej tzn kosztów za prom .. muszę odrzucic Hvar .. Myślę dalej teraz nad Makarską
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 16.04.2016 21:42

silvvia napisał(a):Po przemyśleniu kwestii pieniężnej tzn kosztów za prom .. muszę odrzucic Hvar .. Myślę dalej teraz nad Makarską

Co kto lubi. :lool:

Koszt promu z Drvenika policzyłaś?
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 17.04.2016 11:18

silvvia napisał(a):Po przemyśleniu kwestii pieniężnej tzn kosztów za prom .. muszę odrzucic Hvar .. Myślę dalej teraz nad Makarską

Poważnie zdecydował o tym koszt promu ? 8O Przecież z Drvenika za 2 os dorosłe plus auto to zaledwie niewiele ponad 160 zł w obie strony ! Wydaje mi się, że warto :D Ja chciałam podzielić wyjazd i 5 dni spędzić na Hvarze i 5 na Rwierze ale Hvar wygrał i będzie 10 dni :hearts:
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 17.04.2016 11:19

Koszt promu Drvenik-Sucuraj - auto, dwie osoby dorosłe , dwójka dzieci 156 kun.
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 17.04.2016 14:29

Z Dvernika ma sens płynąć jeśli kwatera nie jest daleko od Sucuraju. Jeśli mamy kwaterę w drugiej połowie wyspy to już może mieć sens zapłacić 300 zł ze Splitu. Jak odejmiemy koszty nadłożenia drogi do Dvernika, odejmiemy prom do Dvernika, zobaczymy ile czasu oszczędzimy, ile czasu zamiast w samochodzie spędzimy przyjemnie na promie. Ostatecznie taki rejs to też atrakcja , szczególnie dla dzieci.
silvvia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) silvvia » 18.04.2016 20:40

Nie śmiejcie się bo ja nie rozważaląm promu z Drvenika, a ze splitu, tam i nazot :) jest bardzo kosztowny .. czytałam też o tamtejszej drodze i będąc osobą o slabych nerwach od razu wykluczyłam tę trasę . :P
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 18.04.2016 21:49

silvvia napisał(a):... czytałam też o tamtejszej drodze i będąc osobą o slabych nerwach od razu wykluczyłam tę trasę . :P

kompletna bzdura :)
w moim przypadku to był świetny zastrzyk adrenaliny po długiej trasie ... żałowałem tylko że prowadzę rodzinne kombi zamiast sportowego kabrio :twisted:
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 18.04.2016 22:21

silvvia napisał(a):Nie śmiejcie się bo ja nie rozważaląm promu z Drvenika, a ze splitu, tam i nazot :) jest bardzo kosztowny .. czytałam też o tamtejszej drodze i będąc osobą o slabych nerwach od razu wykluczyłam tę trasę . :P

To rozważ jeszcze raz ;) Naprawdę nie ma się czego bać. Ja z Drwenika i do Drwenika płynęłam chyba 7 razy i raz ze Splitu. Prom ze Splitu był dla nas baaardzo męczący poczynając od zostawienia samochodu na 2 godz. na betonowym molo w pełnym słońcu a pilnowaniem 3 dzieci , które KONIECZNIE chciały stać przy barierce promu :evil: Na prom wsiedliśmy ugotowani, umęczeni i na prawdę fakt, że potem było dość blisko do zatoki nas nie pocieszył. Wolimy Drwenik. Po pierwsze dużo krócej się czeka. W sezonie promy pływają wahadłowo. Samochody stoją w miasteczku na drodze. Praktycznie z okna auta można kupować lody ;) Jak się podjedzie bliżej to dzieci wypuszcza się na plażę obok promu i czeka. Dużo osób siedzi na plaży. Czas płynie szybko, jest o wiele przyjemniej. Jak prom się zbliża to ludzie często wskakują do samochodów z mokrych kąpielówkach ;)
Owszem trzeba przejechać krętą drogą po Hvarze, jest dłużej, szczególnie jak się jedzie za przyczepą. Ale droga w dużej części jest wyremontowana i ma barierki. Takich otwartych urwisk nie ma a'la Sveti Jure. Nie ma się czego bać. Naprawdę. Wystarczy jechać zgodnie z przepisami. Jeśli macie pomysł dojechać do Makarskiej to do Drwenika tylko rzut kamieniem. Nie warto odpuszczać Hvaru z powodu drogi. Bo naprawdę nie jest straszna. A Hvar piękny :papa:
Adek99
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adek99 » 19.04.2016 07:23

heca7 napisał(a):Nie warto odpuszczać Hvaru z powodu drogi. Bo naprawdę nie jest straszna. A Hvar piękny :papa:

Dokładnie, ja wybrałem prom z Drvenika właśnie ze względu na koszty, a drogi nie ma się co bać. Pewno będziesz jechać w kolumnie aut z niewielką prędkością, chyba, że odczekasz chwilkę w Sucuraju. Asfalt miejscami może nie najlepszy, ale i tak szybko się nie jedzie, widoki dużo fajniejsze w drodze powrotnej. W obie strony wyszło mi, że mimo dłuższej drogi zaoszczędziłem coś ponad 200 zł w porównaniu do promu ze Splitu (jechałem do Ivan Dolac).
silvvia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) silvvia » 19.04.2016 20:54

Dzięki za przekonywanie na prawdę doceniam :mrgreen: ale mialam przyjemnosc jechac do Czarnogóry i to bylo ponad moje możliwości psychiczne :oczko_usmiech: mogę tylko podejrzewać, ze jeśli co niektorzy przezywają horror podczas drogi na Hvar tamtą trasą to ja moglabym wykitować :oops:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 144
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone