napisał(a) Mikromir » 31.03.2016 19:50
wiolek_lp napisał(a):Znalazłam moją robinsonadę w Uvala Veprinowa na stronie zakwaterowanie-chorwacja. com i wynika z niej, że jednak nie będę miała ciepłej wody w prysznicu jak mi się zdawało z rozmowy z właścicielką
nie jestem też pewna co do dostępności łazienki, na pewno jest umywalka i wc a o łazience jest jakaś wzmianka, że na korytarzu dla 2 apartamentów.
Jedna nie zraża mnie to dalej i jeszcze tylko 100 dni
Twój entuzjazm jest niesamowity.
W robinsonadzie przeżyłam parę dni awarii bez ciepłej wody i spoko się dało, a nie mieliśmy nawet na zewnątrz prysznica z ciepłą wodą ogrzewaną przez słońce. Ten prysznic przy brzegu jest nieźle obudowany, jak widzę na zdjęciach, więc ma szansę się sprawdzić - w razie potrzeby.
Nie mniej jednak na Twoim miejscu napisałabym do właścicielki maila z prośbą o wyjaśnienie tej sprawy. Może na podanej stronie informacje są nieaktualne, a może rzeczywiście gospodyni "koloryzuje" rzeczywistość.
Wiesz, tej wiosny przez chwilę miałam nadzieję na wakacje (niestety złudną, jak się szybko okazało) i rozglądałam się trochę po różnych wyspach. Pisałam też do tego domu w Veprinovej (zatoka kiedyś mi się bardzo spodobała) i właścicielka miała wolny apartman na piętrze tuż obok Twojego, więc trochę sobie korespondowałyśmy. Pytałam m.in. o wodę, no i mnie także odpisała, że w łazience jest ciepła woda pod prysznicem (przy brzegu prysznic stoi dodatkowo), dała mi też linka do wspomnianej przez Ciebie strony. Znalazłam tam informację o tym, że jeden korytarz prowadzi do wejść do dwóch apartamentów. Wydaje mi się, że trzeba przez niego przejść idąc do własnej łazienki należącej tylko do Waszego apartamentu (ten drugi apartman ma własną) - o czym właścicielka powinna Cię była poinformować...
Ponieważ te informacje są trochę niespójne, może warto zapytać ją o co biega. Mogli np. założyć nowe solary, a informacja o wodzie na stronce pośrednika została niezaktualizowana.