Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser
Re: Gdzie kameralnie na Hvar?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 26.03.2016 11:44

fruitbat napisał(a):Wybieramy się z mężem na Hvar, wypożyczymy samochód i poszukujemy miejsc najbardziej odludnych i klimatycznych.
Lubimy skałki wbijające się w morze i mini zatoczki. Nie interesują nas płaskie plaże z "foczkami" ;).
W który rejon najlepiej celować?

Mapa z nazwami zatok:
http://www.fmix.pl/zdjecie/3495092/70hv ... /rozmiar/4

Przejrzyj te na północ i południe od Gdinj, Bogomolje etc.
Im dalej na wschód od Jelsy, tym mniej ludzi - ale też zależy w której zatoce. Są też bardzo urokliwe miejsca między Starim Gradem a Hvarem.

Tu znajdziesz opisy zatok i innych miejsc na wyspie ze zdjęciami i mapą:

http://www.visit-hvar.com/destinations

Domyślam się, że te urokliwe miejsca mają być "dojazdowo", a stacjonujecie w jakimś miasteczku?

Jak radzi Mariusz - poczytaj relacje z pierwszej strony albo użyj wyszukiwarki forumowej, jeśli jakaś zatoka wpadnie Ci w oko - jest szansa, że ktoś tam już był i opisał na forum.
RONINEK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RONINEK » 26.03.2016 14:23

Może podrzuci ktoś link z wykazem gdzie na Hvarze są oficjalne plaże dla psów ? Bo nie mogę nic znalezć w tym temacie..
Pozdrawiam.
ghastime
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ghastime » 26.03.2016 17:26

wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 31.03.2016 18:41

Sylwetka... napisał(a):Hej.
Ja bym się tą mapą tak do końca nie sugerowała, bo wg niej na Pelješcu nie ma LPG, a w rzeczywistości jest :D
:D

Heeej,dzięki czyli jest jednak jakaś nadzieja :lol:

Znalazłam moją robinsonadę w Uvala Veprinowa na stronie zakwaterowanie-chorwacja. com i wynika z niej, że jednak nie będę miała ciepłej wody w prysznicu jak mi się zdawało z rozmowy z właścicielką :P nie jestem też pewna co do dostępności łazienki, na pewno jest umywalka i wc a o łazience jest jakaś wzmianka, że na korytarzu dla 2 apartamentów.
Jedna nie zraża mnie to dalej i jeszcze tylko 100 dni :hearts:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 31.03.2016 19:50

wiolek_lp napisał(a):Znalazłam moją robinsonadę w Uvala Veprinowa na stronie zakwaterowanie-chorwacja. com i wynika z niej, że jednak nie będę miała ciepłej wody w prysznicu jak mi się zdawało z rozmowy z właścicielką :P nie jestem też pewna co do dostępności łazienki, na pewno jest umywalka i wc a o łazience jest jakaś wzmianka, że na korytarzu dla 2 apartamentów.
Jedna nie zraża mnie to dalej i jeszcze tylko 100 dni :hearts:

Twój entuzjazm jest niesamowity. :wink:
W robinsonadzie przeżyłam parę dni awarii bez ciepłej wody i spoko się dało, a nie mieliśmy nawet na zewnątrz prysznica z ciepłą wodą ogrzewaną przez słońce. Ten prysznic przy brzegu jest nieźle obudowany, jak widzę na zdjęciach, więc ma szansę się sprawdzić - w razie potrzeby. :wink:
Nie mniej jednak na Twoim miejscu napisałabym do właścicielki maila z prośbą o wyjaśnienie tej sprawy. Może na podanej stronie informacje są nieaktualne, a może rzeczywiście gospodyni "koloryzuje" rzeczywistość. :mrgreen:

Wiesz, tej wiosny przez chwilę miałam nadzieję na wakacje (niestety złudną, jak się szybko okazało) i rozglądałam się trochę po różnych wyspach. Pisałam też do tego domu w Veprinovej (zatoka kiedyś mi się bardzo spodobała) i właścicielka miała wolny apartman na piętrze tuż obok Twojego, więc trochę sobie korespondowałyśmy. Pytałam m.in. o wodę, no i mnie także odpisała, że w łazience jest ciepła woda pod prysznicem (przy brzegu prysznic stoi dodatkowo), dała mi też linka do wspomnianej przez Ciebie strony. Znalazłam tam informację o tym, że jeden korytarz prowadzi do wejść do dwóch apartamentów. Wydaje mi się, że trzeba przez niego przejść idąc do własnej łazienki należącej tylko do Waszego apartamentu (ten drugi apartman ma własną) - o czym właścicielka powinna Cię była poinformować... :roll:
Ponieważ te informacje są trochę niespójne, może warto zapytać ją o co biega. Mogli np. założyć nowe solary, a informacja o wodzie na stronce pośrednika została niezaktualizowana.
:papa:
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 01.04.2016 16:21

Napiszę na pewno, żeby wyjaśnić te kwestie ale co by nie było będzie dobrze :D
Jestem tak nakręcona, że i turystyczny prysznic w razie czego wystarczy, moje chłopaki będą zachwyceni samą wodą, którą uwielbiają więc nie będą płakać nad krótkim prysznicem :]

Póki co przygotowujemy się do wędrówek, w Wielki Poniedziałek weszliśmy Na Przełęcz na Tarnicę, na sam szczyt było jednak za ślisko, ale dla mnie to i tak wyczyn dzieciaków jak na 2 ich raz w górach ( mały 3 i pół latek ani razu nie jękną, że chce na ręce- więcej energii miał niż rodzice :D ), może jeszcze parę wypraw i na Sv.Nikola wejdziemy o własnych siłach przy sprzyjającej pogodzie oczywiście :D

u nas deszczowo i wstrętnie ale na szczęście weekend i więcej czasu na czytanie zaległych relacji z podróży :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 01.04.2016 19:00

wiolek_lp napisał(a):Póki co przygotowujemy się do wędrówek, w Wielki Poniedziałek weszliśmy Na Przełęcz na Tarnicę, na sam szczyt było jednak za ślisko, ale dla mnie to i tak wyczyn dzieciaków jak na 2 ich raz w górach ( mały 3 i pół latek ani razu nie jękną, że chce na ręce- więcej energii miał niż rodzice :D ), może jeszcze parę wypraw i na Sv.Nikola wejdziemy o własnych siłach przy sprzyjającej pogodzie oczywiście :D

Naprawdę dzielne chłopaki. :D I rodzice też. :wink:
Mam nadzieję, że dotrzecie na Sv. Nikola - ja do dziś żałuję, że się nie udało. :(
Wycieczkę z przewodnikiem do Grapcevej Špilji za Humcem też polecam. :wink:
Miłego planowania. :papa:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 08.04.2016 11:59

Cześć.
Na pewno oglądaliście ale ja niedawno.
Super się oglądało w TV miejsca po których się deptało, w których się jadało.
W te wakacje znów tam będę chodził :)

Makłowicz na Hvarze - http://vod.tvp.pl/171640/srodkowa-dalmacja-hvar

A tutaj dostałem maila od gospodarza u którego byłem i do którego jadę w tym roku.
Przepiękny timelapse z Hvaru - https://vimeo.com/154567782
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 08.04.2016 15:48

Genialny ten film! 8O

:hearts:
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 09.04.2016 18:54

kaeres napisał(a):W te wakacje znów tam będę chodził

Czyli jednak znowu Hvar?
...bo chyba celowałeś gdzieś w Primošten?
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 09.04.2016 20:55

Hvar jest cały czas mój nr 1 w Cro, zastanawiam się w tym roku nad nim, chociaż ceny kwater coraz wyższe, ciężko znaleźć coś przy samym morzu dla 3 osób poniżej 100 EUR. Pewnie wszystko tańsze już dawno zarezerwowane. :lol:
ewwwa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewwwa » 11.04.2016 09:43

Witam
w tym roku wybieramy się na Hvar:)) Zawsze wybieramy miejsca jak najbardziej oddalone od tłumów i mam nadzieję że nie przesadziłam z tym bo jedziemy do Bojanic - Bad. Co prawda w Boraku też nie ma sklepu ale są przynajmniej knajpki i kiosk:D
Już nie mogę się doczekać....
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 11.04.2016 13:13

Rafał78 napisał(a):
kaeres napisał(a):W te wakacje znów tam będę chodził

Czyli jednak znowu Hvar?
...bo chyba celowałeś gdzieś w Primošten?

W tym roku bedzie hardcore.
Będzie i Hvar i Primošten i nawet Rogoźnica i Pag.
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 11.04.2016 19:27

Fanka napisał(a):Hvar jest cały czas mój nr 1 w Cro, zastanawiam się w tym roku nad nim, chociaż ceny kwater coraz wyższe, ciężko znaleźć coś przy samym morzu dla 3 osób poniżej 100 EUR. Pewnie wszystko tańsze już dawno zarezerwowane. :lol:

eee myślę, że znaleźć się da spokojnie tylko zależy jakiego oczekuje się standardu :D

my znaleźliśmy robinsonadę 5 m od morza i za 2+2 płacimy w połowie lipca 50e za dobę.

I informacja jeśli ktoś, kiedyś byłby zainteresowany robinsonadą o nazwie Loreana w Uvali Veprinova, to jest w niej ciepła woda, i nowe łazienki :D Na polskiej stronie zakwaterowanie-chorwacja są stare informację o braku ciepłej wody, właścicielka mówi, że ciepła woda jest więc to prawie już luksusowo :D
Ale ceny na tej stronie dużo większe niż rezerwując przez visithvar (przykładowo 8 noclegów początkiem lipca różnica ok 700 zł 8O )
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 11.04.2016 21:52

wiolek_lp napisał(a): jest w niej ciepła woda, i nowe łazienki :D

No to super. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 142
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone