Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Artur&Justyna
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur&Justyna » 29.01.2016 21:10

Temat ma 135 więc mogło mi coś umknąć, także nie krzyczcie jakby co.

W tym roku planujemy nasz drugi wypad do Cro. W zeszłym roku byliśmy na Rabie (głównie ze względu na naszą 3 letnią córeczkę i piaszczyste plaże). W tym roku zamarzył nam się Hvar. Mała już troszkę większa to i dalszą podróż lepiej zniesie, no i kamyczki zamiast piasku pewnie też. Mam pytanie: jakie polecacie miejscowości na Hvarze, tak by nie trzeba było daleko chodzić na plażę i była ona żwirkowa a nie kamienista? Chętnie też przygarnę namiary na jakieś sprawdzone kwatery.
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 30.01.2016 16:42

Artur&Justyna napisał(a):Temat ma 135 więc mogło mi coś umknąć, także nie krzyczcie jakby co.

W tym roku planujemy nasz drugi wypad do Cro. W zeszłym roku byliśmy na Rabie (głównie ze względu na naszą 3 letnią córeczkę i piaszczyste plaże). W tym roku zamarzył nam się Hvar. Mała już troszkę większa to i dalszą podróż lepiej zniesie, no i kamyczki zamiast piasku pewnie też. Mam pytanie: jakie polecacie miejscowości na Hvarze, tak by nie trzeba było daleko chodzić na plażę i była ona żwirkowa a nie kamienista? Chętnie też przygarnę namiary na jakieś sprawdzone kwatery.

Ja polecam stronę za tunelem. Ivan Dolac ma fajne plaże, Jagodna choć jest troszkę gorsze zejście i jeszcze jest kilka fajnych miejscowości. Poczytaj na forum jest bardzo dużo informacji.

hvar-map.jpg
CROdzinka.pl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROdzinka.pl » 03.02.2016 19:41

Cześć
Podczas pobytu w ID planuję wraz z rodzinką zwiedzanie wyspy Brać i mam odnośnie połączeń z Hvar na Brać. Jedyny wpis na jaki trafiłem to rejs wątpliwą łódką z Jelsa do Bol w cenie 80 kn. Korzystnie byłoby w samochodzie aby objechać kilka miejsca na Brać, ale nie znalazłem bezpośredniego połączenia. Jeżeli łódka to ograniczamy się do Bol. Może ćwiczyliście już takie przeprawy i pomożecie, a może rekomendujecie jakiś super
środek?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 03.02.2016 19:53

W ostatnich latach nie było połączeń promowych między tymi wyspami dla samochodów.
Zostaje to albo może jakiś fishpicnic płynący nie tylko do Bolu.
Tytusdj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tytusdj » 04.02.2016 14:01

m@rek napisał(a):popieram ... nic tylko jechać do Egiptu

Zawartość wody porównujemy, nie kraj
CROdzinka.pl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROdzinka.pl » 04.02.2016 20:37

Mikromir napisał(a):W ostatnich latach nie było połączeń promowych między tymi wyspami dla samochodów.
Zostaje albo może jakiś fishpicnic płynący nie tylko do Bolu.

Super. Dzięki za pomoc. Myślę że taka przeprawa będzie dodatkową atrakcją dla dzieci. Jestem pod wielkim wrażeniem wiedzy tutejszych Cromaniaków. Szacun!
Pozdrawiam
Artur
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 05.02.2016 20:39

Tytusdj napisał(a):
m@rek napisał(a):popieram ... nic tylko jechać do Egiptu

Zawartość wody porównujemy, nie kraj

inaczej bym nie poparł :wink:
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 19.02.2016 21:51

Decyzja podjęta sierpień wrzesień 2016 znowu Hvar- Sv.Njedjelia po raz trzeci :D :papa:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 19.02.2016 22:03

mariusz_77 napisał(a):Decyzja podjęta sierpień wrzesień 2016 znowu Hvar- Sv.Njedjelia po raz trzeci :D :papa:

:D nie żartuj, polecę Wam może, coś ciekawego na następnej wyspie. Korculi, a tam i Priżba, Vela Luka i Lumbarda, Prigradica, a nawet Zavalatica, wierz mi są również fajne i inspirujące.

ps. chociaż podobnie jak Wy zakochana do tej pory jestem w Hvarze, nasze dzieci również...
:oczko_usmiech:
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 19.02.2016 22:13

Mieliśmy tak jak po pierwszym razie już tam nie wracać... ale z upływem czasu serce mięknie... to miejsce ma cos magnetycznego i cudownego w sobie...
Pozdrawiam :papa:
Basik_63
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basik_63 » 20.02.2016 18:19

mariusz_77 napisał(a):Mieliśmy tak jak po pierwszym razie już tam nie wracać... ale z upływem czasu serce mięknie... to miejsce ma cos magnetycznego i cudownego w sobie...

Ja też tak mam. To chroniczna choroba i dlatego w sierpniu po raz 6 Hvar Jelsa. Bo gdzie mi będzie lepiej jak nie w domu.
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 20.02.2016 21:51

Basik_63 napisał(a):
mariusz_77 napisał(a):Mieliśmy tak jak po pierwszym razie już tam nie wracać... ale z upływem czasu serce mięknie... to miejsce ma cos magnetycznego i cudownego w sobie...

Ja też tak mam. To chroniczna choroba i dlatego w sierpniu po raz 6 Hvar Jelsa. Bo gdzie mi będzie lepiej jak nie w domu.

No tak... my tym razem początek września :)
Pozdrawiamy :papa:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 24.02.2016 13:35

Znam to.
My też niby nie tracimy czasu na spędzanie wakacji w tym samym miejscu, a jednak Hvar spowodował, że wracamy tam w lipcu.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 24.02.2016 13:46

mariusz_77 napisał(a):No tak... my tym razem początek września :)
Pozdrawiamy :papa:

A już myślałam, że się trafimy :)
My pod koniec czerwca.
stpman
Croentuzjasta
Hvar - baza wypadowa?

Nieprzeczytany postnapisał(a) stpman » 28.02.2016 16:40

Panowie i Panie, poradźcie jakie miasto/miasteczko na wyspie Hvar będzie najlepszy miejscem wypadowym do zwiedzenia całej wyspy? Prawdopodobny termin to druga połowa września.

Wymagań nie mam zbyt wielkich, ale:

- ceny noclegów przystępne,
- jakaś znośna plaża na codzienne kąpiele,
- generalnie chciałbym, żeby to było miejsce podobne do Orebica, czyli żeby było gdzie wieczorem pospacerować, kupić lody, zrobić zakupy w Konzumie itp.

Co polecacie? Hvar, Stari Grad, Jelsa? :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Hvar - strona 136
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone