maslinka napisał(a):Teraz z coś zupełnie innej beczki a mianowicie mam pytanie: Czy ktoś był może na campingu Jurjevac w Starim Gradzie Znalazłam na forum tylko szczątkowe informacje na temat tego campu. Wiem, że jest położony jakieś 200 metrów od morza i o 10 minut spacerkiem od centrum miasta. Strona campingu jest słaba i nie ma tam praktycznie żadnych zdjęć. Może ktoś z Was dysponuje fotkami albo potrafi napisać coś na temat plaży przy campie
Maslinko, Danusia ma rację, Jurjevac położony jest dokłagnie na wysokości mariny (a tam, rzecz jasna, kąpiel niemożliwa). Plaża w dosłownym tego słowa znaczeniu jest w zatoczce Duboka (czyli za małą larnią morską na końcu ścieżki spacerowej). Tylko, że to plaża betonowa (ale jest prysznic, drabinki ułatwiające zejście do wody, mała knajpka z napojami). Moim zdaniem jednak to nic szczególnego. Ja stacjonując na tym kampie jeździłabym gdzieś na plaże (choć może mówię tak, bo nigdy nie kąpie się w okolicach miasteczka - podobnie jak większość miejscowych).
Pozdrawiam serdecznie