Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.04.2016 21:54

kaeres napisał(a):W tym roku bedzie hardcore.
Będzie i Hvar i Primošten i nawet Rogoźnica i Pag.

Ale melanż... 8O
To na jak długo w końcu jedziesz?
silvvia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) silvvia » 11.04.2016 22:25

Czy znacie moze jakies fajne miejsca w pobliżu plaży Zarace ? z Innych postów wywnioskowałam ze bylo by to dobre miejsce na Hvarze,ale za chiny nie mogę znleśc jakichś apartamentów ..
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 12.04.2016 00:02

wiolek_lp napisał(a):
Fanka napisał(a):Hvar jest cały czas mój nr 1 w Cro, zastanawiam się w tym roku nad nim, chociaż ceny kwater coraz wyższe, ciężko znaleźć coś przy samym morzu dla 3 osób poniżej 100 EUR. Pewnie wszystko tańsze już dawno zarezerwowane. :lol:

eee myślę, że znaleźć się da spokojnie tylko zależy jakiego oczekuje się standardu :D

my znaleźliśmy robinsonadę 5 m od morza i za 2+2 płacimy w połowie lipca 50e za dobę.

I informacja jeśli ktoś, kiedyś byłby zainteresowany robinsonadą o nazwie Loreana w Uvali Veprinova, to jest w niej ciepła woda, i nowe łazienki :D Na polskiej stronie zakwaterowanie-chorwacja są stare informację o braku ciepłej wody, właścicielka mówi, że ciepła woda jest więc to prawie już luksusowo :D
Ale ceny na tej stronie dużo większe niż rezerwując przez visithvar (przykładowo 8 noclegów początkiem lipca różnica ok 700 zł 8O )

Nad samym morzem to zwykle coś w rodzaju robinsonad. Ja muszę mieć po pierwsze dobrą lodówkę, internet no i aby kwatera nie straszyła ;)
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 12.04.2016 19:23

silvvia napisał(a):Czy znacie moze jakies fajne miejsca w pobliżu plaży Zarace ? z Innych postów wywnioskowałam ze bylo by to dobre miejsce na Hvarze,ale za chiny nie mogę znleśc jakichś apartamentów ..

Zależy czy chodzi o Zarace koło Milny czy Uvala Zaraca koło Pokrivenik ;) Na visit hvar są apartamenty i pod zakładką Zarace ( to ta 1 ) i pod Bay Zaraca, możliwe że część to robinsonady :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 12.04.2016 20:10

silvvia napisał(a):Czy znacie moze jakies fajne miejsca w pobliżu plaży Zarace ? z Innych postów wywnioskowałam ze bylo by to dobre miejsce na Hvarze,ale za chiny nie mogę znleśc jakichś apartamentów ..

Jeśli chodzi o Velo i Malo Zarace w pobliżu Milny to:
velo-zarace-malo-zarace-t32512.html
http://www.visit-hvar.com/search.php?destination=22
http://hvar-zarace.com/?page_id=2
http://www.toni-bak.hr/
Więcej znajdziesz wpisując w google Zarace z dopiskiem Velo / Malo.
No chyba, że chodzi rzeczywiście o Zaraca (zwana czasem Zarace) koło Gdinj, ale nie podejrzewam, bo tam z plażą szału ni ma:
http://www.visit-hvar.com/destinations/gdinj/zaraca
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 13.04.2016 13:06

Mikromir napisał(a):

Ale melanż... 8O

3 tygodnie.
Tydzień Pag, tydzień Rogoźnica, tydzień Jelsa.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 13.04.2016 13:11

kaeres napisał(a):
Mikromir napisał(a):

Ale melanż... 8O

3 tygodnie.
Tydzień Pag, tydzień Rogoźnica, tydzień Jelsa.

Właśnie zżera mnie nieskrywana zazdrość... :x

:smo: :papa:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 13.04.2016 13:31

Nie wiem czy tak już będzie co roku ale faktycznie koszta podróży, organizacji za dużo nasz kosztują i będziemy się starali już na dłużej jeździć.
Proporcjonalnie wychodzi po prostu taniej, a po 2 tygodniach zawsze czujemy niedosyt.
Ja osobiście na 7-10 dni bym nie mógł jeździć do Chorwacji.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 13.04.2016 20:36

kaeres napisał(a):Nie wiem czy tak już będzie co roku ale faktycznie koszta podróży, organizacji za dużo nasz kosztują i będziemy się starali już na dłużej jeździć.
Proporcjonalnie wychodzi po prostu taniej, a po 2 tygodniach zawsze czujemy niedosyt.
Ja osobiście na 7-10 dni bym nie mógł jeździć do Chorwacji.

marzę o 3 tygodniowych wakacjach ( i po cichu zazdraszczam :D ) ale zwyczajnie mnie na to nie stać więc chyba lepiej 7-10 dni w Cro niż wogóle :wink:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 13.04.2016 21:52

wiolek_lp napisał(a):chyba lepiej 7-10 dni w Cro niż wogóle :wink:

Zdecydowanie to lepiej niż wcale. Nie jechać w ogóle jest paskudnie. Ja nie jadę donikąd w tym roku, to wiem. :( :(
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.04.2016 07:48

Zarace to malutka wieś >>> http://www.otok-hvar.hr/destinations/zarace/zarace

O 21-tej już wszyscy śpią :wink:
Na noćni život trzeba jechać 6 km do miasteczka Hvar >>> http://www.otok-hvar.hr/tours.php?category=9
silvvia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) silvvia » 14.04.2016 13:59

dziękuję bardzo,ale teraz mi pohahmenciliście :oczko_usmiech: , juz nic nie wiem :) nie chcemy jechać do malenskiej wsi, ale chciałabym sę wykąpać w jakimś przystępnym miejscu a nie na publicznej plaży, czyli które wybrac ? I jednocześnie zeby psy nie szczekaly .. :oczko_usmiech:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 14.04.2016 18:08

silvvia napisał(a):dziękuję bardzo,ale teraz mi pohahmenciliście :oczko_usmiech: , juz nic nie wiem :) nie chcemy jechać do malenskiej wsi, ale chciałabym sę wykąpać w jakimś przystępnym miejscu a nie na publicznej plaży, czyli które wybrac ? I jednocześnie zeby psy nie szczekaly .. :oczko_usmiech:

Poczytać posty Kasi G-B, np:
hvar-t19490.html#p285462
z-ostrody-na-hvar-przez-plitvice-czy-to-dobry-pomysl-t19526.html#p285804
plaze-na-hvarze-t31263.html#p681719
i wiele innych...

Obejrzeć miejsca na Hvarze np. tu:
http://www.visit-hvar.com/destinations
silvvia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) silvvia » 14.04.2016 21:28

Mikromir .. im więcej czytam tym mniej wiem, każdy ma inny gust i każdy pisze co innego :roll:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 14.04.2016 21:50

silvvia napisał(a):Mikromir .. im więcej czytam tym mniej wiem, każdy ma inny gust i każdy pisze co innego :roll:

Informacje Kasi Głydziak-Bojić zawsze były rzetelne i rzeczowe - w końcu mieszka na Hvarze.

Każdy coś innego lubi i doradzi, ale Ty szukaj raczej faktów i konkretnych informacji o miejscach, bo decyzję musisz podjąć sama, nikt inny nie zna Twoich upodobań.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 143
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone