andeo napisał(a):W tym tunelu na rowerze jeździć nie wolno,jest to bardzo niebezpieczne,ale wiem że są śmiałkowie ,którzy się na to zdecydowali.
2 razy jechaliśmy na rowerach, w tym wątku zdjęcie z jednego przejazdu
Roxi napisał(a):bluesman napisał(a): Poddając się stwierdziłem, że zatem wezmę jedno i tu doznałem lekkiego szoku Pan stwierdził spokojnie, że nic mi nie sprzeda ! To był ten sam facet który 3 lata temu sprzedał nam piwo 0,33 za 10 kun (wówczas się nie targowałem) dostał 20 kun w banknocie i nie wydał bezczelnie reszty.
To pewnie ten sam gość co nas pogonił, że nie wolno parkować, że zakaz wjazdu za szlaban i itp.
Masakra jakaś, ciekawe czy w ogóle miał do tego prawo, bo droga chyba nie jest "jego"... ale dyskutować nie chcieliśmy, bo mieliśmy tylko jedno koło zapasowe
magdach7 napisał(a):Drodzy Miłośnicy Hvaru
Wiem, że powinnam przeczytać te 130 stron z psotami i dopiero zadać pytanie, ale przyjemność lektury zostawiam sobie na długie zimowe wieczory. Chorwację, a dokładniej Dalmację, odwiedzamy rok w rok od 2009r. W tym roku była Riviera Makarska i miejscowość Postira. Co wieczór tęsknym okiem patrzyłam na Hvar i wyjeżdżając obiecałam sobie że 2016 będzie należał do tej wyspy. Stąd moje pytanie: poszukuję miejscowości ( nie za dużej) z fajnymi dzikimi plażyczkami i knajpkami z pysznym miejscowym jedzeniem. Nie potrzebujemy imprez, tylko dobrą knajpkę, pizzerię i fajne miejsca do plażowania. Od kilku lat to na mnie spada ciężar zarezerwowania apartamentu dla czterech osób ( a dokładnie 2 par) wiec gdyby ktoś miał wypróbowany, bardzo blisko morza z WiFi to proszę o namiary. Zaoszczędzi mi to mnóstwo czasu.
Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich Cro maniaków.
magda
m@rek napisał(a):magdach7 napisał(a): poszukuję miejscowości ( nie za dużej) z fajnymi dzikimi plażyczkami i knajpkami z pysznym miejscowym jedzeniem. Nie potrzebujemy imprez, tylko dobrą knajpkę, pizzerię i fajne miejsca do plażowania.
magda
ID, ale tam nie znajdziesz dzikich plaż
dzikich plaż po postu trzeba poszukać, a to już wymaga opuszczenia bazy wypadowej
majeczka napisał(a):m.a.c. napisał(a):... na plaże jeździmy poza bazę wypadową, codziennie gdzieś indziej A wieczory spędzamy w konobach rzut beretem od kwatery
gdzie kwaterujecie?
m.a.c. napisał(a):majeczka napisał(a):m.a.c. napisał(a):... na plaże jeździmy poza bazę wypadową, codziennie gdzieś indziej A wieczory spędzamy w konobach rzut beretem od kwatery
gdzie kwaterujecie?
Na Hvarze? W Jelsie... W innych rejonach Chorwacji w ten sam sposób - apartman w cywilizowanej okolicy, plaża gdzieś na uboczu