Basik_63 napisał(a):Postaram się jutro coś w tym temacie skrobnąć chyba, że ktoś mnie wcześniej ubiegnie.
Basik, pisz dzisiaj !
Jak Cię ktoś ubiegnie, też napisz, każda rada jest dla mnie cenna.
RONINEK napisał(a):...Zapytam jeszcze, jaki jest mniej więcej czas przejazdu z Ivan Dolac do Jelsy ?...
RONINEK napisał(a):Rozumiem, że w środku sierpnia w ciemno nie ma co jechać ? Zapewne trzeba "klepać" kwaterkę już teraz...
RONINEK napisał(a):...no i na północ od Vrboski pewnie są jakieś mało uczęszczane zatoczki, bo nie widzę tam żadnych miejscowości...
RONINEK napisał(a):...Mam rację, czy się mylę ?
lotnikwsk napisał(a):m@rek a powiedz mi czy w Ivan Dolac w apartmanie Melia jest gril
Ty tam chyba kiedyś mieszkałeś ,bo mam tam rezerwacje i tak mi się przypomniało
RONINEK napisał(a):Basik_63 napisał(a):Postaram się jutro coś w tym temacie skrobnąć chyba, że ktoś mnie wcześniej ubiegnie.
Basik, pisz dzisiaj ! :win
Jak Cię ktoś ubiegnie, też napisz, każda rada jest dla mnie cenna.
RONINEK napisał(a):Rozumiem, że w środku sierpnia w ciemno nie ma co jechać ? Zapewne trzeba "klepać" kwaterkę już teraz..
Zapytam jeszcze, jaki jest mniej więcej czas przejazdu z Ivan Dolac do Jelsy ?
Zastanawiam się jeszcze nad czymś między Jelsą a Vrboską (pewnie są tam jakieś domy ?)
Stamtąd było by blisko do Jelsy i Sati Grad, no i na północ od Vrboski pewnie są jakieś mało uczęszczane zatoczki, bo nie widzę tam żadnych miejscowości..
Mam rację, czy się mylę ?
Basik_63 napisał(a):RONINEK napisał(a):Rozumiem, że w środku sierpnia w ciemno nie ma co jechać ? Zapewne trzeba "klepać" kwaterkę już teraz..
Zapytam jeszcze, jaki jest mniej więcej czas przejazdu z Ivan Dolac do Jelsy ?
Zastanawiam się jeszcze nad czymś między Jelsą a Vrboską (pewnie są tam jakieś domy ?)
Stamtąd było by blisko do Jelsy i Sati Grad, no i na północ od Vrboski pewnie są jakieś mało uczęszczane zatoczki, bo nie widzę tam żadnych miejscowości..
Mam rację, czy się mylę ?
Te trzy zatoczki, o których wspomniałam we wcześniejszym poście raczej bezludne nie były. Ostatnio zauważyłam, że zatoki wcześniej mało odkryte teraz są odkryte coraz bardziej. Jedyną zatoką na której w godzinach rannych tak gdzieś do godziny 10 możesz być sam jest zatoka Zećja. O przepraszam jeśli od 13 sierpnia to możesz spotkać tam mnie z moją rodzinką ale nie martw się my lubimy zwierzaki.
RONINEK napisał(a):Gdzie można dorwać szczegółową mapę tych dzielnic Jelsy, Vrboski z nazwami tych zatoczek które podałaś ?
Janusz Bajcer napisał(a):RONINEK napisał(a):Gdzie można dorwać szczegółową mapę tych dzielnic Jelsy, Vrboski z nazwami tych zatoczek które podałaś ?
Może tu >>> hvar-srodkowa-dalmacja-5-5-dni-czy-inaczej-t49841-60.html#p1694629
lotnikwsk napisał(a):Od 2 do 9 lipca,...
lotnikwsk napisał(a):...a dlaczego się tak rozzłościłeś ...
lotnikwsk napisał(a):...dzięki
pozdrawiam
m@rek napisał(a):jeśli masz A3 to grilla masz prawie od nosem, bliżej ma tylko A4 - bylem w nim 2 razy
m@rek napisał(a):przez chwilę byłeś podejrzany o to że zwinąłeś mi sprzed nosa apartament
w tym roku w trakcie pobytu muszę się przenosić z jednego do drugiego
m@rek napisał(a):to już chyba zauważyłeś - widzimy się na miejscu, ja tam jestem do 7.07
RONINEK napisał(a):
Dziękuje Ci Basik za tak szczegółowe odpowiedzi !
O takie coś mi chodziło ! Już się w zasadzie zdecydowałem; odpuszczam sobie IVan Dolac i zatunelowe południe, szukam apartmani w okolicach Jelsy.
Pytanie tylko czy miejscówka między Jelsą a Vrboską (Dzielnica Jelsy Vitarnija ?), czy raczej Koniec Vrboski w stronę Basiny.. ?
Gdzie można dorwać szczegółową mapę tych dzielnic Jelsy, Vrboski z nazwami tych zatoczek które podałaś ?
W tych zatoczkach na północ od Vrboski na pewno znajdę jakieś miejsce dla siebie i nie będzie mi przeszkadzał spacer od samochodu nad wode
p.s Mam urlop od 12 sierpnia, na Hvarze pewnie będę 13ego, więc całkiem możliwe że spotkamy się w którejś z zatoczek
Basik_63 napisał(a):RONINEK napisał(a):
Dziękuje Ci Basik za tak szczegółowe odpowiedzi !
O takie coś mi chodziło ! Już się w zasadzie zdecydowałem; odpuszczam sobie IVan Dolac i zatunelowe południe, szukam apartmani w okolicach Jelsy.
Pytanie tylko czy miejscówka między Jelsą a Vrboską (Dzielnica Jelsy Vitarnija ?), czy raczej Koniec Vrboski w stronę Basiny.. ?
Gdzie można dorwać szczegółową mapę tych dzielnic Jelsy, Vrboski z nazwami tych zatoczek które podałaś ?
W tych zatoczkach na północ od Vrboski na pewno znajdę jakieś miejsce dla siebie i nie będzie mi przeszkadzał spacer od samochodu nad wode
p.s Mam urlop od 12 sierpnia, na Hvarze pewnie będę 13ego, więc całkiem możliwe że spotkamy się w którejś z zatoczek
Mapka którą zapodał Janusz jest bardzo ok. dokładnie na niej widać jak usytuowane są zabudowania w obu miasteczkach. Ja obstawiałabym chyba jednak Vitarniję może to Ci się spodoba
Jak sam zauważysz, na północ od Vrboski w kierunku Basiny nie ma raczej żadnych apartamentów. Są one skupione po obu stronach zatoki wrzynającej się głęboko w ląd. albo to My stacjonujemy od 6 już lat w Jelsie w dzielnicy Pelinje, to dzielnica dalej od morza ale za to blisko centrum, a przy okazji jest cicha i spokojna. odległość od morza nie jest dla nas problemem bo i tak plażujemy najczęściej poza Jelsą.
Ps. Na plaży możemy się spotkać lub nie ale z pewnością na najlepszych lodach w mieście jakie podają w "Obali" gdzie zresztą dorobiliśmy się swojego stolika jako stali klienci z pewnością tak. Życzę owocnych poszukiwań apartmanii. czy się zdecydujesz na Jelsę - Vitarniję czy Vrboskę na pewno się nie zawiedziesz. Gdybyś potrzebował jeszcze jakichś przydatnych info. pytaj śmiało jeśli tylko będę coś wiedziała w temacie chętnie odpowiem.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne