kaeres napisał(a):Podróż promem Spit-Stari Grad ponad 2x dłuższa i chyba też 2x droższa.
Wierząc stronie przewoźnika nawet 3x drożej i 3x dłużej
luckylm napisał(a):Witam. Czy za prom można płacić w Euro lub kartą? Czytam o tym Hvarze i czytam i sam nie wiem, gdzie się dokładnie udać. Był ktoś w miejscowości Jelsa, Vrboska, Milna? Jest tam gdzie wyjść wieczorem, są jakieś fajne miejsca czy to raczej malutkie miejscowości? Wielkiego tłumu nie lubimy, ale na wakacjach za spokojnie być też nie może Z góry dzięki za opinię!
Tytusdj napisał(a):heca7 napisał(a):Nie wiem czy w tym wątku było bo ma ponad 100 stron. Ale osoby, które już przejechały trasę z Sucuraja ( w tym ja wielokrotnie ) radzą odczekać po zjeździe z promu w Sucuraju. Tzn zjeżdżasz, parkujesz, idziesz do sklepiku , na brzeg morza itd. Po 30 minutach , zanim przypłynie kolejny prom ruszasz prawie pustą drogą przed siebie.
Zjechałem z promu przedostatni i jechałem sobie na końcu grupy 5 aut bez najmniejszego problemu.
Nie wiem w czym problem, tam nie da się zasuwać i wyprzedzać, bo nie ma na to jakichkolwiek warunków.
Samochodów na promie jest w sumie max 35 pewnie, jak byłem było ich mniej bo sporo dostawczaków płynęło.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne